Chocolade meringue taart met mascarpone en frambozen.
Blog,  Recepten

Chocolade meringue taart met mascarpone en frambozen

Deze taart is een van de topfavorieten van ons gezin. Ieder van ons 5 is er verzot op, en deze taart is altijd in 1 dag op. Het zou zo’n zonde zijn om het recept niet te delen met jullie!! Deze chocolade meringue taart is heel eenvoudig om te maken. De meringue bodem is krokant vanbuiten maar tegelijk ook zachter en wat kleverig vanbinnen en heeft een wat crunchy bite door de chocoladedruppels. De mascarpone laag is lekker zacht van smaak en de framboosjes maken het geheel af. Echt heerlijk!

Chocolade meringue taart met mascarpone en framboosjes

Ingediënten:

Voor de chocolade meringue:

  • 6 eiwitten
  • een snuifje zout
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram chocoladedruppels
  • 250 gram kristalsuiker

Voor de mascarpone laag:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 dl room met minimum 30% vetgehalte
  • 50 gram bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Afwerking:

  • Framboosjes (vers of uit de diepvries)
  • chocoladeschilfers

Bereidingswijze:

Om een heel stevige meringue te maken gebruik ik mijn keukenmachine. Zet je oven aan op 140°.

  • Klop de 6 eiwitten samen met het snuifje zout, voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe en laat 10 minuten stevig doorkloppen. Doe er helemaal op het laatste de cacao en chocoladedruppels aan toe zodat alles goed gemengd is.
  • Leg bakpapier op je bakplaat of rooster, leg er de rand van een springvorm van +- 25 cm op zonder de bodem. Doe hier het eiwitmengsel in en verdeel het zodat het overal ongeveer even dik is.
  • Verwijder de vorm en schuif de taartbodem in de oven voor 1 uur en 15 minuten op 140°. Leg nadien je oven af en zet de deur van de oven op een kiertje, laat zo de meringue afkoelen in de oven zelf.
  • Klop de room stijf met de bloemsuiker en de vanillesuiker, voeg er dan de mascarpone bij.
  • Als de taartbodem is afgekoeld kun je deze uit de oven halen en voorzichtig op een bord of schaal leggen. Verdeel er de mascarpone over. Werk af met chocoladeschilfers en framboosjes.

Zo! Deze is klaar! Geniet ervan en laat het je smaken! Wil je mij een plezier doen als dankjewel voor het recept? Deel dan gerust een foto van je creatie op Instagram of Facebook en tag me even. Dat doet me zo’n deugd om te zien dat mijn recept wel degelijk gebruikt wordt.

Op zoek naar meer bakgerechten? Kijk dan zeker ook eens naar mijn recept voor een eenvoudige appeltaart of mijn chocolade biscuit met chocolademousse!

Ben je eerder op zoek naar frisse desserts voor in de zomer? Dan kan mijn tiramisu met frambozen of mijn plattekaastaart met aardbeien en speculoos je misschien wel bekoren.

Pin dit recept op Pinterest om te bewaren.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *