7 x waarvoor ik mijn keukenrobot gebruik.
Blog,  Eenvoudig huishouden

7 x waarvoor ik mijn keukenmachine gebruik

Ik heb sinds een jaar of 3 een keukenmachine. Vroeger had ik een gewone mixer met bijhorende kloppers. Een keukenmachine leek me duur en ik had het idee dat hij ongebruikt in mijn kast zou staan. En ik ben iemand die het haat om miskopen te doen: zo’n zonde van je geld! Maar ik ben ook iemand die graag gemakkelijk is. En als ik een manier vind om saaie klusjes veeeel sneller te doen, dan ben ik een gelukkig mens!

Ik begon steeds meer te bakken in de keuken.

Ik stond elke week taarten te bakken en te experimenteren in de keuken. Mijn man vond het hoog tijd dat ik een keukenmachine kreeg, ik had er immers al genoeg over zitten twijfelen. (met andere woorden, ik had hem al genoeg lastig gevallen met al mijn bedenkingen, haha) Dus bestelde hij voor mij deze keukenmachine van Bosch. Ik was suuuper blij!! En ongebruikt is hij zeker niet. Meerdere keren per week haal ik hem uit de kast. Het is een groot gemak en maakt grotere klusjes snel af. En dat is net waarom ik hem zo leuk vind 🙂

7 x waarvoor ik mijn keukenmachine gebruik:

Keukenmachine gebruiken voor taarten en cakes

Geloof me: met een gewone mixer kun je bijlange niet zo luchtig kloppen. Terwijl mijn eiwit staat op te kloppen, zet ik alles klaar om de rest van het deeg te maken. TIP: Bij veel recepten komt het opkloppen van eiwit op de laatste plaats, maar daarvoor moet je een kraaknette deegkom en klopper hebben! Als je eerst het eiwit stijf klopt kun je daarna verder werken met de deegkom zonder deze tussenin schoon te maken! Als het eiwit voldoende geklopt is zal deze zeker niet slap worden in een korte tijd. Iets wat je met een gewone handmixer wel sneller hebt.

Keukenmachine gebruiken om milkshakes maken!

Onze kinderen zijn verzot op milkshake, vooral dan bananenmilkshake. De blender wordt hier echt wekelijks gebruikt. Op het moment dat de bananen wat bruin worden maken we er milkshake mee. Af en toe maken we eens een smoothie, maar dat is uitzonderlijk.

Groenten raspen met je keukenmachine

Komkommers in schijfjes doen of worteltjes raspen gaat zoveel sneller. Heel handig wanneer je een BBQ hebt en je heel snel je groentjes kunt klaarmaken zonder tussenin de machine te hoeven afwassen. Ook voor mijn gratin aardappelen is hij heel geschikt. In 1, 2, 3 zijn mijn aardappelen in fijne schijfjes gedaan.

Groentjes fijn maken voor spaghettisaus

Groentjes voor mijn spaghettisaus zijn in 3 minuten fijn gesneden op gelijke grootte. Ik maak altijd spaghettisaus voor 3 keer. En dan heb je veeeel groentjes om fijn te snijden. Met mijn keukenrobot ben ik in no-time klaar hiermee!

Vers ijs maken met je keukenmachine

Vers ijs maken in de zomer! Toen mijn man onze keukenrobot bestelde, kregen we er de ijsmachine gratis bij. Er is net voldoende ijs voor ons 5 om de dag zelf op te eten. Jammer genoeg kun je hiermee geen grote hoeveelheden in een keer maken. Maar het is wel heel snel klaar en er zit een receptenboekje bij, ideaal 🙂

Deeg kneden voor brood

Ik bak hier regelmatig eens brood, en dan doet deze machine zeker voldoende zijn werk om het deeg te kneden. Vroeger hadden we een broodbakmachine. Maar deze nam te veel plaats in + er zaten altijd 2 gaten in het brood door de deegmengers.. Ik vind het makkelijker om het brood in de oven te bakken, zonder gaten.

Marseille zeep raspen

Ik maak zelf mijn wasproduct, dus als ik een nieuwe voorraad zeep koop, dan rasp ik dit meteen en bewaar de geraspte zeep in een gesloten doos.

Welke accessoires horen er allemaal bij?

  • Kloppers/garde
  • Sterke RVS kom
  • Kneedhaak
  • Blender
  • 3 Snij-en raspschijven
  • Receptenboek
  • Citruspers
  • Doorzichtig anti-spat deksel
  • Opbergtas

Andere voordelen aan deze keukenmachine

Ik vind hem heel gemakkelijk in gebruik. Zelfs de kinderen hebben mijn hulp niet nodig wanneer ze aan het bakken zijn. Alle onderdelen kunnen in de vaatwas gestopt worden zonder dat de onderdelen lelijk worden. Na 3 jaar gebruik is hij nog steeds heel proper. Je kunt hem natuurlijk voor nog veel meer gebruiken. Voor wie graag versgeperst fruitsap drinkt is hij ook heel handig. Of als je zelf je kaas raspt enz…

Heb jij een keukenmachine? En gebruik je deze ook zo vaak?

De keukenmachine kun je hier aankopen. Wanneer je de citruspers niet nodig hebt kun je hem ook goedkoper aankopen hier.

Lees ook: Plattekaastaart met aardbeien en speculoos.

Deze blog bevat affiliate links.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.