Weekendje weg met Natuurhuisje
Blog,  Op reis

Weekendje weg met Natuurhuisje | Ardennen

We zijn net terug van een heerlijk weekendje weg naar de Ardennen. We gingen met ons hele gezin naar de provincie Luxemburg. En wat hebben we ervan genoten! Even weg uit de dagelijkse sleur van het leven… Even ontspannen in de mooie natuur, weg van het drukke leven. Gewoon genieten van pure quality time met ons hele gezin. Geen tijd om te werken, geen tijd om te internetten. Enkel tijd voor ons gezin. Samen wandelen, samen gezellig gaan eten, samen spelletjes spelen en vooral… samen weer heel wat mooie herinneringen maken.

Waarom een weekendje weg met Natuurhuisje?

Op mijn blog kun je lezen dat we ons best doen om wat groener te leven. Zo proberen we het gebruik van plastic te verminderen, hebben we onze eigen kippen en doen we wel meer om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bij Natuurhuisje vind je enkel huisjes die echt in de natuur gelegen zijn. Waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse rush en één kunt worden met de natuur. Ideaal voor wie geen liefhebber is van grootschalige vakantieparken! Het behoud van de natuur is voor de eigenaars van Natuurhuisje echt belangrijk. Voor elke nacht dat je boekt wordt een boom geplant. Daarnaast kun je nog een review op de website plaatsen. Per review wordt ook nog eens een extra boom geplant. En daarbij help je met je review andere bezoekers bij hun keuze.

Bosproject Madagaskar:

Deze bomen worden geplant in Madagaskar. Door middel van herbebossing willen ze daar het landschap herstellen en vergroenen voor flora en fauna die bijna verloren dreigden te gaan. Door deze bebossing worden er honderden lokale inwoners in Madagaskar enkele maanden aan het werk gezet. Zo kunnen zij dankzij deze jobs een inkomen creëren. Wil je nog een extra duwtje in de rug geven? Deel dan de unieke link die je in je gastenaccount kunt vinden met vrienden en familie. Boekt iemand via deze link een reisje? Dan zorgt Natuurhuisje ervoor dat er maar liefst 10 nieuwe bomen geplant!

Zo zag ons natuurhuisje er uit:

We genoten met volle teugen!

We gingen gaan wandelen in de bossen, gingen lekker gaan eten in een nabij gelegen dorpje en genoten ’s avonds van een lekkere aperitief en enkele gezelschapsspelletjes.

Het huisje op zich was heel minimalistisch, eenvoudig en had toch alles wat we nodig hadden. Hier droom ik stiekem van. Heel weinig meubels, weinig kasten en weinig spullen. Dat is ook de reden waarom ik met minimalisme bezig ben. Al is het niet haalbaar om zo minimalistisch te kunnen leven als op reis natuurlijk.

Ons weekendje weg met Natuurhuisje was af!

Zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer boeken we iets buiten België. Ik zag enkele natuurhuisjes in Zeeland waar ik in de zomerperiode heel graag eens naartoe wil gaan. Er zijn natuurhuisjes in verschillende landen in Europa. Voor elk wat wils. Het is makkelijk om een huisje naar wens te zoeken met de zoekopdrachten op de site.

Gaan jullie soms op weekend? Echt genieten, toch?

Ook leuk met kinderen: Avontuurlijk overnachten in Duin Onder bij Geversduin

Ook Jessica van Exploringlife ging op weekend, hier lees je haar verhaal.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *