Blog,  Boeken,  Kids

Leuke AVI boeken op niveau van je kind | Leren lezen

Vince, mijn kleinste schattenbol is bijna 6 jaar! Hij zit in het eerste leerjaar, en wat is hij aan het veranderen! Dat hij grote interesse heeft om te leren lezen en rekenen, dat merkte ik al op tegen het einde van de derde kleuterklas. Het eerste woordje dat hij leerde lezen was ‘ik’. En zo zitten wij sindsdien met een overenthousiast kind tv te kijken. Telkens dat het woordje ‘ik’ onderaan op de ondertiteling verscheen maakte hij een enthousiast sprongetje en gilde het woordje ‘ik’ eruit. Om te gieren vonden wij dat!

Intussen kent hij al heel wat andere letters en het enthousiasme is er niet minder op geworden. Wat is hij fier als hij een woordje kan lezen. En nog even enthousiast springt hij op terwijl hij het woordje uitschreeuwt. Cute!!!!

Leuke AVI boeken op niveau van je kind

Wij hadden gelukkig nog heel wat leuke AVI boeken liggen van zijn grote zussen, maar toch kon ik het niet laten om er nog enkele bij te halen. Dit zijn de reeksen die wij heel heel leuk vinden:

Suske en Wiske Junior

De populaire stripverhalen van Suske en Wiske kent ongetwijfeld iedereen. Maar wist je ook dat ze voor beginnende lezertjes ook heel toffe boekjes hebben? Helemaal op maat van je kind! Telkens met een leuk verhaal en mooie prenten.

De voorleesboekjes kun je hier aankopen.

Ssst… ik lees!

Ook hier hebben we heel wat verschillende boeken van. De boeken zijn redelijk uitgebreid en bevatten ruim voldoende tekst om je kapoen even zoet te houden. Heel degelijke kwaliteit ook, ze gaan nu voor kind 3 en zijn nog in perfecte staat!

In deze reeks heb je keuze te over! Je kunt ze hier terugvinden.

Tiny!!!

Maar dan zonder uitroepingstekens, das gewoon mijn enthousiasme! Hoe leuk is dat! Ik herinner me nog de vele Tiny boeken die ik had, en de meeste waren nog van mijn moeder! Super leuk dat hier nu ook AVI boekjes van zijn.

Ik lezen

Deze leuke AVI serie brengt mooie boeken uit met een grote diversiteit aan onderwerpen. Een boek over Dino’s, monsters, een robot of over ballet? Voor elk kind zit er zeker een leuk boek tussen met een verhaallijn die hen helemaal ligt! Ik vind ze ook heel scherp van prijs.

De boeken van Ik lezen vind je hier.

Welke leuke reeksen ontbreken nog in dit lijstje?

Afbeelding van press 👍 and ⭐ via Pixabay

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.