tiramisu met frambozen
Bakken,  Koken

Tiramisu met frambozen | een zomers dessertje

Ik hou van al het fruit dat in de zomer te krijgen is: aardbeien en frambozen zijn mijn favoriete vruchten! Zelf hebben we braambessen en frambozen staan in de tuin. Ik hou ervan om de bessen te verwerken in desserten of om er confituur van te maken.

Een van mijn favoriete desserten is tiramisu. Maar dan enkel de zelfgemaakte variant. Want tiramisu uit de supermarkten vind ik echt totaal niet smakelijk! Deze keer heb ik niet de gewone traditionele tiramisu gemaakt, maar een variant hierop: tiramisu met frambozen uit eigen tuin! Ik hou ervan om altijd in grote hoeveelheden te maken zodat we er 2 dagen van kunnen smullen of om nog iemand anders blij te maken met een portie. Als je een dessertje wil voor 4 personen, dan kun je de ingrediënten door 2 delen.

Deze tiramisu met frambozen is ook perfect voor kinderen: geen koffie EN geen alcohol 😉

Lees ook: Supersnelle en makkelijke appeltaart.

Tiramisu met frambozen

Ingrediënten:

  • 500 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 gram mascarpone
  • lange vingers (een doos van +-200 gram is voldoende)
  • witte chocoladeschilfers

Ik gebruik een grote schaal om de tiramisu in klaar te maken en om hier dan porties uit te scheppen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de desserten in aparte glaasjes te doen.

Bereidingswijze:

Hou enkele frambozen apart voor de afwerking. Verwarm de rest van de frambozen samen met 100 gram suiker. Zet op een licht vuurtje en roer af en toe tot de suiker goed opgenomen is. Neem van het vuur.

Klop de eiwitten stijf.

Klop de eidooiers met 100 gram suiker en het zakje vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Meng daarna voorzichtig de eiwitten onder het mengsel.

Schep de helft van de mascarpone in de schaal. Leg er een laag koekjes op en overgiet met het frambozenmengsel. Het vocht van de frambozen zal ervoor zorgen dat de koekjes zacht worden. Doe hierboven de rest van de tiramisu.

Laat enkele uren opstijven in de koelkast en werk af met de rest van de frambozen en de chocoladeschilfers.

Smakelijk!

Lees ook: Plattekaastaart met aardbeien en speculoos.

Delen is lief!
error

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *