Plattekaastaart met aardbeien en speculoos.
Deze plattekaastaart met aardbeien en speculoos is echt overheerlijk!! Lekker fris voor tijdens de zomermaanden en je hebt er geen oven voor nodig. Deze taart is voor 10 a 12 personen. Ik heb een bakvorm gebruikt met een doorsnede van 27 cm. Voor deze taart heb je niet veel ingrediënten nodig. Ze is zo gemakkelijk te maken, dat iedereen het kan!
Inhoudstafel
Plattekaastaart met aardbeien en speculoos maak je zo:
Ingrediënten:
-voor de bodem:
- 400 gram speculoos
- 150 gram boter
Sommige mensen die deze taart bakten vonden de korst te dik en zouden maar de helft gebruiken. Dit is een beetje afhankelijk van smaak uiteraard.
-voor de topping:
- 500 gram aardbeien
- 500 gram platte kaas (kwark)
- 250 ml room (min. 30%vetgehalte)
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Voor dit recept heb je echt een springvorm nodig, anders kun je de taart onmogelijk uit de vorm halen.
Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Vet de randen lichtjes in met wat boter. Stop de koekjes in een diepvrieszak en sla ze fijn met een deegroller. Er mogen nog wat stukjes inzitten maar liefst niet al te groot. Smelt de boter en meng ze goed met de geplette koekjes. Doe alles in de vorm en duw gelijkmatig aan. Zet de vorm in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes en mix ze fijn met een staafmixer. Zet de aardbeien op een licht vuurtje en doe er de kristalsuiker bij. Laat lichtjes warm worden zodat de suiker goed is opgenomen. Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze bij het lauwe mengsel tot alles mooi is opgelost.
Doe de plattekaas in een kom en klop even los. Klop de room op samen met de zakjes vanillesuiker. Doe de aardbeienmengeling bij de plattekaas en meng goed. Lepel daarna de room onder het mengsel. Giet het mengsel op de speculoosbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en beleg ze met de overige aardbeien. Zo is ze klaar om te eten, mmmmm!! Smakelijk!!
Lusten jullie plattekaastaart? Laat zeker even weten in een reactie als je de taart hebt gemaakt en wat je ervan denkt.
Hou je van lekkere fruittaarten? Dan kan mijn eenvoudig recept voor appeltaart of mijn chocolade meringue met mascarpone en frambozen ook een aanrader zijn. Die laatste is trouwens de favoriete taart van het hele gezin en wordt vaak gemaakt om familie te trakteren.
Deze blog bevat een affiliate link.
5 reacties
Rory
Het klinkt heel lekker, maar ik ben zelf geen bakprinses en dus is mijn vraag meteen al: wat is ‘platte kaas’? Het klinkt heerlijk in ieder geval.
Stephanie
Haha 😀 Je bent niet de eerste die dit vraagt. Blijkbaar zeggen ze in Nederland kwark hiertegen 🙂 Ik heb het aangepast. Bedankt om het te vragen!
Nicole Orriëns
Goh wat ziet hij er mooi uit zeg! Dat verrast me. Op basis van de ingrediënten was ik een beetje afwachtend!
Ann
Hmmm deze taart was echt heerlijk en makkelijk te maken! Dat wordt smullen deze zomer!
Thuisblijfmama.be
Oh zo lief Ann!!! Dankjewel!!