Review de NEEhoorn, een kinderboek over een eenhoorn die altijd NEE zegt.
Blog,  Boeken

Review ‘De NEEhoorn’ Een hilarisch (voor)leesboek

We hebben terug een top boek in huis: De NEEhoorn. Wanneer je houdt van mooie verhalen die ook nog eens hilarisch zijn, dan mag dit boek niet ontbreken in de boekenkast van je kind! Het prentenboek is heel mooi en zit vol prachtige tekeningen in pastelkleuren. We hebben al goed gelachen met het verhaal dat echt eens iets totaal anders is dan normaal. Dit boek zal zeker nog vaker gelezen worden, dat is zeker! De langere teksten maken dit boek ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar die al wat langer de aandacht vast kunnen houden.

Het boek werd geschreven door Marc-Uwe Kling. Hij schrijft grappige boeken over bijvoorbeeld een brutale kangoeroe of over een prinses die in haar neus peutert. Of over de dag, waarop mijn oma het internet kapot heeft gemaakt. Hij is van Duitse afkomst en ik merk dat niet al zijn boeken vertaald werden. Al hoop ik, na het lezen van De NEEhoorn, dat daar nog verandering in zal komen.

Review De Neehoorn | Kinderboek

Het verhaal

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

Meer info:

  • Auteur: Marc-Uwe Kling
  • Illustraties: Astrid Henn
  • Vertaald door Jaap Robben
  • Bindwijze: hardcover
  • Uitgever: Uitgeverijvolt.nl
  • Verschenen in december 2020
  • 48 pagina’s
  • Voor kinderen vanaf 6 tot 106 jaar

Het boek kan hier aangekocht worden.

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *