Blog,  Daguitstapjes,  Kids,  Kinderen,  Op uitstap

Expo dino world: Leuke uitstap tijdens krokusvakantie

We gingen voor het eerst in maaaaanden op uitstap. 3 keer raden… door corona dus *zucht*. Maar wat voelde het leuk om nog eens uit ons kot te raken, za-lig!! Ik genoot er al van om me klaar te maken om op uitstap te gaan, haha! We trokken richting Brussel om naar de expo dino world te gaan. Ons zoontje is dol op dinosaurussen, heeft ie van zijn vader. 😉 En zelf ben ik ook altijd onder de indruk van deze prehistorische dieren.

In de expo dino world volg je een parcours op een oppervlakte van meer dan 5000m². Je keert meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd. Je kunt een app downloaden. Deze app begeleid je tijdens het parcours in de expo. Je krijgt uitleg over de dino’s aan de hand van een leuke babbel tussen paleontoloog Stephen en een enthousiaste jonge paleontoloog in spe.

Expo dino world: onze ervaring!

Volledig coronaproof!

Je ticket moet je vooraf kopen. Om het aantal mensen in de expo te beperken, kies je een tijdslot. Na het kiezen van een specifiek tijdslot, staat de aankomstperiode duidelijk vermeld op je tickets. Zo is het nooit te druk in de expo. Je handen moet je vooraf ontsmetten, een mondmasker is verplicht en je moet afstand houden. Er is een éénrichtingsroute voorzien zodat je mensen niet door elkaar lopen.

Virtual reality experience

Er is een apart gedeelte waar je virtual reality kunt beleven. Deze is apart te betalen aan €5 per persoon. Heel grappig om iedereen zo bezig te zien. Er is vanalles te zien: boven, onder, achter je…

Meer praktische info vind je op de website terug.

Gemiddeld ben je in 45 minuutjes rond met de expo. Wij waren er wel een half uurtje langer. Dikke tip: als je net zoals wij van ver komt (1u15 rijden om er te geraken), dan plan je beter nog een extra uitstapje of wandeling in. Want het is ver rijden om dan een uurtje in de expo te zijn.

Het gezicht van ons zoontje toen hij de dino’s zag was goud waard! Hij stelde nog heel wat vragen en we plannen hier zeker wat in voor de eerste periode thuisonderwijs.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.