Koken

Uitgetest | Veggie wokreepjes van Boni + recept met rijst, wokgroenten en currysaus.

Ik ben vandaag boodschappen gaan doen in de Colruyt. Ik heb al eerder verteld dat we minder vlees zijn gaan eten en steeds vaker vleesvervangers gebruiken. Deze wokreepjes had ik nog niet geprobeerd. Het is al een hele tijd geleden dat we nog kip met rijst, wokgroenten en currysaus hebben gegeten. Deze veggie wokreepjes leken met ideaal om de kip mee te vervangen. Ze stonden in rode prijs en ik heb maar 1,30 euro betaald per doosje van 175 gram. Met 2 doosjes hebben we voldoende voor ons gezin om van te eten. Voor die prijs kunnen we dit niet laten liggen!

Recept: veggie wokreepjes met rijst, wokgroenten en currysaus.

Deze ingrediënten zijn ruim voldoende voor 4 personen, of in ons geval 2 volwassenen, 2 tieners en een kleuter.

 • 2 doosjes veggie wokreepjes van Boni
 • 3 zakjes rijst naar keuze
 • 1 witte van prei
 • 1 ui
 • 1 broccoli
 • 1 rode paprika
 • boter
 • vloeiende bloem (voor de saus)
 • melk
 • peper, zout, noot muskaat en currypoeder (kerriepoeder)

Voorbereidend werk:

 • Was de prei, snij in de lengte doormidden en snij dan in fijne reepjes in de breedte.
 • Pel de ui, snij in de lengte doormidden en snij in fijne reepjes.
 • Was de broccoli en snij de roosjes in kleine stukken.
 • Was de rode paprika, haal de zaadjes er uit en snij ook deze in fijne reepjes.
 • Meng alle groentjes goed door elkaar.

Ik begin met water op te zetten om de rijst in te koken,  want dat duurt het langst. Ik doe het in de waterkoker zodat het sneller gaat. Eens de rijst opstaat, begin ik met de saus te maken. Ik smelt wat boter, dik deze goed in met vloeiende bloem en eens de bloem mooi opgelost is voeg ik er geleidelijk melk aan toe tot de saus de juiste dikte is. Hierbij weeg ik niets af, ik doe het gewoon op gevoel. Ik weet ongeveer hoeveel ik moet nemen om voldoende te hebben voor ons gezin. Kruid de saus af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg dan de currypoeder toe, proef af en toe zodat hij net sterk genoeg is naar jou smaak.

Als de saus klaar is, wok ik de groenten en neem ik een pan met wat boter om de wokreepjes te bakken. Bak deze in niet al te veel boter lichtjes krokant. Als de rijst gaar is kun je die afgieten en serveren.

Veggie wokreepjes van Boni

Wat wij vonden van deze veggie wokreepjes?

Echt su-per lekker!! Echt waar, ze zijn heerlijk. Deze staan bij iedereen in ons gezin in onze top van favoriete vleesvervangers en zullen maandelijks wel meerdere keren gegeten worden. Mijn man zegt dat hij dit gerecht voortaan altijd zo wil eten, geen kip meer voor dit gerecht. Zo leuk dat deze maaltijd zo geslaagd was! Voor degene die het zich zouden afvragen, dit is geen samenwerking met Colruyt, maar onze oprecht eerlijke mening! 😉

Zijn er andere vleesvervangers die we volgens jou moeten proberen?

Delen is lief!

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *