Blog

Bloggers en hun affiliate links… Wie? Hoe? Wat??

Affiliate links, je vindt ze haast op elke blog. Bij een eerlijke blogger kun je dat onder elke artikel lezen of er affiliate links bij staan. Deze kun je op mijn blog ook terug vinden. Onder andere op deze blog over mijn keukenmachine en deze over kinderspeelgoed..

Maar ik kan me voorstellen dat de meeste mensen gewoon niet weten wat een affiliate link is en wat het juist inhoudt… Ik wist dat dus ook niet voordat ik blogger werd. En daar dient deze blogpost voor. Ik wil het voor jullie, mijn lezers, duidelijk maken wat ik hier allemaal doe en waarom ik dit doe. Lees je mee?

Bloggers en affiliate links… Wie? Hoe? Wat?

Wat is een affiliate link:

Een affiliate link is een unieke link naar een website met een webshop. Zelf maak ik vaak gebruik van bol.com… Ik ging een partnerschap aan met bol.com en als ik een link maak naar hun website dan weet bol.com aan de hand van die link dat jullie via mijn blog op hun website geraakt zijn. En als jij iets aankoopt, dan krijg ik daar een procentje voor. Voor een bedrag van 20 euro hou ik daar ongeveer 1 euro aan over. Dit kan ook meer zijn, maar evengoed minder. Er zijn natuurlijk nog heel wat andere winkels waar je via een affiliate link kunt op geraken.

Zo zie je ook op mijn startpagina een banner staan van bol.com, rechts onder mijn foto en beschrijving van mijn blog. Ook dit is een affiliate link.

Wat houdt dat in voor jou als koper?

Eigenlijk niets… Je betaalt evenveel als je zou betalen wanneer je rechtstreeks aan bol.com zou kopen. Je betaalt dus geen cent meer hiervoor. Het enige wat je hiermee doet, is je favoriete blogger een financieel duwtje in de rug geven. Wat heel mooi is, toch? Want een blogger steekt heel wat tijd in het schrijven van artikelen. Het is dan toch leuk als die hier of daar eens een eurootje extra krijgt? Want uiteindelijk heb je, als het goed zit, iets aan het artikel gehad. En dat werk mag beloond worden, toch?

Hoe betrouwbaar is zo’n artikel dan?

Je weet al snel of je een eerlijke blogger volgt. Waarom zou iemand een slecht artikel promoten? Waarom zou ik mijn keukenmachine zo promoten als ik er niet tevreden over ben? Uiteindelijk gaat zoiets ontploffen in je gezicht. Want als je het vertouwen van je lezer niet voor je kunt winnen, dan komen die lezers ook niet meer terug. En als je cijfers dalen, dan zal je omzet ook zakken. Slechte producten promoten waar een blogger niet achter staat is dus zinloos.

Steun je favoriete blogger door gewoon een kleine ommeweg te maken!

Of het dan om mij gaat, of over iemand anders… Maak een klein ommewegje als je nog eens een aankoop doet. Het kost je, nogmaals, geen cent meer. Maar je steunt er wel iemand mee die hard werkt om een blog draaiende te houden. Je beloont iemand voor z’n werk, die er anders geen cent voor verdient heeft.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *