Blog,  Boeken,  Huisonderwijs

Leuke AVI boeken op niveau van je kind | Leren lezen

Vince, mijn kleinste schattenbol is bijna 6 jaar! Hij zit in het eerste leerjaar, en wat is hij aan het veranderen! Dat hij grote interesse heeft om te leren lezen en rekenen, dat merkte ik al op tegen het einde van de derde kleuterklas. Het eerste woordje dat hij leerde lezen was ‘ik’. En zo zitten wij sindsdien met een overenthousiast kind tv te kijken. Telkens dat het woordje ‘ik’ onderaan op de ondertiteling verscheen maakte hij een enthousiast sprongetje en gilde het woordje ‘ik’ eruit. Om te gieren vonden wij dat!

Intussen kent hij al heel wat andere letters en het enthousiasme is er niet minder op geworden. Wat is hij fier als hij een woordje kan lezen. En nog even enthousiast springt hij op wanneer hij op tv een woordje kan lezen. Cute!!!! Leren lezen vraagt veel herhaling en oefenen. Tijd om wat leuke AVI boeken in huis te halen!

Leuke AVI boeken op niveau van je kind

Wij hadden gelukkig nog heel wat leuke AVI boeken liggen van zijn grote zussen, maar toch kon ik het niet laten om er nog enkele bij te halen. Dit zijn de reeksen die wij heel heel leuk vinden:

Suske en Wiske Junior

De populaire stripverhalen van Suske en Wiske kent ongetwijfeld iedereen. Maar wist je ook dat ze voor beginnende lezertjes ook heel toffe boekjes hebben? Helemaal op maat van je kind! Telkens met een leuk verhaal en mooie prenten.

De voorleesboekjes kun je hier aankopen.

Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf!

Dit zijn meteen dikkere leesboeken die meegroeien met je kind. Zo hebben wij het boek ‘Met drie in klas’ liggen, dit gaat van leesniveau AVI start tot en met AVI M5. Dit boek heeft een dikke 190 bladzijden, waar je kind wel even zoet mee is. Van eenvoudige woordjes tot volwaardige zinnen. Er bestaan intussen al enkele groeiboeken uit deze reeks. Dit zijn ook meteen de dikste boeken uit deze lijst.

Deze groeiboeken kun je hier terugvinden.

Ssst… ik lees!

Ook hier hebben we heel wat verschillende boeken van. De boeken zijn redelijk uitgebreid en bevatten ruim voldoende tekst om je kapoen even zoet te houden. Heel degelijke kwaliteit ook, ze gaan nu voor kind 3 en zijn nog in perfecte staat! Ieder boek vertelt een leuk verhaal.

In deze reeks heb je keuze te over! Je kunt ze hier terugvinden.

Tiny!!!

Jeugdsentiment ten top!! Deze boeken brengen me meteen terug naar mijn kindertijd! Hoe leuk is dat! Ik herinner me nog de vele Tiny boeken die ik had, en de meeste waren nog van mijn moeder! Deze Tiny boeken blijven al tientallen jaren meegaan. Super leuk dat hier nu ook AVI boekjes van zijn.

De AVI boekjes van Tiny kun je hier terugvinden.

Ik lezen

Deze leuke AVI serie brengt mooie boeken uit met een grote diversiteit aan onderwerpen. Een boek over Dino’s, monsters, een robot of over ballet? Voor elk kind zit er zeker een leuk boek tussen met een verhaallijn die hen helemaal ligt! Ik vind ze ook heel scherp van prijs.

De boeken van Ik lezen vind je hier.

Welke leuke reeksen ontbreken nog in dit lijstje?

Afbeelding van press 👍 and ⭐ via Pixabay

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *