Blog,  Kids

Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie | Tips

Zoals altijd kan ik weer niet wachten tot het vakantie is. De kindjes alle 3 thuis, mijn man bijna 2 weken thuis… en ik, tjah, hoe kan het ook anders… ik ben ook thuis 😉 Hoewel ik geen liefhebber van de koude winter ben, is de kerstvakantie altijd iets om naar uit te kijken! We maken het graag gezellig in huis, en trotseren ook maar al te graag de koude. Vooral als het al donker is, en de kerstverlichting overal zo gezellig is!

Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie:

Breng een bezoekje aan de kerstmarkt

We maken er een jaarlijkse gewoonte van om eens naar de kerstmarkt te gaan in de stad. ’s Avonds, als het al donker is, en de kerstlichtjes mooi uitkomen en voor zoveel sfeer zorgen. In onze stad Roeselare zijn er verschillende pleintjes die mooi versierd zijn. We zijn er een paar jaar terug op een reuzenrad gegaan, er is ook al een paardenmolen geweest en er is elk jaar een ijspiste. En natuurlijk gaan we tussendoor ons gezellig gaan opwarmen met een warme chocolademelk. Met Baileys en een grote toef slagroom voor de mama, hahaha 🙂

Bekijk een kerstfilm in de bioscoop

Een leuke film om met onze tieners te gaan kijken.
En voor de kleinsten is er natuurlijk Frozen 2 om te gaan bekijken.

Bowlen is fun! Ook met kleinere kinderen.

Vince was nog maar 2 jaar toen hij voor de eerste keer mee ging gaan bowlen. Super leuk!! Ze hebben aangepaste glijbaantjes en lichte bowlingballen voor kinderen. Al blijft het natuurlijk oppassen voor de teentjes! Bowlen is voor alle leeftijden leuk om te doen. Ook onze pubers genieten hiervan.

Ga eens naar een trampolinepark

Vorig jaar zijn ik en mijn maatje met mijn kinderen en haar tante kindjes naar Hangtime in Oostende geweest. Ik had nog nooit eerder gehoord over een trampoline park. Maar toen de kinderen er van hoorden, waren ze laaiend enthousiast! Ze zijn verzot op springen en vragen zelf al enige tijd naar een trampoline voor in de tuin. Let wel: reserveren is aangeraden, want er zit een limiet op het aantal kinderen dat mag springen. Voor kleuters onder de 6 jaar zijn er speciale tijdstippen voorzien. Hou daar zeker rekening mee!

Ga eens een dagje naar Oostende!

Tijdens de Kerstvakantie is er heel wat te beleven in Oostende. Er is een lichtshow waar het haar op mijn armen van recht komt! Je kunt er het huis van de Kerstman gaan bezoeken en er is een kerstboomdoolhof! Op deze website kun je lezen wat er nog meer te beleven valt in Oostende. Het is in ieder geval de moeite waard!

Ijsschaatsen

Als klein meisje volgde ik lessen kunstschaatsen. Ik heb het niet lang genoeg gedaan om pirouettes te kunnen draaien en grote sprongen te maken… Toch ben ik het schaatsen na al die jaren nog niet verleerd. Ik vind het dan ook heel leuk om de kindjes mee te nemen naar de ijspiste! Er zijn heel wat leuke buiten ijspistes te vinden op verschillende kerstmarkten. Maar ook binnen schaatsen is heel leuk, het ijs ligt er net wat gladder wat het schaatsen wel makkelijker maakt.

Wat zijn jullie plannen voor komende kerstvakantie?

Lees ook: Zo voorkom je stress tijdens de feestdagen! 

Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.