Purpuz planner 2020
Blog,  Ondernemen

Waarom de Purpuz planner echt voor iedereen werkt!

Het is intussen alweer een jaar geleden dat ik mijn eerste Purpuz planner mocht ontdekken. Ik heb ADD, oftewel een aandachtsstoornis waardoor ik nooit slaagde om een agenda bij te houden. Telkens opnieuw raakte ik die kwijt of vergat zelfs dat ik een agenda had. Ik had een hele hoop schriften en losse blaadjes waarop ik vanalles bij hield. Een boekje voor mijn week / maandmenu, een boekje voor onze financiën, een schriftje voor bloginspiratie, een boekje voor mijn huishoudelijke taken… tel daar nog heel wat losse papiertjes bij en we komen uit bij één grote chaos. Totaal onoverzichtelijk dus. Ik was dus heel sceptisch als het over agenda’s of planners gaat. Dat ik de Purpuz planner mocht testen kwam mij goed uit, want eerlijk… Het geld uitgeven aan nog een agenda die niet zou werken… Dat wou ik niet meer doen. Ik had er al genoeg getest.

De Purpuz planner 2020

Maar toen kreeg ik dus de Purpuz planner. En ik was meteen heel enthousiast! Ik heb de planner nu een jaar gebruikt en de nieuwe Purpuz planner 2020 ligt al naar me te lachen! Ik deel graag mijn ervaring met de planner / agenda en alle positieve punten.

Er is ruimte voor je persoonlijke doelen

In het begin van de planner kun je nalezen hoe je aan het werk moet gaan met je persoonlijke doelen. Dit met behulp van 8 tools die deze planner je geeft en die je maandelijks, wekelijks en dagelijks zelfs kunt bijhouden.

Je begint met het visualiseren van je doel en dan orden je je dromen. Vervolgens maak je een stappenplan om je doel te bereiken. De purpuz planner helpt je hierbij om je doelen te voorzien van tijd en volgorde. In de maandplanner en weekplanner kun je de verschillende stappen noteren die je nodig hebt om je doel te bereiken.

Wat het doet voor mij:

Dankzij de planner blijf ik beter mijn focus houden op wat ik nu echt wil bereiken. In het verleden zou ik al lang de focus kwijt zijn en zelfs vergeten welke doelen ik mezelf had gegeven.

Er is een maandplanning voorzien

Wat super handig is, want hier kun je al je doelstellingen noteren wat je deze maand wil bereiken. De Purpuz planner helpt je ook met bewuster gaan leven. Want elke maand kun je noteren met wie je graag eens wil afspreken, welke uitstapjes die je die maand wil gaan maken, maar ook met wat je jezelf wil gaan belonen. Zo neem je elke maand de tijd om echt stil te staan bij je leven en na te gaan denken over wat je zelf graag wilt.

Er is ook een creatieve ruimte voorzien. Hier hou ik zelf onze maandelijkse financiën wat bij. Maar je kunt de ruimte invullen zoals je zelf wil natuurlijk.

Hoe ik de maandplanner gebruik:

Op de maandplanner geef ik mijn maandelijkse doelen aan. Zoals extra klusjes in het huishouden dat ik die maand zeker moet gaan doen. Zoals bijvoorbeeld kasten uitkuisen, de kelder opruimen enz… Ook de financiën hou ik bij. Welke inkomsten zijn er? Welke uitgaven komen er bovenop onze vaste lasten? Bijvoorbeeld baantaxen, kerstpakjes, …. En hoeveel houden we dan nog over? Maar ook welke blogs ik die maand wil gaan schrijven komen hier op. Dus als ik plots een leuk idee krijg voor een blog, dan schrijf ik die op de maand waarin ik deze wil gaan schrijven.

Er is ook een weekplanning

Ook hier heb je ruim voldoende plaats om dingen te noteren. Je kunt gemakkelijk je agenda bijhouden zodat je afspraken niet vergeet. Maar ook de stappen die wilt gaan zetten om je doel te bereiken. Elke week is er ook een mooie quote in de planner te lezen. Elke dag kun je de dag afsluiten met opschrijven wat je overwinning van de dag was, en wat je groei was. Heel leuk om ook weer heel bewust stil te staan bij het verloop van je dag. Verder is er ruimte voorzien om je week to-do’s bij te houden. Zowel een deel op professioneel vlak, als op persoonlijk vlak.

Hoe ik de weekplanner gebruik:

Op het privé stukje hou ik netjes bij welke huishoudelijke klusjes ik die week moet gedaan krijgen. De huishoudelijke taken die ik op de maandplanner schreed, verdeel ik over de weekplanners. Zodat ik niet in 1 dag tijd een hele grote klus hoef te doen. Het is leuk om deze nadien te kunnen gaan afvinken. Ook voor een thuisblijfmama is de planner dus handig. Als laatste is er ook weer een stuk creatieve ruimte voorzien. Hierin kun je dingen kwijt als een weekmenu of belangrijke dingen die je niet mag vergeten.

Op het werk gedeelte noteer ik alles wat ik wil gaan doen voor mijn blog of mails die ik moet gaan beantwoorden.

Andere pluspunten van de Purpuz planner…

Er is ruimte voorzien op het einde van de maand om echt even stil te staan bij de afgelopen weken. Er zijn vragen die je jezelf kunt stellen om jezelf te evalueren. Welke dingen die ik deed waren positief? Wat had ik anders moeten aanpakken? Ben ik al dichter bij mijn doel gekomen? enz…

Elke maand sta je ook stil bij het heden en sta je even stil enkele dingen in je leven. Ik ben op dit moment het meest trots op… Hiervan heb ik genoten… De Purpuz planner is ideaal voor mensen die ‘mindfull’ en bewust bezig zijn.

Er is ook plaats voorzien om de toekomst te plannen. Je kunt er opschrijven welke stappen je moet zetten de komende maand om je doelen te kunnen bereiken.

En achteraan de Purpuz planner is er nog heel wat vrije ruimte waarin je vanalles kwijt kunt. Heel handig, ik heb echt iedere pagina benuttigd!

Ook niet onbelangrijk: De de Purpuz planner wordt CO2 neutraal gedrukt in Nederland. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van premium 120 grams FSC-gecertificeerd papier. Dit geeft een geweldige schrijfervaring, zonder doordrukken en met behoud van de natuur.

De Purpuz planner is verkrijgbaar in roze en in grijs en kun je hier bestellen!

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.