Chili con carne op een bordje gedresseerd.
Blog,  Recepten

Recept: Chili con carne | eenvoudig en lekker!

Ik hou ervan om vers, zelfgemaakt eten op tafel te toveren. Toch spendeer ik liefst niet al te veel tijd in de keuken. Ik ben dus steeds op zoek naar snelle recepten met niet al te veel ingrediënten. En als het nog even kan, dan liefst budgetproof ook 😉 Dat is met dit recept van chili con carne goed gelukt! Dit recept is voor 4 personen, of voor ons gezin: 2 volwassenen en 3 kinderen.

Tip:

Ik doe alle ingrediënten x 2 en vries de overschot in. Ideaal wanneer er een drukke dag is, of ik geen zin heb om te koken. We proberen wel wat minder vlees te eten, dus de hoeveelheid vlees verdubbel ik niet. En ik moet zeggen dat het niets aan de smaak veranderd.

Recept: chili con carne

Ingrediënten:

  • 1 (rode) ui
  • 1 rode paprika
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 blik rode kidneybonen in chilisaus (tot nu toe enkel in Delhaize gevonden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blik tomatenstukjes met kruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 blokjes pure chocolade of 1 koffielepel cacaopoeder
  • 500 gram gehakt
  • 3 zakjes rijst

Bereidingswijze:

  • Pel de ui en snij fijn
  • Pel het knoflookteentje en snij fijn of gebruik een lookpers
  • Was de paprika en snij in blokjes
  • Giet 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de ui, knoflook en paprikastukjes voor 5 minuutjes op een middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt erbij en roerbak tot al het vlees doorgebakken is.
  • Neem intussen 300 ml heet water en los er het bouillonblokje in op.
  • Voeg de bouillon toe aan je groenten en vlees mengsel samen met de tomatenpuree, tomatenblokjes en laurierblaadjes. Zet het vuur wat zachter en laat een kwartiertje pruttelen. Roer af en toe om.
  • Doe er het blik kidneybonen bij en de cacaopoeder / chocolade en laat nog eens een kwartiertje pruttelen.

En voila! Deze eenvoudige maar superlekkere chili con carne is klaar! Smakelijk!

Lees ook: Wokreepjes met rijst, wokgroentjes en currysaus.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *