Blog,  Kinderen,  Kleuter,  Vakantietips

Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie | Tips

Zoals altijd kan ik weer niet wachten tot het vakantie is. De kindjes alle 3 thuis, mijn man 2 weken thuis… en ik, tjah, hoe kan het ook anders… ik ben ook thuis 😉 Hoewel ik geen liefhebber van de koude winter ben, is de kerstvakantie altijd iets om naar uit te kijken!

6 Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie:

1: Breng een bezoekje aan de kerstmarkt

We maken er een jaarlijkse gewoonte van om eens naar de kerstmarkt te gaan in de stad. ’s Avonds, als het al donker is, en de kerstlichtjes mooi uitkomen en voor zoveel sfeer zorgen. In onze stad Roeselare zijn er verschillende pleintjes die mooi versierd zijn. We zijn er een paar jaar terug op een reuzenrad gegaan, er is ook al een paardenmolen geweest en er is een ijspiste. En natuurlijk gaan we tussendoor ons gezellig gaan opwarmen met een warme chocolademelk. Met Baileys voor de mama, hahaha 🙂

2: Bekijk een kerstfilm in de bioscoop

Er is elk jaar wel een mooie kerstfilm te zien in de cinema. Dit jaar staat De Grinch op het programma.  

3: Bowlen is fun! Ook met kleinere kinderen.

was nog maar 2 jaar toen hij voor de eerste keer mee ging gaan bowlen. Super leuk!! Ze hebben aangepaste glijbaantjes en lichte bowlingballen voor kinderen. Al blijft het natuurlijk oppassen voor de teentjes! Bowlen is voor alle leeftijden leuk om te doen. Ook onze pubers genieten hiervan. Heel binnenkort gaat hier een nieuwe bowling open, op wandelafstand van onze deur. Ideaal dus! 

4: Ga eens naar een trampolinepark

Vorige maand zijn ik en mijn maatje met mijn kinderen en haar tante kindjes naar Hangtime in Oostende geweest. Ik had nog nooit eerder gehoord over een trampoline park. Maar toen de kinderen er van hoorden, waren ze laaiend enthousiast! Ze zijn verzot op springen en vragen zelf al enige tijd naar een trampoline voor in de tuin. Let wel: reserveren is aangeraden, want er zit een limiet op het aantal kinderen dat mag springen. Voor kleuters onder de 6 jaar zijn er speciale tijdstippen voorzien. Hou daar zeker rekening mee!

5: Bezoek het eerste digitale ijsmuseum van de wereld!

Gedurende een maand kun je het ijspaleis in Brugge gaan bewonderen! 40 kunstenaars van over de hele wereld hebben er 60 ijssculputuren gemaakt. Hoewel we er zelf nog niet zijn geweest, lijkt het me echt magisch om 3D projecties op ijsbeelden te zien. De website is alvast veelbelovend! 

6: Ijsschaatsen

Als klein meisje volgde ik lessen kunstschaatsen. Ik heb het niet lang genoeg gedaan om pirouettes te kunnen draaien en grote sprongen te maken… Toch ben ik het schaatsen na al die jaren nog niet verleerd. Ik vind het dan ook heel leuk om de kindjes mee te nemen naar de ijspiste! 

Wat zijn jullie plannen voor komende kerstvakantie?

Lees ook: Is het financieel haalbaar om thuisblijfmoeder te worden? 

Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie.
Delen is lief!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *