band als koppel versterken
Blog,  Mama zijn

Tips om je band als koppel te versterken

Wanneer je als koppel kinderen krijgt, dan brengt dit grote veranderingen teweeg in je relatie. De band versterkt door dat mini mensje wat jullie samen hebben gecreëerd. Het samen opvoeden van kinderen kan zo leuk zijn, maar er zijn ook heel wat veranderingen waar jullie als koppel door gaan. Zo ben je, zeker in de eerste levensjaren, meer mama en papa dan liefdespartners. Dat is niet abnormaal natuurlijk als je weet dat zo’n kleintje haast continue zorg en aandacht nodig heeft.

Wanneer je het geluk hebt dat je baby eindelijk de nachten door slaapt, dan komt er vaak niet meteen verandering in de relatie. Uit gaan werken of een hele dag voor zo’n mini zorgen slorpt zowat al je energie op. ’s Avonds is er niet veel energie meer over om samen iets te doen. Je bent moe en kijkt uit naar een nacht met liefst zo veel mogelijk slaap. Iets waar we als ouders een groot tekort aan hebben.

Toch is het belangrijk om de relatie onderling zo goed mogelijk te houden. Jullie zijn naast mama en papa ook nog steeds een koppel. Wanneer je een goeie relatie wil onderhouden, dan wil dat zeggen dat jullie daar als koppel aan moeten werken. Tijd vrijmaken voor leuke momentjes onder elkaar is zo belangrijk. Maar het is eenvoudiger gezegd dan gedaan natuurlijk. Daarom geef ik je graag wat tips mee.

Je band als koppel versterken met onderstaande tips:

Appreciatie is key!

Het gevoel hebben dat je gewaardeerd wordt is zo belangrijk. Neem niets als vanzelfsprekend. Gewaardeerd worden staat daarom op de eerste plaats is dit lijstje. Een complimentje krijgen, een liefdevolle knuffel, kan wonderen doen. Een vrouw die zich niet gewaardeerd voelt, daar zal de liefde minder te voelen zijn. Oftewel: happy wife happy life 😉

Voor de mannen onder jullie (en dit is natuurlijk niet voor iedereen zo): de zorg voor de kinderen en het huishouden runnen is al een fulltime job op zich. Wanneer de vrouw ook nog eens uit werken gaat, wees dan eens extra lief. Een bloemetje, een lief kaartje of gewoon wat lieve woorden van appreciatie kunnen wonderen doen. Er zijn natuurlijk al heel wat ‘nieuwe mannen’ die de zorg voor de kinderen en het huishouden deels op zich nemen, bravo!

Ga er eens lekker een avondje op uit!

Laat de kindjes thuis bij een kinderoppas of breng ze naar hun tante of oma. Maak jullie op, ga romantisch uit eten of laat jullie eens lekker gaan en zet een stapje in de wereld. Waar jullie ook maar zin of nood aan hebben. Zorg er in ieder geval voor dat jullie oog hebben voor elkaar.

Eens goed gaan dansen, naar de bioscoop of uit eten gaan. Of nog beter: boek een overnachting als dat mogelijk is. Doe datgene waar jullie het meest nood aan hebben en wat jullie het leukst vinden om samen te doen.

Hou het spannend tussen de lakens

Doorbreek de sleur en hou het spannend in de slaapkamer. Maak jullie seksleven bespreekbaar. Blijf moeite doen voor elkaar en beleef plezier. Wat denk je van een mooi setje lingerie? Is een vibrator of dildo kopen iets wat je zou overwegen? Ga opnieuw op ontdekking naar wat jullie leuk vinden samen en doorbreek de sleur.

Zorg voor kleine romantische momentjes

Het hoeft niet altijd buitenshuis te zijn. Er hoeft niet altijd een babysit te komen… Zorg voor wat kaarsjes, een glaasje wijn en enkele lekkere hapjes. Kies een romantische film uit of bingewatch je favoriete serie. Of heb je nood aan goed gesprek? Ook dat kan je relatie goed doen. Maak toekomstplannen en kijk uit naar de mooie jaren die nog zullen komen.

Hou oog voor elkaar en plan we-time in

Een goede relatie tussen jullie als ouders is belangrijk voor een goed draaiend gezin. Verlies elkaar niet uit het oog. Praat, knuffel, en vooral: plan jullie momentjes samen in als deze niet spontaan komen.

Wat doen jullie om je band als koppel te versterken?

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *