kind voorbereiden op de babysit
Blog,  Kinderen,  Kleuter

Je kind voorbereiden op de babysitter, hoe doe je dat? Tips!

Zin in dat welverdiende avondje uit? Of wil je gewoon even alleen naar de winkels? Voor ouders is het vaak een hele stap om een babysitter in de hand te nemen. Je hoeft je hier zeker niet schuldig om te voelen tegenover je kinderen. Ze moeten nu eenmaal leren af en toe zonder jou te zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat dit altijd even gemakkelijk is voor ze! Daarom geef ik drie tips om de stap naar een babysitter iets kleiner te maken:

Je kind voorbereiden op de babysitter; mijn tips:

1. Spreek van tevoren af om kennis te maken

Dit is vooral belangrijk als de babysitter voor het eerst op jouw kleintjes komt oppassen. In dit geval is het een goed idee om een keertje voor een kopje koffie of bij de speeltuin af te spreken met de babysitter. Neem je kind dan zeker mee! Zo kunnen ze niet alleen kennis maken met elkaar, maar kan je zelf ook gelijk zien of er een klik tussen de twee is en hoe de babysitter met je kind omgaat. Zo weet je zeker dat je een fijne babysitter hebt waarbij je kind zich op zijn of haar gemak voelt.

2. Informeer de babysitter goed

Moet je voor je kind gaat slapen altijd onder het bed kijken voor monsters? Of drinkt je kind alleen z’n drinken op als het in de paarse beker zit? Je babysitter kan het beste voor je kinderen zorgen als hij of zij op de hoogte is van al hun ‘gekke’ gewoontes. Vertel de babysitter ook zeker over wat je kinderen wel en niet mogen doen, maar nog belangrijker ook over allergieën of medicijnen. Zo zorg je ervoor dat de tijd met de babysitter goed verloopt. Schrijf alles nog eens af op een spiekbriefje, want vaak is er veel voor de babysit om te onthouden.

3. Leg alles van tevoren aan je kind uit

Wacht zeker niet tot de laatste minuut om aan je kind te vertellen dat je even weggaat en iemand komt oppassen. Dit maakt de stap naar een avondje met de babysitter nog groter en onverwachter. Het is ook erg belangrijk om goed naar je kind te luisteren! Wat vinden ze er zelf van? Zo zijn ze mentaal voorbereid en hebben ze het gevoel dat ze iets meer controle hebben over de situatie. Als ze al een keer kennis gemaakt hebben, kun je je kind ook vragen wat hij of zij van de babysitter vond. Hoe minder zorgen je kind met de babysitter heeft, des te gemakkelijker en soepeler de overgang zal zijn.

Goede voorbereiding op een avondje met de babysitter is het halve werk! Met deze stappen wordt dit gemakkelijker voor je kind en daarmee minder stressvol voor jezelf. Je kunt volop genieten van je avondje uit!

Met deze tips kun je je kind voorbereiden op de babysitter, maar als je zelf nog wat interessante tips hebt… Ik vul graag dit lijstje aan.

Lees ook: Prachtige moeder en dochter armbanden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Babysits. Met meer dan 25.000 actieve gebruikers is Babysits het grootste babysit platform van België, dus de community om zowel een babysitterals babysitwerk te vinden.

Bron foto.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.