Leuke activiteiten voor binnen
Blog,  Kids,  Spelen

Leuke activiteiten voor binnen voor kinderen.

Nu de maatregelen aangepast zijn en we ‘zo goed als’ in een lockdown zitten, hoop ik dat mensen ook effectief gaan thuis blijven. Het is wat zoeken naar creatieve en leuke activiteiten voor binnen. Gelukkig is het enorm mooi weer nu, dus elke dag buiten spelen in de tuin is zeker nodig om wat vitamientjes op te doen. Ik merk dat sommige ouders een heel strak schema hebben voor hun kinderen… Dat is hier totaal niet het geval. Ik snap dat het voor sommige kinderen nodig is, maar hier doen wij dus niet aan mee. Go with the flow, net zoals we normaal ook doen.

Natuurlijk moet er elke dag wel voor school gewerkt worden. Moest je nog tips nodig hebben om hen educatief verder te kunnen helpen, dan kun je die hier vinden. Verder probeer ik onze jongste zo goed mogelijk te entertainen. Maar laat hen vooral ook eens doen. Verveling brengt hun creativiteit naar boven. Ze hoeven echt niet elke minuut van de dag bezig gehouden worden. Natuurlijk willen we in die weken wel enkele leuke activiteiten voor binnen verzinnen ook, daar help ik jullie graag bij!

Leuke activiteiten voor binnen:

Lees samen een boek

Boeken lezen / voorlezen is iets wat ik altijd heel leuk heb gevonden. Ik hou van leuke kinderboeken en lees elke avond voor tijdens schooldagen. Even een momentje van rust met je kind in de zetel. Puur genieten!

Knutsel samen

Er zijn enorm veel knutselpakketten online te bestellen. Ik ben heel erg fan van de SES pakketten. Knippen, plakken, schilderen, gipsvormen maken om te schilderen, zeepjes maken, raamstickers maken, strijkparels, … zijn maar enkele van de vele knutselpakketten die je kunt vinden.

Speel gezelschapsspelletjes

Gezelschapsspellen zijn hier altijd een hit. Wat wij op dit moment spelen is ‘Lach je rijk’ en met wat kleine aanpassingen kan ook ons zoontje van 5 dit spelen. Een heel leuk spel voor het hele gezin. Maar er zijn heel wat leuke gezelschapsspelletjes voor kleuters te vinden, maar ook toffe familiespelletjes. Speel met wat je al liggen hebt, of probeer eens wat nieuws uit om variatie te brengen in de spelletjes.

Bak iets samen

Bakken is altijd leuk! Bak een eenvoudige appeltaart of bak cupcakes en versier ze. Ook koekjes bakken is heel leuk. Zoek een receptje uit, maak het deeg en steek ze uit met leuke vormpjes. Na het bakken kun je deze nog inkleuren met eetbare stiften of versieren met rolfondant.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Maak leuke tik tok filmpjes

Voor de mensen met wat oudere kinderen uit de lagere school of het middelbaar… Laat jullie eens volledig gaan op tik tok, ik beloof je dat de kinderen het geweldig gaan vinden! Wees die coole ouder die zich kan inleven in de leefwereld van zijn kind 😉 Download die app als je hem nog niet hebt en doe eens lekker gek!

Blijf samen fit met Youtube

Op Youtube kun je ongelofelijk veel filmpjes vinden met leuke workouts om samen met je kind te doen. Of het nu gaat om Yoga, echte fitness oefeningen of leuke dansjes. Zelfs filmpjes over kleuterturnen kun je er vinden. Blijf vooral in beweging! Ook Pure Senses uit Brugge staat niet stil, hun fitness mag dan wel gesloten zijn tijdens deze Corona crisis, maar hun lesgevers staan alles behalve stil! Ook zij maken leuke filmpjes om hun klanten te motiveren om te blijven bewegen!

Photo by Valeria Ushakova from Pexels

Kijk naar leuke films

Bekijk samen een leuke film op Netflix! Maak samen popcorn of andere lekkere hapjes klaar en kruip nadien samen onder een dekentje in de zetel. Super gezellig! Tv kijken is misschien niet de meest creatieve manier om tijd door te brengen, maar het is wel een aangename afwisseling die vaak ook wat rust in huis kan brengen. Voor even toch 😉

Bel je vrienden en familie op of schrijf brieven

Laat je kind even bellen naar oma en opa. Of schrijf samen een leuke brief naar een vriendje of vriendinnetje van school. Maak samen een mooie kaart om op te sturen naar een tante of nonkel.

Samen koken

Wat dacht je ervan om samen een menu op te stellen? Maak enkele gezonde hapjes, maak zelf jullie pizza’s. Sluit dan af met een lekker gebakje of een fruitslaatje. Je kind zal super fier zijn op het resultaat. En dat maakt het opeten ervan nog veel leuker!

Speel samen met het speelgoed van je kind

Je kind heeft ongetwijfeld heel wat leuk speelgoed. Bouw eens samen opnieuw aan die Lego, of laat jullie fantasie eens volledig gaan met Playmobil. Kook samen in het keukentje of hou een verkleedfeestje.

Photo by cottonbro from Pexels

Samen puzzelen is leuk

Ook puzzelen is iets wat ik zelf altijd graag heb gedaan als kind. Koop eens een extra grote puzzel voor je oudere kinderen. Misschien net iets te moeilijk, maar met de hulp van mama of papa komt dat helemaal in orde. Met een puzzel kunnen ze makkelijk langere tijd bezig zijn. Voor kleine kinderen kan een te grote puzzel demotiverend zijn. Geef hen dan een puzzel op maat.

Leren tekenen met Youtube filmpjes!!

Echt! Hoe leuk is dit! Zet je kinderen voor de tv of computer, abonneer je gratis op Kawaii wereld. De tekeningen die je kinderen daar leren maken zijn suuuuper leuk! Hieronder een van de veeeeele leuke filmpjes voor je kind! Een leuke manier om creatief bezig te zijn EN een momentje waarop ze best wel zonder mama en papa kunnen. Even wat tijd voor jezelf dus.

Bouw een huisje onder de tafel

Leg een groot laken over de tafel en leg een donsdeken op de grond. Kinderen vinden zo’n huisje super gezellig! Ik herinner me nog dat ik dat als kind ook heel leuk vond om een tent of huisjes te maken. Laat hen huisje spelen als mama en papa. Of laat het net een oase van rust zijn met enkele leuke boekjes.

Ik hoop dit lijstje te kunnen aanvullen met andere leuke dingen. Dus heb je zelf nog ideetjes of inspiratie voor leuke activiteiten voor binnen: laat gerust een berichtje achter hieronder.

Op zoek naar tips om je kinderen op een educatieve manier bezig te houden? Die kun je hier vinden.

Photo by Anthony from Pexels

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *