Blog,  Recepten

Recept: vegetarische wokreepjes met rijst, wokgroenten en currysaus.

Ik hou ervan om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Toch spendeer ik liefst zo weinig mogelijk tijd in de keuken. Ik ben steeds op zoek naar recepten met zo weinig mogelijk ingrediënten die liefst ook budgetproof zijn. Omdat wij beslist hebben om minder vlees te gaan eten, kiezen we vaker eens voor vleesvervangers.

We hielden altijd al van de klassieker: kip met currysaus. Alleen heb ik nu de perfecte vervanger gevonden voor deze lekkere maaltijd. Namelijk de vegetarische wokreepjes van de Colruyt! Minstens even lekker als kip, zegt ook mijn man… Die toch nog steeds een liefhebber van vlees is.

Recept: vegetarische wokreepjes met rijst, wokgroenten en currysaus.

Ingrediënten voor 4 personen (of ons gezin met 5):

  • +-500 gram wokreepjes
  • 3 zakjes rijst naar keuze
  • 1 x wit van prei
  • 1 ui
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • boter
  • 30 gram vloeiende bloem
  • 500 ml melk
  • peper, zout, noot muskaat en currypoeder (kerriepoeder)

Een degelijke wok met keramische antikleeflaag.

Bereidingswijze:

  • Was de prei, snij in de lengte doormidden en snij dan in fijne reepjes.
  • Pel de ui, snij in de lengte doormidden en snij in fijne reepjes.
  • Was de broccoli en snij de roosjes in kleine stukken.
  • Was de rode paprika, haal de zaadjes er uit en snij ook deze in fijne reepjes.
  • Meng alle groentjes goed door elkaar.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Smelt 30 gram boter (niet laten kleuren), dik deze in met 30 gram vloeiende bloem. Wanneer de bloem goed is opgenomen in de boter, voeg je er geleidelijk de melk aan toe tot deze kookt.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Kruid verder af met curry naar eigen smaak.
  • Wok de groentjes en doe deze even apart in een afgedekte pot.
  • Wok dan de wokreepjes gaar.
  • Giet je rijst af van zodra die klaar is.

Nu hoef je enkel nog te dresseren en je bent klaar om te smullen!

Hou je van vegetarische gerechtjes? Kijk dan zeker ook eens hoe wij zelf vegetarische burgers maken of mijn vegetarische maaltijdsalade met aardappelen.

Smakelijk!

Deze blog bevat een affiliate link.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *