Minimalistische foto van roze bloemen.
Blog,  Ecologisch leven & Minimalisme

Minimalisme challenge: 465 dingen weg in 30 dagen tijd

Ik ben al jaren bezig met minimalisme. Dit komt altijd in vlagen waarbij ik plots vanalles begin weg te doen gewoon omdat het me op dat moment zo tegen slaat dat we zoveel spullen hebben. Met deze minimalisme challenge wil ik mezelf een schop onder de kont geven om er terug in te vliegen. Van 1 november tot 30 november ga ik elke dag dingen uit ons huis halen. Met de bedoeling dat er tegen het eind van de maand 465 spullen het huis uit zijn. Een nieuwe uitdaging in het minimaliseren kan ik wel gebruiken, jij ook?

Benieuwd hoe dat werkt?

Lees ook: Hoe begin je met minimaliseren?

Minimalisme challenge: 30 dagen ontspullen

Op dag 1 doe je 1 iets weg, op dag 2 doe je 2 dingen weg, op dag 3 doe je 3 dingen weg enz… Tot je aan dag 30 zit en 30 dingen moet weg doen. Naar een hele maand minimaliseren heb je 465 dingen minder. Of je de kapotte spullen nu weggooit, verkoopt of weg geeft, dat maakt niet uit. Als het maar je huis uit is.

Hoe raak je dan aan 465 dingen, is dat niet heel veel?? *paniek*

Je zit er sneller aan dan je zou denken. Denk maar aan medicijnen die over de datum zijn? Batterijen die weg mogen, stiften die niet meer werken, DVD’s waar niemand nog naar omkijkt… Of magazines die je niet meer gaat bekijken, schoenen die versleten zijn of kleren die je niet meer passen. Je zit er sneller aan dan je zou denken.

Ik ga de ronde doen doorheen heel het huis. Van in gang naar de woonkamer, van de keuken naar kelder en zo naar buiten. Ik ga dagelijks deze challenge bijhouden op Instagram. Om de 10 dagen ga ik in een blog tonen welke spullen ik allemaal heb weggedaan.

Neem het niet al te letterlijk…

Ik ga echt niet elke dag het huis uit gaan om naar het containerpark of de kringloopwinkel te gaan. Sorteer alles in dozen: containerpark, kringloopwinkel, goede doel… En breng dan ineens alles weg in een keer. YES YOU CAN!! 😉

Wat krijg je dan in ruil na 30 dagen minimaliseren?

Je zult eindelijk verlost zijn van allemaal dingen die je niet nodig hebt. Dingen die maar in de weg lagen. Dingen die plaats innamen in je kast en stof liggen te verzamelen. Ik voel me altijd blij als ik weer eens heel wat spullen kwijt ben. De mentale rust die je in de plaats krijgt is onbetaalbaar!

Doe jij ook mee? Laat even weten hoe het gaat!

Lees ook: Week 1 van de minimaliseer challenge.

Photo by Min An from Pexels

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

  • Leslie

    Is het dan de bedoeling dat het elke dag ook effectief op die dag uit het huis gaat? Ik bedoel, als ik oude tijdschriften wegdoe dan gaan die bij het oud papier, maar die gaat maar één keer de deur uit in de maand. Of is het bij die stapel gooien voldoende om te “tellen”?

    Ik plan alvast om mee te doen, hier kan best wel wat het huis uit LOL

    • Thuisblijfmama.be

      Leuk dat je wil meedoen!! Het gaat er meer om dat je aan die 465 dingen komt en even doorzet om je huis wat opgeruimder te krijgen. Als ik opruim ga ik ook niet elke dag naar het containerpark gaan, maar het is wel de bedoeling dat het tegen het einde van de maand inderdaad het huis uit is 🙂 Het hoeft zo stikte niet 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.