tienerdochters
Blog,  Kids,  Tieners

10 x waarom tienerdochters hebben zo leuk is!

Bij ons zijn er intussen al 2 tienerdochters. Onze meisjes zijn intussen al 14 & 12 jaar… De tijd is voorbij gevlogen! En hoewel we allemaal weten hoe lastig tieners soms kunnen zijn (al mag ik niet klagen), toch geniet ik enorm van onze tieners op deze leeftijd.

10 x waarom tienerdochters hebben zo leuk is:

1. Ze zijn een pak zelfstandiger

En het gaat er al lang niet meer over dat ze zich zelfstandig wassen en alleen naar het toilet gaan… Neen… Ze maken zichzelf klaar om naar school te gaan en kiezen zelf hun outfit. Ik hoef niet meer mee te gaan om hen naar school te brengen, dat kunnen ze echt wel alleen. Ze kunnen al eens een paar uurtjes alleen thuis blijven zodat ik even snel boodschappen of iets anders kan doen. En ben ik iets vergeten in de winkel? Dan kan ik hen even snel over en weer laten fietsen om het te gaan halen. Lekker makkelijk, toch?

2. We kunnen al eens ‘echte’ gesprekken hebben.

Dat vind ik dus echt super leuk! Ze zijn natuurlijk nog niet volwassen, maar ze hebben toch hun momenten waarop ik schrik van hoe verstandig ze al zijn. Ik hou ervan om met hen gesprekken aan te gaan over hoe het op school gaat, hoe het gaat tussen hen en hun vriendinnen enz…

3. Samen shoppen is dikke fun!

Ik hoef niet constant te zeggen dat ze bij mij moeten blijven of dat ze flink moeten zijn. Neen… Shoppen vinden ze super leuk, en ze hebben intussen al geduld om aan het pashokje te wachten terwijl mama kleren past. Als ze dan nog hun eigen mening mogen geven, dan zijn ze al helemaal tevreden. Super leuk! Ik weet nog goed hoe ze in hun ondergoed weg liepen van mij toen ze klein waren! Blij dat ik daar van af ben, hahaha 🙂

4. Samen wat gaan eten is zooo gezellig!

Samen een ijsje gaan eten in de stad, een aperitiefje drinken na een wandeling of samen op restaurant gaan… Veel ontspannender en gezelliger dan toen ze zo klein waren en constant van hun stoel sprongen. Ik hoef geen ogen meer op mijn rug te hebben. Ook al hebben we nog een kleuter in huis, de meisjes helpen met plezier om hun broer in de gaten te houden.

Lees ook: Hoeveel zakgeld geef jij aan jouw kind?

5. We kijken naar dezelfde tv-programma’s

Onze favoriete programma’s? Blind getrouwd, hotel Romantiek, De wereld rond met 80-jarigen, Boer zoekt vrouw, The voice, …. Echt suuuuperleuk om ’s avonds en in het weekend samen met hen naar onze programma’s te kijken! Gedaan met Dora, prinsessen en andere tekenfilms. Gewoon ’s avonds gezellig naar ‘onze’ programma’s kijken.

6. We houden van dezelfde films.

Ook als het over filmavondjes gaat is er heel wat veranderd! Natuurlijk hebben ze nog hun kleine broer met wie we vaak een leuke tekenfilm kijken. Maar een komedie, een spannende film of een leuke familiefilm komen wekelijks aan bod. De laatste films die we bekeken waren die van Jurassic Park!

7. Ze zijn op een leeftijd waarop ze nog niet uitgaan ’s nachts.

Want ook al vind ik het leuk dat ze al groot zijn, toch ben ik blij dat ze nog niet zooo groot zijn. Ik hoef nog niet wakker te liggen ’s nachts in de hoop dat ze veilig thuiskomen na een avondje uit. De perfecte leeftijd lijkt me. Stop de tijd!! Ik vind het wel goed zo! (op de onderlinge zussen ruzies na dan, het blijven natuurlijk tieners!)

Lees ook: Mijn oudste dochter gaat gaan paardrijden.

8. Ze vinden mama nog steeds grappig

Oké, soms genant ook… Maar ik zie ze toch vaak lachen om mij! Ik vrees dat er een periode zal volgen waarin ze zich rot zullen ergeren aan mij. Al hoop ik dat ze dat echt gaan overslaan! Hoewel… als ik er zo over nadenk… Ik kan me niet voorstellen dat ze niet meer om me zouden lachen. Ik ben namelijk nogal een zot geval, haha 😉 Maar zich ergeren aan mij zullen ze wel vaker doen. *zucht*

9. Ze hebben een eigen mening

En dat mag ook. Het is leuk om de verschillende meningen binnen het gezin te bespreken. Als we dan samen bepaalde onderwerpen bespreken, dan kunnen ze hun mening nog altijd bijwerken… of wij die van ons.

10. Ze helpen al eens wat meer in het huishouden

And last but not least…. YES!! Ze mogen al eens hun handen uit de mouwen steken. Veel te weinig!! Das een feit, want ik doe altijd veel te veel zelf! Maar kasten uitkuisen doe ik vanaf nu in de vakantie…. MET hen. Veel handen maken licht werk, en dat mogen ze wel stilaan gaan beseffen. Ik heb nog heel wat werk aan de winkel als het gaat om het aanleren van huishoudelijke klusjes. Maar ik heb me voorgenomen om daar komende zomervakantie mee te starten. Een uurtje per dag helpen is het einde van de wereld niet en het helpt hen om op te groeien tot zelfstandige vrouwen. Enneuh, klein detailtje misschien… lekker makkelijk voor mij! Hah :p

Heb jij al tieners in huis?

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *