Blog,  Ecologisch leven,  Kids,  Spelen

HAPE houten speelgoed keuken | Duurzaam speelgoed

Dit is voor elke ouder wel herkenbaar: kinderen imiteren je al van kleins af aan. Ze observeren je en proberen net hetzelfde te doen als jij. Ook in de keuken! Je kindje wil dicht bij je zijn, meekijken met wat voor lekkers je aan het maken bent en liefst nog meehelpen met roeren in de potten. Dit is niet alleen vervelend, het is ook gevaarlijk. Veel mensen voorzien een aparte kast in de keuken met onbreekbare potten. Je peuter mag uit die ene kast wat potjes halen en er met een houten lepel of klopper in gaan roeren. Zo kun je rustig verder werken terwijl ook kindlief zich kan bezighouden

Maar dan komt je kindje op een leeftijd waarop die ene kast niet meer voldoende is. Het ideale moment om een speelkeuken aan te schaffen! Een speelkeukentje is een van de weinige speelgoedstukken waar een kind jaren mee blijft spelen. Dat is althans mijn ervaring. En ja, ook jongens houden van spelen met een keukentje. De tijd waarin een keukentje nog typisch voor meisjes was, ligt intussen achter ons. Ook in de klas speelt ons zoontje vaak met het keukentje.

Samen spelen met je kind.

Samen spelen bevordert niet alleen de band tussen de volwassene en het kind, maar ook de taal en het denkvermogen. Kinderen kunnen volledig opgaan in hun fantasie. Met de grote keuze aan speeleten en accessoires kun je alle kanten op. Ga gezellig bij je kindje op de koffie en geniet van een lekker stukje zelfgebakken taart, of hou je toch meer van een lekkere chocoladefondue? Snij samen groentjes voor in de soep, beleg een pizza of ga voor een barbecue met braadworst en hamburgers. Veel accessoires zijn origineel en zag ik nergens anders.

Voor elk wat wils.

Of je nu een grote luxe keuken wil, inclusief dampkap, magnetron, vaatwas enz… Of liever kiest voor kleiner model die beter in je living past? Je vindt verschillende vormen en afmetingen op de website. Wat dacht je van een barbecue of een mooie ijskar?

Ook kan je de keuken uitbreiden met verschillende kinderkeuken accessoires.

Waarom kiezen voor een HAPE keuken?

Hape is een van de grootste producenten van duurzaam speelgoed. Ze hebben een volledige speelgoedlijn gemaakt uit bamboe. Ook de keukentjes zijn gemaakt om generaties mee te gaan en zo verspilling tegen te gaan.

Hape maakt voor veel kinderen een groot verschil. Zo hebben ze blokken ontworpen voor de ‘We care, We share’ stichting. Hiermee geven ze voor elke doos blokken die aangekocht worden, een gratis doos aan arme kinderen in Syrië, Afghanistan, Zimbabwe, Nepal of China.

Wie kiest voor een speelkeukentje van Hape, helpt dus het verschil maken.

Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met Hape.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

25 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *