Verzwaringsdeken voor een kind: kleuter ligt in bed met een verzwaringsdeken.
Blog,  Kids,  Kind 0-12,  Mama met AD(h)D,  Tieners

Verzwaringsdeken voor een kind: uitgetest!

Ons zoontje (5j) is een enorm slechte slaper. Hij is vooral heel bang wanneer hij naar bed moet en kan echt uren wakker liggen. Hij is een heel gevoelige jongen en ik denk dat dit wel de oorzaak is van zijn slechte nachtrust. We hebben een tijdje een nachtlampje geprobeerd, zijn grote licht aan laten in zijn kamer, de deur open laten staan van zijn kamer en de licht in de gang laten branden enz… Niets helpt, en onze jongen is elke ochtend heel moe en raakt amper zijn bed uit. Enkel in het weekend, wanneer hij samen met zijn zus gaat gaan slapen (ze slapen op 1 kamer) verloopt het slapen heel vlot.

We hebben echt al van alles geprobeerd om hem beter te laten slapen, maar niets lijkt te werken. Slaapproblemen bij kinderen zijn echt niet eenvoudig op te lossen. Ik hoorde al vaker over een verzwaringsdeken en de voordelen hiervan. Via via kwam ik op de Facebookpagina ‘Handmade by Daantje’ terecht. Een heel lieve dame die haar passie vond in het maken van verzwaringsdekens nadat ze herstelde van een tumor in haar oog- en wangholte. Ik besprak de slaapproblemen met ons zoontje en bestelde een verzwaringsdeken voor hem om dit te testen. Ik vertel er graag meer over.

Een verzwaringsdeken voor een kind: Wat? Voor wie? En werkt het?

Wat is een verzwaringsdeken?

De dekens die Danielle maakt zijn gevuld met kunststof granulaat, wat allergievrij en wasbaar is. De dekens worden op maat gemaakt per persoon. De grootte en gewicht van het deken wordt aangepast aan je eigen lengte en gewicht. Doordat het deken zo zwaar op je lichaam drukt, wordt er melatonine aangemaakt in het lichaam wat zorgt voor een betere en diepere slaap. Zo’n deken geeft je een geborgen gevoel en verminderd het stresshormoon in je lichaam. Denk maar aan het inbakeren van een baby, dat geeft een baby ook rust.

Het is de bedoeling dat je het verzwaringsdeken over je gewone deken gaat leggen want dit deken geeft geen warmte af.

Voor wie is zo’n verzwaringsdeken geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die moeite heeft met slapen, inslapen en doorslapen. Zowel voor kinderen als volwassenen. Het is geschikt voor AD(h)D, autisme, hooggevoelige personen, mensen met depressies, angststoornissen enz… Zelfs personen met chronische pijnen kunnen hier baat bij hebben.

Verzwaringsdeken getest

Ons zoontje slaapt nu 4 weken onder het deken en dit is wat wij merken: Vince blijft bang om te gaan slapen. Dus dat is niet veranderd… Wat we wel merken is dat hij niet meer begint te wenen eens hij in bed ligt en dat hij sneller in slaapt raakt. Dus de angst om te gaan slapen is niet weg, maar het helpt wel om sneller in slaap te raken en ik denk dat het ook rust geeft aangezien hij niet meer huilt. Mijn man en ik overwegen om ook zo’n deken aan te schaffen, want we zijn beide heel slechte slapers en geloven dat dit ook voor ons werkt.

Een deken bestellen, hoe werkt dat?

Op de Facebookpagina van Danielle kun je informatie vragen over de dekens. Hoeveel ze kosten hangt af van persoon tot persoon. Hoe groot het deken moet zijn en hoeveel vulling (gewicht) er in het deken moet. Je hebt heel wat keuze tussen leuke patronen ook! Ons zoontje koos voor het thema ruimte en planeten. Wat hij van zijn vader heeft 😉 Ik kan wel zeggen dat Danielle heel zachte prijsjes heeft. Dat je bij de aankoop een kleinhandel steunt is ook heel mooi meegenomen natuurlijk. Je krijgt een persoonlijke aanpak en Danielle is heel nieuwsgierig of je tevreden bent met het resultaat. Kijk gerust eens op haar Facebookpagina om de reviews na te lezen. Dat zijn er intussen een pak meer dan 100!!

Niet overtuigd? Probeer het gewoon even!

Danielle verhuurt ook de dekens. Wil je een deken testen, maar wil je niet iets kopen wat misschien toch niet voor je werkt? Dan heb je de mogelijkheid om dit even te proberen. Spreek haar even aan op Facebook (geef haar tijd om te antwoorden, ze heeft net namelijk heel druk) en kijk hoe ze jou kan helpen.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

7 reacties

 • Lore

  Hey Stephanie,
  ik slaap sinds enkele weken ook met een verzwaringsdeken (met Bamboe overtrek, dat voelt frisser aan)

  Ik merk dat ik nog steeds niet zo vlot in slaap geraak, maar ik slaap veel rustiger en dieper!
  Ik heb een tweede deken gekocht, kleiner model waar mijn kinderen ook zo graag onder liggen.
  Hier dus nog een fan!

  groetjes,
  Lore

 • Nathalie

  Hoi Stephanie ,

  Ik ben op jou pagina terecht toevallig terecht gekomen.

  En hier ben ik erg blij voor verschillende blogs gelezen.

  En na het lezen van verzwaringsdeken uitgetest .
  Bij hand made by daantje terecht gekomen .
  Hier ook 1 uitgetest en drie van onze vier kinders en ikzelf hebben ondertussen aangekocht.
  Na zolang twijfelen door jou dus uitgetest en dat is geweldig rustigere nachten zo fijn en aangenaam.

  Dankuwel en vele lieve groetjes
  Nathalie

 • Clarence

  Ik ben per toeval hier terechtgekomen.
  Hoe gaat het met uw zoon?
  Heeft hij reeds kunnen uitdrukken waarom hij angstig is bij het slapen?
  Waarom hij zo moe is bij het wakker worden?
  Dat kan hem helpen.
  Angst, moe zijn, gevoeligheid leiden mij naar spiritueel werker.
  Misschien dat een ervaren spiritueel werker hem kan helpen / begeleiden.

 • Anouk van Gangelen

  Hallo Kelly,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over verzwaringsdekens voor kinderen. Als ergotherapeut behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals slaapproblemen en sensorische verwerkingsstoornissen. Ik ben het eens met je punten over de voordelen van verzwaringsdekens en wil graag toevoegen dat persoonlijke aanpassing essentieel is.

  In mijn praktijk heb ik ontdekt dat een grondige beoordeling van de individuele behoeften van een kind, inclusief hun specifieke voorkeuren en de ernst van hun symptomen, effectief kan zijn bij het aanpakken van dergelijke problemen. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Anouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *