Een tijger in je bed boekreview
Blog,  Boeken

Een tijger in je bed | Boekreview

Elke week zorgen we voor een leuk boek voor ons zoontje. Niet alleen leuk om te leren lezen, maar ook voorlezen blijft gezellig! Boek van deze week: Een tijger in je bed!

Ons huis ligt vol met leesboeken voor Vince. Een leuke afwisseling om te leren lezen in plaats van altijd met zijn neus in de schoolboeken van taal te zitten. Ideaal voor het thuisonderwijs dus. Het boek: ‘Een tijger in je bed’ is ideaal voor beginnende lezers. In dit boek staan alleen maar dingen die waar zijn! Het begint met een leuk en waargebeurd verhaal van een man die een tijger in zijn bed vindt.

Het volgende deel van het boek gaat over allerlei weetjes over de tijger. Wist jij al dat de huid van een tijger, net zoals zijn vacht, gestreept is? Niet alleen leuk dus om te lezen, maar ook informatief. Wat eet een tijger, hoeveel welpjes krijgt deze, en hoe leven tijgers?

Het leuke aan dit boek is dat kinderen aangemoedigd worden om op internet te gaan opzoeken of de verhaaltjes inderdaad wel kloppen.

Vince vond het in ieder geval een leuk om te lezen, want hij wist van geen ophouden! De prenten zijn ook heel leuk en aantrekkelijk.

Meer info:

  • Auteur: Bibi Dumon Tak
  • Illustraties: Ingrid en Dieter Schubert
  • Bindwijze: hardcover
  • Uitgeverij: Querido
  • Verschenen in september 2021
  • 64 pagina’s
  • Voor kinderen eind eerste leerjaar en tweede leerjaar (+- 6 jaar)

Lees ook: De leukste AVI boekjes.

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *