Recept: Chili con carne | eenvoudig en lekker!
Ik hou ervan om vers, zelfgemaakt eten op tafel te toveren. Toch spendeer ik liefst niet al te veel tijd in de keuken. Ik ben dus steeds op zoek naar snelle recepten met niet al te veel ingrediënten. En als het nog even kan, dan liefst budgetproof ook 😉 Dat is met dit recept van chili con carne goed gelukt! Dit recept is voor 4 personen, of voor ons gezin: 2 volwassenen en 3 kinderen.
Inhoudstafel
Tip:
Ik doe alle ingrediënten x 2 en vries de overschot in. Ideaal wanneer er een drukke dag is, of ik geen zin heb om te koken. We proberen wel wat minder vlees te eten, dus de hoeveelheid vlees verdubbel ik niet. En ik moet zeggen dat het niets aan de smaak veranderd.
Recept: chili con carne
Ingrediënten:
- 1 (rode) ui
- 1 rode paprika
- 1 knoflookteentje
- olijfolie
- 1 runderbouillon blokje
- 1 blik rode kidneybonen in chilisaus (tot nu toe enkel in Delhaize gevonden)
- 2 laurierblaadjes
- 1 blik tomatenstukjes met kruiden
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
- 2 blokjes pure chocolade of 1 koffielepel cacaopoeder
- 500 gram gehakt
- 3 zakjes rijst
Bereidingswijze:
- Pel de ui en snij fijn
- Pel het knoflookteentje en snij fijn of gebruik een lookpers
- Was de paprika en snij in blokjes
- Giet 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de ui, knoflook en paprikastukjes voor 5 minuutjes op een middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt erbij en roerbak tot al het vlees doorgebakken is.
- Neem intussen 300 ml heet water en los er het bouillonblokje in op.
- Voeg de bouillon toe aan je groenten en vlees mengsel samen met de tomatenpuree, tomatenblokjes en laurierblaadjes. Zet het vuur wat zachter en laat een kwartiertje pruttelen. Roer af en toe om.
- Doe er het blik kidneybonen bij en de cacaopoeder / chocolade en laat nog eens een kwartiertje pruttelen.
En voila! Deze eenvoudige maar superlekkere chili con carne is klaar! Smakelijk!