Voorleesboeken over Kerstmis: moeder leest een boekje over Kerst
Blog,  Boeken,  cadeautips,  Kids,  Kinderen,  Kleuter,  Spelen

Voorleesboeken over Kerstmis voor kleuters.

Voorlezen voor je kleuter is een van de leukste dingen die er is. Hier is het een onderdeel van het slaapritueel, en dit al enkele jaren lang. Om de dag af te sluiten kruip ik gezellig met ons zoontje onder de dekentjes en lees ik meestal 2 boekjes voor. Nu de Sinterklaasperiode achter de rug is, zijn we overgeschakeld op boekjes over Kerstmis. Ik maak hierbij graag een lijstje met heel wat mooie voorleesboeken over Kerstmis.

De leukste voorleesboeken over Kerstmis voor je kleuter:

Anna en de kerstboom

En Anna mag de spits afbijten. Dit is zonder twijfel een van de favoriete voorleesboekjes van ons zoontje. En dit al zeker 2 jaar aan een stuk. Hij raakt ze maar niet beu! Het is bijna Kerstmis, papa zet de kerstboom in huis. En mama en Anna versieren samen de kerstboom. Er zijn ook kerstsokjes om de boom mee te versieren, maar daar heeft Anna andere plannen mee 😉

Rikki wil een kerstboom

Ook de boekjes van Rikki, het konijn, zijn leuk om voor te lezen. Het is bijna Kerstmis, en er staat nog steeds geen kerstboom in huis! Rikki vindt het nu echt wel tijd om een kerstboom te gaan halen. Papa gaat met tegenzin mee. Maar uiteindelijk maken ze er samen een hele leuke dag van!

Heksje Mimi viert Kerstmis

Ook een boekje door Kathleen Amant, de schrijfster van de Anna boeken. Ook hiermee kun je zeker niet missen! Dit is een vrolijk verhaal over Kerstmis en vriendschap. Heksje Mimi wil een grote kerstboom met lichtjes en ballen. Ze vindt er een, maar die is veel te groot. Hoe diep ze ook graaft, de boom blijft stevig in de grond staan.

Het kerstverhaal

Dit is het klassieke kerstverhaal over Maria en Jozef die naar Bethlehem gaan. Maria bevalt er van kindje Jezus in een stal. Een leuke manier om je kindje het Christelijke verhaal bij te brengen.

De kleine kerstboom

Een kerstverhaal over een kleine boom met een grote droom, en over de Kerstman natuurlijk! Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine Boom naar deze dag uitgekeken. Hij hoopt dit jaar een echte kerstboom te worden! Maar de andere bomen zijn het er over eens dat Kleine boom nog te klein is om nu al een echte kerstboom te worden. Hebben ze gelijk?

Luuk en Lotje – Het is Kerst

Een leuk verhaal over de tweeling Luuk en Lotje die samen Kerst vieren. Ze kiezen samen een boom uit die ze samen versieren. Opa en oma komen op bezoek en er worden cadeautjes uitgedeeld! Een leuk verhaal over Kerst vieren en alle bijhorende tradities.

Kerstmis met Fien en Milo

Ook deze boekjes van Fien en Milo worden hier vaak voorgelezen! Fien en Milo gaan samen een kerstboom kopen. Het is koud buiten, want het sneeuwt! Dus trekken ze lekker warme kleren aan en maken samen een sneeuwman. Binnen versieren ze de kerstboom. Maar als de kerstboom klaar is, is Milo plots verdwenen!!

Woezel & Pip – Kerst in de Tovertuin

Dit is een klein prentenboekje van Woezel en Pip. Vandaag is het Kerstmis! Woezel en Pip hebben er echt zin in! Maar ze zijn in hun enthousiasme helemaal vergeten om een kerstboom te halen. Tante Perenboom stuurt de hondjes snel naar het kerstbomenbos. Ze komen terug met een wel heel bijzonder boompje…

Kas en Saar vieren Kerst

Een gezellig verhaal over een kerstfeest op school. De opa van Saar brengt Kas en Saar naar school. Vandaag is het feest op school. Kerstfeest! Bij Kas en Saar staat een grote dennenboom in de klas. Met heel de klas versieren ze de boom en het klaslokaal. Ze knutselen kerstkaarten en smullen van een lekker kerstdiner. En dan komt er nog onverwacht bezoek in de klas. Wie zou dat zijn?

Er zijn nog heel wat meer voorleesboeken over Kerstmis te vinden, maar dit zijn ongetwijfeld de allerleukste! Vul gerust het lijstje nog aan als je nog andere leuke voorleesboeken kent binnen dit thema!

Deze blog bevat affiliate links.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.