(Be)sparen,  Koken,  Lifestyle

Werken met een maandmenu: geld en tijdsbesparend.

Sinds vorig jaar zijn we hier beginnen werken met een maandmenu. Elke dag opnieuw de vraag: ‘Wat ga ik vandaag weer klaarmaken?’ werd ik zo beu. Dat ik dan elke dag opnieuw boodschappen moest gaan doen was ook niet zo interessant. Zo ben ik in Augustus begonnen met het maken van een volledige maandmenu. 1 dag inspiratie is genoeg om een menu voor 30 dagen te maken. In de zomer doe ik dit niet, dan is het wat moeilijker omdat je op echt hete dagen dan liever een slaatje ofzo eet. In de vakantie is het ook niet druk als de kinderen thuis zijn en dan stoort het me minder om vaak naar de winkel te moeten.

 

Waarom werken met een maandmenu?

  • Simpel, het in gemakkelijker om gewoon op het prikbord te moeten kijken wat we die dag zullen eten. Gedaan met de vraag: Wat schaft de pot vandaag? Hahaha 😉
  • Ik moet veel minder boodschappen gaan doen. Omdat ik boodschappenlijstjes maak terwijl ik mijn menu opstel, ben ik zeker dat ik niet meer dagelijks naar de winkel hoef. Ik doe 1 keer per maand grote boodschappen. En nu en dan moet ik enkel nog verse dingen halen als groenten en fruit, yoghurt en beleg.
  • Omdat ik niet meer elke dag boodschappen ga gaan doen, geef ik ook minder geld uit aan dingen die ik eigenlijk niet echt nodig heb. We besparen zo gemakkelijk 200 euro per maand.
  • Doordat je een hele maand in een keer moet plannen ga je gevarieerder eten. Je houdt meer rekening met welke groenten er wel of niet aan bod zijn gekomen om zo een gevarieerde menu te maken. Zo eet je ook gezonder.

Kortweg: werken met een maandmenu is niet alleen een mooie besparing op je uitgaven, maar bespaard je ook veel kostbare tijd!

Ik probeerde vroeger te besparen door te werken met een weekmenu.

Dat had niet veel effect eigenlijk, want ik koop veel dingen in grote hoeveelheden aan op het moment dat er een mooie actie is en dan is het moeilijk om mij aan een weekbudget te houden. Met een maandmenu ben ik ook 4 weken gemakkelijk in plaats van week per week.

Benieuwd hoe ik mijn maanmenu opstel? Tips kun je hier vinden.

Delen is lief!
error

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *