Overzicht tussen inkomsten en uitgaven
(Be)sparen,  Lifestyle

Geldtip! Krijg meer overzicht tussen je inkomsten en uitgaven.

Er zijn heel veel mensen die op het eind van hun geld nog een stukje maand over hebben. Ze hebben vaak geen goed overzicht over hun inkomsten en uitgaven. Het loon wordt in het begin van de maand gestort, en je moet met vanalles rekening houden. In het begin van de maand gaat de afbetaling van je huis van de rekening, enkele dagen later moet je de gas en elektriciteit betalen. Een week later gaat je tv-abonnement van de rekening en dan mag je niet vergeten dat op het einde van de maand nog de autolening moet betaald worden ook!!

Dus heel de maand heb je reken en denkwerk, hoeveel mag ik nog spenderen aan boodschappen of andere betalingen? En als je pech hebt, kan er een domiciliëring niet afgaan omdat er geen geld genoeg meer op de rekening staat… hop… 5 euro boete, bij sommige banken zelfs al meer!

Been there, done that…

Ook wij hebben dit probleem vroeger nog gehad… En ik schaam me er niet voor. We hadden gewoon  nood aan een beter systeem, en dat systeem heb ik op eigen houtje gevonden. Sindsdien hebben we het NOOIT meer voorgehad dat onze vaste lasten niet van de rekening konden gaan en hebben we een veel beter overzicht van wat we die maand nog te spenderen hebben.

Open een vaste kosten rekening en kies zoveel mogelijk voor domiciliëring!

Dat is wat wij gedaan hebben…. Wij openden een nieuwe rekening, enkel en alleen voor vaste betalingen. Het is even werk om alle betalingen aan te passen zodat ze van de juiste rekening gaan, maar eens dat in orde is ben je voor altijd gemakkelijk.

Als het loon in het begin van de maand op de rekening staat, gaat er automatisch een bedrag over die voldoende is om alle maandelijkse vaste kosten te betalen. Wat gaat er bij ons van die rekening? De factuur van Telenet, gas en elektriciteit, de afbetaling van ons huis, de autolening, de hospitalisatieverzekering, onze verzekeringen, de schuldsaldoverzekering en de waterfactuur. We hebben alle betalingen samengeteld en dat bedrag gaat maandelijks op deze rekening. Van deze rekening hebben we dus ook geen bankkaart.

Lees ook: 12 tips om te besparen.

Beter overzicht over je inkomsten en uitgaven.

Ik vind het zoveel simpeler om meteen te zien hoeveel loon je nog over hebt om van te leven. Hoeveel je hebt voor je boodschappen, schoolrekeningen en andere onvoorziene kosten zoals dokter, apotheek enz… Ik zal niet beweren dat er dan geen rekenwerk meer is, maar je hoeft je alvast heel wat minder zorgen te maken of je nog geld genoeg hebt staan om de afbetaling van je huis te betalen. Alle betalingen gaan er ook af met domiciliëring, want ik ken mezelf… ik vergeet nogal snel iets 😉

Lees ook: 10 tips om je vaste lasten te verlagen.

Wat vinden jullie van deze tip? Laat het me zeker weten of jullie dit gaan toepassen ook. Het is altijd leuk om te weten of mijn tips iemand hebben kunnen helpen 🙂

Bron foto.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.