Nutella ontbijt met bladerdeeg
Blog,  Recepten

Nutella ontbijt met bladerdeeg | simpel lekker

Van sommige merken kan ik nu eenmaal niet afwijken. Nutella is onze favoriete choco, altijd al geweest. Het is al enkele jaren geleden dat ik op Facebook een tutorial zag verschijnen over een lekker Nutella ontbijt dat heel snel en eenvoudig te maken was met bladerdeeg. Onze kinderen waren er meteen verzot op, en het recept wordt hier af en toe nog eens bovengehaald. Het doet me wat denken aan croissants met Nutella. Het filmpje vind ik nergens terug… Maar het recept, dat echt poepsimpel is, staat nog steeds in mijn geheugen gegrift en ik deel het met veel plezier.

Nutella ontbijt met bladerdeeg:

Wat heb je nodig:

  • 2 vellen bladerdeeg
  • Nutella… veel Nutella 😉
  • 1 losgeklopt eiwit

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200° (boven en onderwarmte). Rol 1 vel bladerdeeg open. Smeer hier Nutella op en blijf ongeveer een cm van van de rand. Ik gebruik ongeveer 6 eetlepels Nutella. Wees in ieder geval niet zuinig ermee 😉 Leg het ander vel bladerdeeg er bovenop.

Zet een glas of een ander rond object in het midden van de vellen. Snij rondom het bladerdeeg in 16 repen: om het zo gelijk mogelijk te doen begin je met 4 gelijke delen en deel deze dan in 2 en daarna nog eens in 2.

Neem 2 naast elkaar liggende deeltjes en draai ze beiden 3 keer om van elkaar weg. Zorg dat de uiteinden terug mooi tegen elkaar liggen. Klop het eiwit los en doe met een borsteltje wat van het eiwit over het geheel.

Doe het bladerdeeg met het papier op de bakplaat en laat 30 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven op 200°. (niet op de heteluchtstand maar op boven en onder warmte)

Je kunt het volledig laten afkoelen voor je het op eet, maar de kinderen eten het graag wanneer het nog lauw is.

Smakelijk!

Ook verzot op recepten met chocolade? Bekijk dan zeker ook eens mijn chocolade biscuit met chocolademousse of het recept van onze lievelingstaart: chocolade meringue met mascarpone en frambozen.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *