Investeren in crypto
Blog

Investeren in crypto: Laat geld voor jou werken.

Sinds ik thuisblijfmama ben (intussen al ruim 7 jaar) heb ik niets anders gedaan dan manieren te zoeken om te gaan besparen. Minder uitgeven aan dingen die niet echt nodig zijn en zoveel mogelijk besparen op uitgaven die wel echt nodig zijn. Waar ik nooit bij heb stilgestaan, is dat er ook manieren zijn om ons geld te laten werken voor ons. Sinds enkele maanden is mijn man veel bezig met crypto. Het gaat hier niet om grote bedragen, maar toch heeft het wel al mooi opgebracht. Het geld brengt niets meer op bij de bank, dus waarom niet parkeren in crypto?

Vele mensen staan nog sceptisch tegenover dit relatief nieuw “fenomeen”: de digitale munten. Hier en daar stuiten we op weerstand en lezen we uitlatingen zoals: “het is allemaal bedrog” of “het is een piramide spel”. Maar dit zijn echter meningen en geen feiten! Een feit is bijvoorbeeld als je 10 jaar geleden voor 10 euro Bitcoin had gekocht en vandaag daar op terug keek, dat die 10 euro (op het moment van schrijven) nu 600 000 euro geworden is. Even slikken, toch?

Investeren in crypto: doe het verstandig!

Investeren in crypto kun je makkelijk doen, maar het is wel belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Als je denkt dat het te vergelijken is met gokken, dan ben je nog niet genoeg op de hoogte. Wat zijn we dom bezig geweest in het begin. Kopen wanneer de waarde van Bitcoin aan het stijgen was, om dan te panikeren en snel terug te verkopen wanneer de waarde terug aan het zakken was. Je moet dus eigenlijk net het omgekeerde doen. Wisten wij veel waar we bezig waren! Mijn man is nu dagelijks bezig met zich te verdiepen in crypto. En met resultaat!

Maar ik wil niet achterblijven, ook ik wil hier meer over leren. Sinds deze week heb ik dus ook een eigen cryptohandel-account gemaakt en kocht mijn eerste cryptomunten. Spannend!

Leer meer over cryptomunten!

Dit is iets waar wij volop mee bezig zijn. Lees je in, kijk filmpjes op YouTube. Ga op zoek naar betrouwbare bronnen zodat je leert hoe crypto werkt. Leer hoe je de juiste Bitcoin wallet aanlegt, wanneer het beste moment is om crypto aan te kopen, wanneer je je crypto terug verkoopt enzovoort. Mijn man en ik kijken dagelijks enkele filmpjes om ons hierin te verdiepen. Het gaat over het investeren van geld en het is altijd een risico. Je moet er ook wel tegen kunnen om te zien dat je geld van de ene dag op de andere een stuk minder waard is. Want die waarde stijgt en zakt met de seconde. Investeer dus alleen met geld wat je kunt missen.

Waar wij in het begin in paniek waren als onze portefeuille zakte in waarde, is het voor ons een ‘aha!’ momentje waarop we nog wat extra bijkopen. Niet geschikt voor personen die er hun slaap voor zouden laten dus.

Kies voor een betrouwbaar platform

Ga op zoek naar een betrouwbaar platform. Je kunt kiezen voor een exchange (waar je rechtstreeks de munten aankoopt) of een broker (tussenpersoon) zoals Litebit die voor jou crypto verhandeld.

Bekijk hoe lang het platform al bestaat, lees reviews van de verschillende platformen, maar bekijk ook de transactiekosten die in rekening worden gebracht.

Investeer enkel wat je kunt missen

Investeer nooit geld dat je niet kunt missen of in de nabije toekomst terug nodig hebt. Het is belangrijk dat je de cryptomunten lang genoeg kunt houden (hold!). Als de waarde zakt, dan is het niet de bedoeling dat je met verlies gaat verkopen. Beter is om je cryptomunten te laten staan tot de waarde terug stijgt.

Misschien helpt het wel om op deze manier te denken: speel je wel eens op de lotto? Dan ben je je geld bijna gegarandeerd kwijt. Zet dit speelgeld dan beter op cryptomunten. Hier is de kans veel groter dat je geld groeit.

En zoals ik eerder zei: het blijft een risico. Ik geloof wel dat het verstandig is om je geld te investeren, maar enkel als je weet waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende vormen van investeringen. Meer tips rond investeringen doen vind je op de website van Janneke van financieelvrijevrouw.nl Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ze heeft me al enorm geïnspireerd.

Is investeren in crypto iets voor jou? Of neem je hier liever geen risico’s in?

Discmaimer: Dit is geen financieel advies maar een persoonlijke invalshoek. Zorg dat je voldoende geïnformeerd bent voordat je investeert.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *