Eerste bh kopen
Blog,  Kids,  Tieners

Eerste bh kopen met je tienerdochter: tips!

Een eerste bh kopen met je tienerdochter: van een mijlpaal gesproken! De ene dag zitten ze nog op je schoot te knuffelen… De andere dag wordt er over menstruatie gepraat en over de lichamelijke veranderingen die je dochter ondergaat.

Voor sommige meisjes valt dit wat moeilijker dan voor de andere. Niet iedereen is hier even open over. Om het allemaal net wat makkelijker te laten verlopen geef ik jullie graag wat tips mee:

Eerste bh kopen: tips!

Maak er zelf geen genante ervaring van:

Als eerste tip zou ik willen meegeven: praat er zelf over zonder gene! Uiteindelijk is dit een periode waar ieder meisje door moet. Door als mama te tonen dat er helemaal niets geks aan is, en er zelf open over te zijn… maak je het ook een pak makkelijker voor je dochter. Het dragen van een bh is helemaal niets bijzonders.

Wees discreet

Breng je dochter niet in schaamte door er de hele buurt over te vertellen. Een gesprek hierover in de familie met nonkels en neefjes erbij is not done. Bepreek ook met de papa dat hij hier geen belachelijke opmerkingen over hoeft te maken over de borstontwikkeling van zijn dochter. Niets zo genant om als tienermeisje het gevoel te hebben dat je hierom uitgelachen wordt! En zeker niet door iemand van het andere geslacht.

Maak er een leuke uitstap van

Ga na het schoppen nog lekker een ijsje gaat eten of gezellig wat gaan drinken. Dit maakt de hele gebeurtenis des te leuker. Samen een leuke moeder / dochter date 😉

Kies de juiste maat

Persoonlijk haal ik al mijn lingerie bij Hunkemöller en ik laat daar mijn maat opnemen ook. Ook na het passen laat ik voor het zekerste even de maat checken door de verkoopsters (die trouwens ALTIJD vriendelijk vragen of ze kunnen helpen). Op de site van Hunkemöller kun je trouwens heel gemakkelijk zelf je BH maat meten.

Laat haar zelf iets uitkiezen

Dring geen lingerie op aan je dochter. Die felroze bh met kant die jij zo leuk vindt, kan voor je dochter gewoon to much zijn. Zeker voor een eerste bh. Misschien is een eenvoudig zwart model zonder frullen en krullen iets waar zij zich het beste bij voelt. Maar evengoed heeft je dochter liever een kleurrijk model met een Hello Kitty print op? Het enige wat telt is dat je dochter zich er comfortabel bij voelt!

In ieder geval: geniet van deze ervaring met je dochter. Ze worden zo snel groot!

Lees ook: 10 x waarom het zo leuk is om tienerdochters in huis te hebben!

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Eén reactie

  • emmy

    ik heb een tiener dochter van 14 , maar tiener bhs kan ik al niet meer voor haar kopen want ze heeft maat 90 c dus koop ik volwasssenen bh-s en ze wil zelf bhs hebben met breed bandjes

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *