Lannoo’s grote encyclopedie van alle dinosauriërs
Sinds we met ons zoontje Vince (6j) naar de Dino Expo in Brussel zijn geweest, is hij helemaal in de ban van dinosauriërs. Hij wil alles over hen te weten komen. En omdat ik als thuisonderwijzer helemaal wil inspelen op de interesses van ons kind, ging ik naar de bib om boeken te halen. Dinosaurus boeken met eenvoudige tekeningen zijn vaak wel leuk, maar ze lijken niet echt. En dat is iets wat ik dan minder indrukwekkend vind voor onze 6-jarige. Dus ging ik op zoek naar een boek met levensechte prenten in. En dat vond ik: Lannoo’s grote encyclopedie van alle dinosauriërs is een prachtig boek!
Inhoudstafel
Lannoo’s grote Encyclopedie van alle dinosauriërs
In het boek staan meer dan 60 prehistorische dieren. Allen afgebeeld alsof ze gewoon op foto werden getrokken. Levensecht. Een van de leuke dingen aan dit boek is dat bij elke dino een schaal staat die de maximumgrootte aangeeft van de dieren in vergelijking met een mens van 1m80. Op die manier geeft dit duidelijk weer hoe kolossaal sommige dino’s waren! Dit is ook meteen een van de eerste dingen waar ons zoontje telkens naar kijkt als we naar de volgende bladzijde bladeren.
Hoe de aarde vroeger was:
In het boek kun je een tijdlijn volgen. Het strekt zich uit van het ontstaan van de aarde, 4600 miljoen jaar geleden, tot het moment waarop de mammoeten uitstierven. Het vertelt je meer over het klimaat van toen, de planten die er waren en de dieren die leefden.
Ook hoe fossielen ontstaan en hoe ze fossielen vonden in gesteentelagen die bijna 3,5 miljard oud zijn. Ik moet zeggen dat zowel mijn man als ik ook onder de indruk zijn van dit boek. Niet alleen ons zoontje leert hier uit, maar ook wij. Super interessant!
Alles wat je wil weten over dinosauriërs
Welke soort dino is het? Waar werden de fossielen van deze soort dino gevonden? Wat zijn de lichamelijke eigenschappen van het dier? Wat at het dier? Waar en wanneer leefden die? En welke dieren die nu leven zijn afstammelingen van die bepaalde dino? Waarom zijn dinosauriërs uitgestorven?
Er staan ook foto’s bij van fossielen en skeletten die werden teruggevonden. Ons zoontje vroeg al snel: kunnen we dat eens in het echt zien? Het is zo leuk om hem zo geboeid te zien bladeren in het boek. We plannen dan ook binnenkort een bezoekje in naar het museum voor natuurwetenschappen in Brussel.
Maar ook andere prehistorische dieren komen aan bod!
Onder andere de Smilidon (sabeltandtijger) en mammoet worden besproken. Opvallend dat deze dieren stukken groter zijn dan de dieren die we nu kennen.
Kortom: een fantastisch informatief boek. Een must-have in de boekenkast van ons zoontje. Een boek dat ongetwijfeld veel zal doorbladerd worden, niet alleen nu maar ook nog binnen enkele jaren.
Meer info:
- Tekst: John Woodward
- Adviezen: Darren Naish
- Illustraties: Peter Minister, Arran Lewis, Andrew Kerr, Peter Bull & Vlad Konstantinov
- Bindwijze: hardcover
- Uitgever: Uitgeverij Lannoo
- 208 pagina’s
Het boek kan hier aangekocht worden.
Deze blog bevat affiliate links. Lees er hier meer over.
3 reacties
Leslie
Dinosauriërs, altijd een hit. Ik heb op mijn blog geschreven over een unit study van de prehistory, opgesplitst in een deel over de evolutie van de mens en een deel van het ontstaan van de aarde, over dinosauriërs, naar de evolutie van de huidige dieren. Misschien vind je nog wat tips?
Thuisblijfmama.be
Oh, zalig! Ik ga dat meteen bekijken si. Dankjewel Leslie!
Heidi
• Wat ziet deze boek er super goed uit.