Recept appeltaart: snelle appeltaart
Blog,  Recepten

Eenvoudig recept appeltaart: simpel en snel klaar.

Ik hou van bakken! De geur van versgebakken taart in huis is zalig! Ik verwen de kinderen graag als ze na een lange dag op school thuis komen. Dit eenvoudig recept voor appeltaart is zeer gemakkelijk om te maken en is heel snel klaar. Je hebt er geen fancy keukenapparaten voor nodig. Het is ook leuk om de kinderen erbij te betrekken. De kleinsten kunnen de ingrediënten bij het deeg doen en mengen, oudere kinderen kunnen alles afwegen en de stukjes appel op de taart leggen.

Snelle en makkelijke appeltaart: recept

Ingrediënten:

  • 3 kleine appels, of 2 grote
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 5 eetlepels melk
  • 5 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 8 eetlepels kristalsuiker (waarvan 2 voor de glazuurlaag)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren (waarvan 1 voor de glazuurlaag)
  • 50 gram boter

Ik kreeg de tip op Pinterest om kaneel toe te voegen aan dit recept. Dit kan uiteraard voor de liefhebbers. Wij echter zijn niet zo’n fan van de smaak van kaneel, daarom staat deze niet standaard in dit gerecht.

Ik neem hiervoor deze taartvorm met een doorsnede van ongeveer 28 cm. Deze is ideaal door zijn losse bakmodem waardoor je de taart eenvoudig uit zijn vorm krijgt.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°. Maak gebruik van boven en onder warmte en niet de hete lucht stand van je oven. Dit zal je taart uitdrogen en dat willen we uiteraard niet. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem.

Neem een deegkom en zeef de bloem hierin. Voeg de 6 eetlepels suiker, de vanillesuiker, 2 eieren, olie en melk aan toe. Meng goed door elkaar. Het deeg is dik en plakkerig, dat is normaal.Doe het deeg in de taartvorm en strijk open met een spatel of lepel.

Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en de schil. Snij de stukken in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik en leg ze dakpansgewijs op het deeg.

Smelt de boter in een pannetje (enkel smelten, niet heet laten worden) en voeg er de 2 eetlepels kristalsuiker aan toe. Doe er een ei bij en meng goed. Verdeel het papje over de taart. Ik gebruik hiervoor een siliconen bakborstel.

Zet de taart in de oven en laat 25 minuutjes bakken.

Klaar!! En nu smullen maar!!

Hou je van bakken? Dit recept voor chocolade meringue met mascarpone is de lievelingstaart van heel ons gezin! Maar mijn eenvoudig recept voor broodpudding maken we hier zeker 2-wekelijks en is ook echt een aanrader. Voor echte bakfanaten kan ik het Wereld Bakboek van Stefan Elias zeker aanraden!

Ook lekker: Plattekaastaart met aardbeien op een bodem van speculaas.

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

33 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *