Gezelschapsspelletjes voor de hele familie
Blog,  Cadeautips,  Kids,  Spelen

Leuke gezelschapsspelletjes voor de hele familie

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar hier houden we er van om samen spelletjes te spelen. En liefst een spel waar we van jong tot oud samen kunnen spelen. Echte spelletjes voor de hele familie dus. Zo maken we Kerstavond, oudejaarsavond of een verjaardag een pak leuker. Zelf vind ik bordspellen vrij vermoeiend, vragen die best wat concentratie en die duren ook lang. Na een tijdje weet de helft van de spelers al niet meer wie z’n beurt het is. Ook spelletjes met vragen om te zien wie de meeste kennis heeft vind ik niet zo leuk om te spelen. Dus bordspellen of quizvragen zul je in dit lijstje niet terugvinden.

Wij gaan liefst volop voor spelletjes die grappig zijn, wat competitief en die ook niet lang duren. Ik deel hier dan ook onze favoriete spelletjes voor de hele familie waar we allemaal blij van worden en waar ook wat kleinere kinderen mee kunnen spelen. 🙂 Dit zorgt ervoor dat kinderen gewoon heel leuke herinneringen overhouden aan feestdagen, en wat is er mooier dan dat?

Onze favoriete gezelschapsspelletjes voor de hele familie:

What do you meme

Dit is echt een dikke aanrader! Je kent wel die leuke memes die je op Facebook enzo kunt vinden, in combinatie met een hilarische tekst? Awel, dit spelletje draait daar volledig rond. Laat je fantasie de vrije loop, in combinatie met je gevoel voor humor koppel je je grappigste tekstkaart aan de fotokaart. Iedereen mag om de beurt jury zijn en beoordelen welke speler het leukste setje heeft gemaakt. Echt zo plezant, eigenlijk ook het ideale kerst of verjaardagscadeau om te geven aan een kind. Ook heel leuk voor volwassenen! Dikke aanrader dus.

Koop ‘What do you meme’ hier.

Deze kids leggen het spel op een leuke manier uit!

Pictionary air

Iedereen kent pictionary, toch? Je tekent iets en anderen moeten om het eerst raden wat je juist aan het tekenen bent. Met pictionary air ga je net een stapje verder! Dit spel komt met een pen en een app. Je tekent met de speciale pen een tekening in de lucht, en je tekening wordt getoond op de televisie, tablet of telefoon. Wat je aan het tekenen bent in je hoofd, ziet er vaak helemaal anders uit dan wat er op het scherm wordt getoond. Tijdens het tekenen mag je zelf ook niet kijken hoe je tekening er uit ziet. Echt hilarisch!! Deze mag zeker niet ontbreken op een feestje.

Koop ‘Pictionary air’ hier.

Ligretto

Een kaartspel waarbij je zo snel mogelijk van al je kaarten wil afkomen. Vrij chaotisch, maar wel echt grappig om samen te spelen. Ligretto kun je spelen van 2 tot 4 spelers, maar er zijn 3 soorten kleuren te verkrijgen waardoor je tot 12 personen samen kunt spelen. En voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten 🙂

Koop ‘Ligretto’ hier.

Jenga

Dit is een spel wat we leerden kennen toen we in een community in Zuid Spanje waren. We speelden dit spel ook met kinderen en volwassenen door elkaar, en we vonden dit zo leuk dat we het spel ook kochten voor thuis. Met het spel Jenga is het de bedoeling om telkens blokken uit de toren te schuiven, en ze bovenaan op de toren terug te plaatsen. Hoe hoger de toren is, hoe spannender het wordt want de toren mag niet omvallen of je verliest! Het spel zorgt voor heel wat spannende momenten dus. Echt superleuk ook!

Koop ‘Jenga’ hier

Partygames die je zelf bedenkt of terug kunt vinden op Youtube

We hebben zelf ook al meer dan eens zelf partygames opgezocht via Youtube filmpjes, echt superleuk ook! We zochten leuke spelletjes uit en zorgden dat we het materiaal in huis hadden. Dan schreven we elk spel op een blaadje, wat we dan weer plooiden en samen in een pot deden. Dan is het de bedoeling dat je elk om de beurt een blaadje trekt en een wedstrijd doet met iemand anders. Ook hier hebben we enorm veel plezier uitgehaald. Enkele voorbeelden kun je in onderstaand filmpje terugvinden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de massa’s veel partygames die je op Youtube kunt terugvinden.

Heb je een van deze gezelschapsspelletjes leren kennen dankzij deze post, laat zeker weten wat je ervaring is. Of heb je nog andere leuke spelletjes die jij met de hele familie graag speelt? Vul dan zeker dit lijstje aan in de reacties.

Zag je ook al mijn blog over gezelschapsspellen voor kleuters?

Deze blog bevat affiliate links. Lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *