Waarom ook mama's hun verjaardag moeten vieren.
Blog,  Mama zijn

5 redenen waarom ook mama’s hun verjaardag moeten vieren!

Vandaag is het mijn verjaardag, hiep hiep hoera voor mezelf!! Ik ben vandaag 31 jaar geworden! Het voorbije jaar is weer maar eens voorbij gevlogen. Hoewel ik geen grote fan ben van feestjes (vooral het werk die erbij komt kijken) probeer ik er toch elk jaar iets leuks van te maken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen! Eens je mama bent, lijkt je eigen verjaardag ineens niet meer zo belangrijk. Toch hebben we meer dan redenen genoeg om als mama’s onze verjaardagen uitgebreid te vieren!

1. Elke reden is goed genoeg voor een feestje

Ja toch? Een etentje, taart met koffie of een aperitiefavond. Hou je niet van grote feesten waarbij je huis vol zit met mensen? Hou het dan gewoon bij een gezellige avond met je gezin. Of maak samen een uitstapje. Quality time met je gezin is altijd meer dan de moeite waard. Als je er maar iets leuks van hebt gemaakt.

2. Je voelt je instant happy

Verjaren is vanaf een bepaalde leeftijd misschien niet meer zo leuk? Een feestje organiseren zorgt ervoor dat je mindset helemaal in verjaardagsmodus is. Versier je huis, dek de tafel leuk met feestelijke servetten. Ook de kinderen verwennen met allerlei lekkers tovert al een glimlach op je gezicht.

3. Het is echt belangrijk voor je kinderen

Geloof me, je verjaardag totaal niet vieren… dat vinden kinderen niet leuk. En niet alleen omdat er zo een feestje minder is… maar omdat ze het zich zelf niet zo gelukkig voelen wanneer mama’s verjaardag ongezien voorbij gaat. Dat heb ik zelf al gemerkt aan mijn eigen kinderen ook. Ze vinden het niet eerlijk, zelfs zielig, als mama niet gevierd wordt zoals ze zelf gevierd worden. Ik zou zelfs durven zeggen dat ze zich schuldig voelen… In ieder geval, ik heb gemerkt dat ze het heel belangrijk vinden. Super lief toch!

4. Omdat er veel is om dankbaar voor te zijn

Hé, ik snap wel dat sommige mama’s echt niet graag ouder worden. Maar we zouden net dankbaar moeten zijn voor dat extra jaartje. Weer een jaartje dat we ouder zijn mogen worden. Een jaartje langer waarin we hebben mogen genieten van de mensen rondom ons. En weer een jaar waarin we herinneringen mogen maken.

5. Gewoon… omdat je het meer dan waard bent!

Een moeder is de spil van het gezin. Naast het werken moet er nog een huishouden gerund worden, kinderen moet verzorgd worden. Je moet van her naar der rijden, boodschappen doen, eten maken, de was en de plas doen… Dus als iemand een feestje verdient, dan ben jij het wel!

Maar in ieder geval:

Smile, Sparkle & Shine!

Vier jij ook je verjaardag als mama? En hoe doen jullie het dan? Dit jaar hebben we een kaasplankje gedaan en aperitief. Vrijdag volgt nog een serieuze aperitief / filmavond. Super gezellig! 🙂

Lees ook: Het mooiste compliment dat ik ooit gekregen heb.

Bron foto Pixabay.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *