gezelschapsspelletjes voor kleuters
Blog,  Cadeautips,  Kids,  Spelen

Gezelschapsspellen voor kleuters

Gezelschapsspellen spelen is iets wat we hier regelmatig doen. Vince (5) zou er elke dag spelen als het aan hem lag. Het is ook iets wat de oudste hier nog graag samen doen met hem. Gezelschapsspelletjes zijn leuk om samen met je kind te spelen. Samen spelen zorgt ervoor dat je kleuter leert om te gaan met winnen en verliezen. Ze leren ook dat ze hun beurt moeten afwachten. Ook het strategisch en logisch denken en coördinatie wordt geoefend. Gezelschapsspellen voor kleuters zijn ook het ideale verjaardagscadeau voor een kind. Ook de Sint brengt elk jaar wat nieuws.

De leukste gezelschapsspellen voor kleuters:

Monopoly Junior

Monopoly Junior is een klassieker die niet mag ontbreken in je collectie. Je kunt kiezen voor de klassieke versie met briefjesgeld, maar je hebt ook de de elektronische versie met bankkaarten. Monopoly Junior is te vergelijken met het gewone spel. Al zijn er heel wat minder regels en blijft het spel ook niet oneindig duren. Iedereen krijgt een startbedrag en wie het eerst zonder geld zit is verloren. Wie dan nog het meeste geld over heeft is gewonnen. Super leuk spel, Vince is er zot van!

Stratego Junior

Stratego Junior is de Stratego uitvoering voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het ontwerp maakt het spel aantrekkelijk voor jongens én meisjes. De regels blijven hetzelfde: de ridder en de prinses strijden hand in hand om de vijandelijke vlag te veroveren. Het spel vraagt wel wat uitleg, maar na een paar keer spelen lukt het wel. Via de link vind je verschillende leuke uitwerkingen van het spel.

Mens erger je niet

Mens erger je niet in een luxe uitvoering waardoor je met een kliksysteem de dobbelsteen kunt rollen. Heel handig want zo hoef je niet telkens de dobbelsteen van de grond te rapen als je kleuter heeft gegooid 😉 Dit spelletje hadden wij als kinderen ook thuis en dat was een van onze lievelingsspelletjes.

Uno Junior

Uno Junior is een leuk en snel spel waar kinderen dol op zijn. Het plezier van de klassieke UNO met eenvoudigere regels zodat het ook te spelen is voor de jongste spelletjesliefhebbers. Lukt het jou om als eerste je kaarten kwijt te raken? Maar vergeet niet om bij je laatste kaart UNO! te roepen. Er staan leuke afbeeldingen van dieren op de kaartjes afgebeeld om het spel nog leuker te maken! Ook dit wordt hier vaak gespeeld.

Time’s Up Kids

Time’s Up Kids is een grappig spel dat we voor het eerst speelden op ons weekendje in de Ardennen. De bedoeling is om in 2 rondes figuurtjes uit te beelden die op de kaartjes staan, of met woorden beschrijven wat er op het kaartje te zien is. Hoewel er op staat dat dit spel vanaf 4 jaar is, is het best wat moeilijk. Maar als je je kleuter wat helpt ontstaan er hilarische momentjes. Echt een aanrader!

Kleuter kwartet

Kleuter kwartet, een kwartetspel voor de allerkleinste. Dit leuk en herkenbaar kwartetspel is speciaal gemaakt voor de allerkleinsten en bevat afbeeldingen van dieren. Speel jouw dieren bij elkaar en win!

Visspel

Dit visspel is een echte klassieker! Dit hadden wij als kind ook thuis. Probeer met je hengel zoveel mogelijk visjes aan de haak te slaan! Wie de meeste heeft, wint! Als je met 4 speelt kun je ook proberen om zo snel mogelijk alle visjes van je eigen kleur te vangen!

Poepie Knor

Poepie knor is een grappig bordspel waarbij spelers hun varken moeten redden uit een modderbad. Het grote varken in het midden bepaalt de wat de opdracht is. Knort hij, dan mag er een kaart gepakt worden. Laat hij een scheet, dan moet er een kaart ingeleverd worden.

Trap er niet in!

Trap er niet in is een hilarisch spel waarbij je geblinddoekt tussen poep door loopt. Doe een blinddoek om, laat de draaiwijzer draaien en loop zoveel stappen over de spelmat. Maar kijk uit, want er liggen drollen op de mat! Wie weet de meeste drollen te vermijden terwijl hij geblinddoekt tussen de poep door loopt? Een van de meest hilarische gezelschapsspellen voor kleuters!

Snuffie Hup

Snuffie hup staat op zijn konijnenheuvel en waakt over de wortels…. Wie durft er een wortel uit de heuvel te trekken? Let goed op, wanneer je de verkeerde wortel pakt, dan vliegt Snuffie de lucht in! En wanneer Snuffie de lucht in vliegt kun je hem maar beter opvangen. Heb je Snuffie gevangen, dan….mag je een wortel van iedere speler pakken. Wie de meeste wortels heeft, is gewonnen! Een superspannend spel dus!

Welke gezelschapsspellen voor kleuters vind jij leuk?

Deze blog bevat affiliate links.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *