Blog,  Lifestyle,  Recepten

Vegetarische maaltijdsalade met aardappelen | Recept

Het is terug zalig mooi weer buiten. Lekker warm, en daar hou ik van! Ik hou van de zomer. Tijdens warme dagen eten we liefst van al lekker frisse gerechtjes. Een lekker slaatje of koude pla is dan altijd welkom. Ik vind het soms moeilijk om telkens wat anders te gaan verzinnen. Dus als we dan iets maken wat echt geslaagd is, dan post ik het graag op deze blog. Zo hoop ik ook om anderen inspiratie te kunnen geven. Deze vegetarische maaltijdsalade is heel eenvoudig klaar te maken en echt lekker. Heb je het recept klaargemaakt? Laat het zeker even weten, vind ik super leuk!

Vegetarische maaltijdsalade met aardappelen: Recept

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

  • fijnproevers sla naar keuze
  • 800 gram aardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • een kleine rode ui of een halve grote
  • tomaten naar keuze
  • 6 eieren
  • gehakte peterselie naar eigen smaak (koop ik klaar uit de vriezer)
  • mayonaise
  • zonnebloempitten of andere pitten / zaden

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen, snij ze in blokjes, kook ze gaar en laat afkoelen.
  • Kook de eieren 10 minuten, spoel ze af onder koud water en laat afkoelen.
  • Was de radijzen en komkommer en snij ze in blokjes.
  • Versnipper de rode ui.
  • Meng de radijzen, komkommer en rode ui met de mayonaise en meng de gehakte peterselie er bij. Meng er nu voorzichtig de aardappelen hier onder.
  • Pel de eieren en snij ze in partjes en snij ook de tomaten in partjes.
  • Doe wat van de sla op de borden, leg er wat tomaat op en wat partjes van het ei. Doe wat van de aardappelsalade bij en bestrooi met wat zaden / pitten om het geheel af te werken.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan zeker onderstaande blogs:

Eten tijdens hittegolf: 5 x inspiratie

Recept voor Griekse pastasalade met feta en olijven.

Smakelijk!

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.