Leuke activiteiten voor binnen
Blog,  Kids,  Kinderen,  Kleuter,  Spelen,  Tieners,  Vakantietips

Leuke activiteiten voor binnen tijdens de lockdown

Nu de maatregelen aangepast zijn en we ‘zo goed als’ in een lockdown zitten, hoop ik dat mensen ook effectief gaan thuis blijven. Het is wat zoeken naar creatieve en leuke activiteiten voor binnen. Gelukkig is het enorm mooi weer nu, dus elke dag buiten spelen in de tuin is zeker nodig om wat vitamientjes op te doen. Ik merk dat sommige ouders een heel strak schema hebben voor hun kinderen… Dat is hier totaal niet het geval. Ik snap dat het voor sommige kinderen nodig is, maar hier doen wij dus niet aan mee. Go with the flow, net zoals we normaal ook doen.

Natuurlijk moet er elke dag wel voor school gewerkt worden. Moest je nog tips nodig hebben om hen educatief verder te kunnen helpen, dan kun je die hier vinden. Verder probeer ik onze jongste zo goed mogelijk te entertainen. Maar laat hen vooral ook eens doen. Verveling brengt hun creativiteit naar boven. Ze hoeven echt niet elke minuut van de dag bezig gehouden worden. Natuurlijk willen we in die weken wel enkele leuke activiteiten voor binnen verzinnen ook, daar help ik jullie graag bij!

Leuke activiteiten voor binnen:

Lees samen boeken

Boeken lezen / voorlezen is iets wat ik altijd heel leuk heb gevonden. Ik hou van leuke kinderboeken en lees elke avond voor tijdens schooldagen. Even een momentje van rust met je kind in de zetel. Puur genieten!

Knutsel samen

Er zijn enorm veel knutselpakketten online te bestellen. Ik ben heel erg fan van de SES pakketten. Knippen, plakken, schilderen, gipsvormen maken om te schilderen, zeepjes maken, raamstickers maken, strijkparels, … zijn maar enkele van de vele knutselpakketten die je kunt vinden.

Speel gezelschapsspelletjes

Gezelschapsspellen zijn hier altijd een hit. Wat wij op dit moment spelen is ‘Lach je rijk’ en met wat kleine aanpassingen kan ook ons zoontje van 5 dit spelen. Een heel leuk spel voor het hele gezin. Maar er zijn heel wat leuke gezelschapsspelletjes voor kleuters te vinden, maar ook toffe familiespelletjes. Speel met wat je al liggen hebt, of probeer eens wat nieuws uit om variatie te brengen in de spelletjes.

Bak iets samen

Bakken is altijd leuk! Bak een eenvoudige appeltaart of bak cupcakes en versier ze. Ook koekjes bakken is heel leuk. Zoek een receptje uit, maak het deeg en steek ze uit met leuke vormpjes. Na het bakken kun je deze nog inkleuren met eetbare stiften of versieren met rolfondant.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Print leuke opdrachten uit om te maken

Deze kun je overal op internet vinden. Kijk zeker ook bij Kreanimo.be voor inspiratie, want ook zij heeft heel wat leuke gratis printables voor kinderen staan.

Maak leuke tik tok filmpjes

Voor de mensen met wat oudere kinderen uit de lagere school of het middelbaar… Laat jullie eens volledig gaan op tik tok, ik beloof je dat de kinderen het geweldig gaan vinden! Wees die coole ouder die zich kan inleven in de leefwereld van zijn kind 😉 Download die app als je hem nog niet hebt en doe eens lekker gek!

Blijf samen fit met Youtube

Op Youtube kun je ongelofelijk veel filmpjes vinden met leuke workouts om samen met je kind te doen. Of het nu gaat om Yoga, echte fitness oefeningen of leuke dansjes. Zelfs filmpjes over kleuterturnen kun je er vinden. Blijf vooral in beweging! Ook Pure Senses uit Brugge staat niet stil, hun fitness mag dan wel gesloten zijn tijdens deze Corona crisis, maar hun lesgevers staan alles behalve stil! Ook zij maken leuke filmpjes om hun klanten te motiveren om te blijven bewegen!

Photo by Valeria Ushakova from Pexels

Kijk naar leuke films

Wist je dat je bij als Telenet klant tijdens deze Corona crisis heel wat gratis films en series gratis kunt bekijken? Natuurlijk is er ook Netflix! Tv kijken is helemaal niet erg, zolang ze natuurlijk niet de hele dag op een scherm zitten te kijken. Maar het is wel een aangename afwisseling die vaak ook wat rust in huis kan brengen. Voor even toch 😉

Bel je vrienden en familie op

Nu er geen school meer is, en je kinderen hun vriendjes niet meer kunnen zien, wil dit niet zeggen dat ze niet op andere manieren in contact kunnen blijven. Laat hen eens hun vrienden of familie opbellen. Het zal deugd doen om toch even met hen te kunnen spreken.

Speel samen met het speelgoed van je kind

Je kind heeft ongetwijfeld heel wat leuk speelgoed. Bouw eens samen opnieuw aan die Lego, of laat jullie fantasie eens volledig gaan met Playmobil. Kook samen in het keukentje of hou een verkleedfeestje.

Photo by cottonbro from Pexels

Samen puzzelen is leuk

Ook puzzelen is iets wat ik zelf altijd graag heb gedaan als kind. Koop eens een extra grote puzzel voor je oudere kinderen. Misschien net iets te moeilijk, maar met de hulp van mama of papa komt dat helemaal in orde. Met een puzzel kunnen ze makkelijk langere tijd bezig zijn. Voor kleine kinderen kan een te grote puzzel demotiverend zijn. Geef hen dan een puzzel op maat.

Leren tekenen met Youtube filmpjes!!

Echt! Hoe leuk is dit! Zet je kinderen voor de tv of computer, abonneer je gratis op Kawaii wereld. De tekeningen die je kinderen daar leren maken zijn suuuuper leuk! Hieronder een van de veeeeele leuke filmpjes voor je kind!

Het ideale moment om je tieners wat klusjes aan te leren

En voor wie tieners in huis heeft: dit is het ideale moment om hen wat huishoudelijke taakjes te leren. Laat ze zelf hun beddengoed aftrekken en in de wasmachine steken. Dit is heel goed naar zelfstandigheid toe voor later. Laat ze wat helpen in de keuken met het koken. Ga samen voor een grote schoonmaak en leer ze hoe ze kasten moeten schoonmaken of hun kamer moeten afstoffen.

Ik hoop dit lijstje te kunnen aanvullen met andere leuke dingen. Dus heb je zelf nog ideetjes of inspiratie voor leuke activiteiten voor binnen: laat het me zeker weten!

Op zoek naar tips om je kinderen op een educatieve manier bezig te houden? Die kun je hier vinden.

Photo by Anthony from Pexels

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.