Minimalisme challenge: een minimalistische foto van 3 ananassen
Blog,  Minimalisme

Minimalisme challenge week 3 | Minimaliseren

Week 3 van de minimalisme challenge. Geen idee wat deze challenge inhoudt? Lees dan gerust eerst de blog na waarin ik uitleg wat de bedoeling net is van de challenge: ‘Minimalisme challenge: 465 dingen weg in 30 dagen tijd’. Ook wat ik weg deed in week 1 en week 2 kun je even rustig nalezen.

Maar goed, nu zijn we alweer een stap verder. Week 3 ligt al even achter ons en ik maak graag nog even een overzicht van wat ik in deze week juist weg deed.

Minimalisme challenge: week 3

Deze week gingen in totaal 126 dingen de deur uit. En eigenlijk doe ik altijd wel stiekem wat meer weg dan wat ik zou moeten 😉

Dag 15:

Vandaag keek ik in enkele dozen van mijn man. Hij heeft talloze dvd’s en oude cd-roms liggen. Ik deed vooral lege dvd doosjes weg en enkele dingen waarvan ik 100% zeker weet dat hij ze niet meer kan gebruiken. En dit is zo’n dag dat ik stiekem wat meer weg deed dan de 15 dingen die ik moest wegdoen. Sssssst 😉

Dag 16:

Ik heb de kuis gehouden in een doos van een van onze kinderen. Een hele stapel boekjes, tekeningen en knutselwerkjes gingen weg. Maar niet zonder dat ik daar foto’s van heb genomen. En ja, het deed wel wat zeer… Maar eerlijk, mijn ouders hebben dat niet bijgehouden en dat vind ik ook totaal niet jammer. In tegendeel, ik had het zelf allemaal weggegooid moesten ze het bijgehouden hebben. Natuurlijk heb ik dat ook met onze dochter besproken. Hoewel er niet veel bespreken aan was 😉 Ze begreep zelf niet waarom ik dat zo lang heb bijgehouden, hahaha! Ook vandaag deed ik een pak meer weg dan de 16 dingen ik moest wegdoen. Zo staat er alweer een grote doos minder op zolder!

Dag 17:

Ik deed een hele tijd geleden al eens de kuis in de keuken. Om eerlijk te zijn heb ik deze al 3 keer geminimaliseerd, maar ik heb de spullen nooit het huis uit gedaan. Ik vond dus in de kelder 17 keukenspullen die weg mochten: pannen, een oude wok, ongebruikte bewaardozen enz… En die zijn nu eindelijk ECHT het huis uit. Oef!

Dag 18:

Ik deed 18 kinderboeken, DVD’s, oude wii spelletjes en ongebruikte wii spelletjes weg. Niets was om weg te gooien. Alles werd weg geschonken of verkocht.

Dag 19:

Hier deed ik een beetje van alles weg. In een kapotte wasmand verzamelde ik 2 spaarpotten, kapotte verlichting, oude sloffen, kapotte kerstversiering en heel wat meer. Sommige dingen worden later verkocht op een rommelmarkt op school. Het geld gaat daarbij ook naar de school van ons zoontje.

Dag 20:

Knutselwerkjes van de oudste dochter gingen de deur uit, alsook een oud spelletje en een wc verkleiner. 20 stuks in totaal.

Dag 21:

Dag 21 was net als dag 19 een beetje van alles. Kapotte dingen, dingen die niet compleet waren, enkele boeken…

En wat hebben we tot nu toe bereikt?

In totaal gingen in 3 weken tijd al 231 spullen het huis uit. Met nog maar 9 dagen te gaan zitten we ongeveer aan de helft van het materiaal wat weg moet. Hoewel 231 spullen heel veel lijkt, heb ik nog niet het gevoel dat ik al echt veel heb weggedaan. Ik ben wel opgelucht dat heel veel zaken weg zijn die eigenlijk al jaren geleden hadden moeten weg zijn. Maar ik ben ook blij dat er nog 9 dagen over zijn waarin ik moet gaan ontspullen. Want eerlijk: ik heb nog een hele weg te gaan!

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *