Jij mag alles zijn. Boekreview
Blog,  Boeken,  Me-time

Jij mag alles zijn | Boekreview

Ik hou van een goed boek, een boek waar emotie in zit. Waargebeurde verhalen spreken me enorm aan. Het boek “Jij mag alles zijn’ is geen waargebeurd verhaal, maar het is iets waar zoveel mensen zich in zullen herkennen. Het boek is een verhaal voor jonge lezers, dat staat toch op de kaft. Maar eerlijk? Ik las het met een lach en een traan en vond het prachtig. Dit boek is voor iedereen die zich wil kunnen inleven in een 9 jarig kind die het moeilijk heeft. Prachtig geschreven!

Ideaal voor wie met kinderen werkt die in een probleemsituatie zitten. Of eigenlijk voor alle ouders, zodat zij kunnen begrijpen wat voor impact een complexe thuissituatie heeft voor een kind. Het geeft mooi weer hoe een kind denkt en problemen op zich trekt en zelf voor oplossingen wil zorgen. Zelfs op jonge leeftijd. Dikke complimenten aan de illustrator ook, de tekeningen in het boek zijn echt prachtig!

Jij mag alles zijn: Het verhaal

Het was niet altijd zo. Vroeger werd er gelachen en gepraat en feestgevierd. Dat dénkt Lexi niet alleen, dat wéét ze, want er bestaan foto’s van. Van mama in een kanariegele jurk, een sigaret in de ene hand, een glas in de andere. Ze kijkt recht in de camera en steekt haar tong uit. Niet om gemeen te zijn, maar om gek te doen, dat kan je zien. En er is er een van mama die danst terwijl iedereen kijkt. En van mama die op papa’s knieën zit terwijl ze allebei praten met andere mensen die maar half op de foto staan. Halve mensen die ze waarschijnlijk zijn vergeten. Lexi heeft ze in elk geval nooit gezien. Maar dat is allemaal heel lang geleden. Lexi was toen nog niet geboren, en Lexi vindt dat ze al heel lang heeft geleefd. Zij wel, dat is het probleem.

Jij mag alles zijn is een verhaal voor jonge lezers en voor mensen die wel eens in het hoofd van een negenjarige willen wonen. Het is een ontroerend boek over een meisje dat dapper doet wat ze denkt dat van haar verwacht wordt, zelfs als dat ingewikkelde dingen zijn. Een verhaal over ouders en kinderen, over verdriet dat maar niet lijkt te willen overgaan, over de zoektocht naar alle soorten beter. En over liefde, en wat dat eigenlijk echt is, of zou moeten zijn.

Meer info:

  • Auteur: Griet Op de Beeck
  • Illustraties: Linde Faas
  • Bindwijze: hardcover
  • Uitgeverij: Prometheus Amsterdam
  • Verschenen in september 2021
  • 208 pagina’s
  • Voor jonge kinderen maar ook volwassen

Het boek kun je hier aankopen bij bol.com.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *