Clever Up bouwblokken van HABA
Blog,  Ecologisch leven,  Kids,  Spelen

Clever up 3.0 van HABA | creatief met bouwblokken

Ik hou van educatief speelgoed. Zeker nu we bezig zijn met thuisonderwijs. Ik vind het enorm leuk om op een speelse manier dingen aan te leren. Als het speelgoed dan nog eens gemaakt is met duurzame materialen en kwalitatief goed is, dan is dat in mijn ogen alleen maar goed! Ik ben al langer fan van de producten van HABA. Ze zijn echt helemaal niet te vergelijken met ander speelgoed. Dus deze Clever Up blokken spraken mij helemaal aan.

Vince is een kind met veel fantasie, en dat uit zich in bouwen. Ik kreeg het Clever Up bouwsysteem 3.0 van HABA om uit te testen. En het moet gezegd zijn: ik ben onder de indruk. Dit speelgoed is zo multifunctioneel, je kunt er echt zoveel kanten mee op! De blokken kunnen gebruikt worden voor kleine kinderen vanaf 1 jaar. Maar ook op de leeftijd van 8 jaar kunnen ze nog voor veel uitdaging zorgen. Ze kunnen dus vele jaren van nut zijn.

Clever Up 3.0 van HABA: dit zit in de doos:

  • 108 kubussen, rechthoekige blokken, panelen en lijsten
  • een begeleidend boekje vol inspiratie
  • 1 katoenen zak waarin alle blokken kunnen bewaard worden

De blokken zijn voor kinderen vanaf 1 jaar tot de leeftijd van 8. Al geloof ik dat ze zeker voor oudere kinderen nog steeds erg leuk zijn!

Clever Up 3.0 bouwsysteem van HABA, dit zijn de mogelijkheden:

Inspireren de fantasie en creativiteit van je kind

Met de blokken kan volop gebouwd worden. Laat je kind zijn fantasie gebruiken en de mooiste ontwerpen maken. Kleine kinderen kunnen de blokken eenvoudigweg stapelen tot een grote toren. Oudere kinderen kunnen leuke bouwsels, huizen, enz… maken. Met de kubussen, rechthoekige blokken, panelen en lijsten kunnen naast het eerste gebouw ook overbruggingen, hellingen en verdiepingen aangelegd worden.

In de bijhorend boekje vind je ook heel wat leuke bouwsels die nagemaakt kunnen worden of die als voorbeeld kunnen gebruikt worden. Wat dacht je van het Empire State Building of de Eiffeltoren?

Eenvoudige fysieke en wiskundige verbanden

Hoe herken je een kubus of balk? Waarin verschillen de twee vormen en wat hebben ze gemeen? Met deze bouwstenen kunt u uw kind geometrische figuren uitleggen en zijn/haar ruimtelijk inzicht bevorderen.

Steen voor steen kun je wiskundige verbanden illustreren, zoals het splitsen van getallen en vormen of het maken van vermenigvuldigingen.
De kubus is het basiselement. Hij wordt verdubbeld (dubbele kubus = grote
balk), gehalveerd (halve kubus = kleine balk) en in vieren gedeeld (kwart
kubus = staaf). Zo wordt wiskunde kinderspel!

En niet alleen bovenstaande wiskundige oefeningen kunnen worden gemaakt met de blokken. Spiegelassen, symmetrieassen maar ook algoritmen kunnen worden aangeleerd / ingeoefend. Binair denken, coderen… In het begeleidend boekje vind je al heel wat mogelijkheden terug!

En verder…

Motiveren de blokken tot ruimtelijk, logisch en abstract denken. Ze bevorderen de fijne motoriek, oog-handcoördinatie, concentratie en hun zelfvertrouwen!

Kwaliteit, veiligheid & duurzaamheid

De Clever Up bouwsystemen hebben een PEFC-keurmerk. Dit bewijst dat het hout uit duurzaam beheerde bossen wordt gebruikt. Het beuken- en berkenhout is afkomstig uit bossen binnen een omtrek van 150km van het bedrijf.

Voor het houten HABA-speelgoed worden uitsluitend oplosmiddelvrije lakken en beitsen op waterbasis gebruikt. Hierdoor is het zweet- en speekselbestendig. Dat betekent dat baby’s en kleine kinderen de houten stukken ook met hun mondje altijd veilig kunnen ontdekken.

De Clever Up blokken van HABA zijn in 4 pakketten verkrijgbaar:

Clever Up! 1.0

Inhoud: 46 onderdelen (24 kubussen, 8 panelen, 14 lijsten), 1 begeleidend boekje, 1 katoenen zak.

Clever Up! 2.0

Inhoud: 66 onderdelen (24 kubussen, 16 panelen, 18 lijsten, 8 rechthoeken), 1 begeleidend boekje, katoenen zak.

Clever Up! 3.0

Inhoud: 108 onderdelen (30 kubussen, 18 rechthoekige blokken, 24 staafjes, 12 panelen, 24 lijsten), 1 begeleidend boekje, 1 katoenen zak.

Clever Up! 4.0

Inhoud: 160 onderdelen (36 kubussen, 24 rechthoekige blokjes, 30 staafjes, 18 panelen, 30 lijsten, 4 knikkerlijsten, 6 knikkers, 12 driehoekige prisma’s), 1 begeleidend boekje, 1 katoenen zak.

De Clever Up bouwblokken kunnen aangekocht worden online, maar uiteraard ook in de fysieke winkels.

Voor België kun je hier de dichtstbijzijnde winkel vinden. Voor Nederland klik je hier.

Deze blog bevat affiliate links. Lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *