Eenvoudig recept appeltaart: simpel en snel klaar.
Ik hou van bakken! De geur van versgebakken taart in huis is zalig! Ik verwen de kinderen graag als ze na een lange dag op school thuis komen. Dit eenvoudig recept voor appeltaart is zeer gemakkelijk om te maken en is heel snel klaar. Je hebt er geen fancy keukenapparaten voor nodig. Het is ook leuk om de kinderen erbij te betrekken. De kleinsten kunnen de ingrediënten bij het deeg doen en mengen, oudere kinderen kunnen alles afwegen en de stukjes appel op de taart leggen.
Snelle en makkelijke appeltaart: recept
Ingrediënten:
- 3 kleine appels, of 2 grote
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 5 eetlepels melk
- 5 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
- 8 eetlepels kristalsuiker (waarvan 2 voor de glazuurlaag)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren (waarvan 1 voor de glazuurlaag)
- 50 gram boter
Ik kreeg de tip op Pinterest om kaneel toe te voegen aan dit recept. Dit kan uiteraard voor de liefhebbers. Wij echter zijn niet zo’n fan van de smaak van kaneel, daarom staat deze niet standaard in dit gerecht.
Ik neem hiervoor deze taartvorm met een doorsnede van ongeveer 28 cm. Deze is ideaal door zijn losse bakmodem waardoor je de taart eenvoudig uit zijn vorm krijgt.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200°. Maak gebruik van boven en onder warmte en niet de hete lucht stand van je oven. Dit zal je taart uitdrogen en dat willen we uiteraard niet. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem.
Neem een deegkom en zeef de bloem hierin. Voeg de 6 eetlepels suiker, de vanillesuiker, 2 eieren, olie en melk aan toe. Meng goed door elkaar. Het deeg is dik en plakkerig, dat is normaal.Doe het deeg in de taartvorm en strijk open met een spatel of lepel.
Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en de schil. Snij de stukken in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik en leg ze dakpansgewijs op het deeg.
Smelt de boter in een pannetje (enkel smelten, niet heet laten worden) en voeg er de 2 eetlepels kristalsuiker aan toe. Doe er een ei bij en meng goed. Verdeel het papje over de taart. Ik gebruik hiervoor een siliconen bakborstel.
Zet de taart in de oven en laat 25 minuutjes bakken.
Klaar!! En nu smullen maar!!
Hou je van bakken? Dit recept voor chocolade meringue met mascarpone is de lievelingstaart van heel ons gezin! Maar mijn eenvoudig recept voor broodpudding maken we hier zeker 2-wekelijks en is ook echt een aanrader. Voor echte bakfanaten kan ik het Wereld Bakboek van Stefan Elias zeker aanraden!
Ook lekker: Plattekaastaart met aardbeien op een bodem van speculaas.
Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.
33 reacties
Leslie
Lekker hé, appeltaart. Het is al even geleden dat ik nog aan het bakken ben geslagen. Ik denk dat ik morgen iets uit de oven tover, want dit doet me wel zin krijgen in het bakken 🙂
Stephanie
Ja hé! Het simpelste recept uit, maar wel lekker 😀
Sjef
Hallo Stephanie,
Wat ik mis in het recept van de appeltaart is kaneel een absoluut must in het recept.
Groet Sje
Thuisblijfmama.be
Hey Sje,
zelf ben ik geen fan van kaneel, maar als je dit graag lust zou ik het zeker toevoegen 🙂
Nicole Orriëns
Wat een mooi appeltaartje is dat! Ik vind het een leuk ‘model’. Weer eens wat ander dan altijd dat ‘raamwerkje’.
Kreanimo
Mmmmm, ziet er echt goed uit!
Weet dat je elke weer recepten mag komen linken in de linkparty hè! Het hoeft niet noodzakelijk thema eten en drinken te zijn.
Ik vind recepten ook creativiteit! 🙂
Stephanie
Leuk Ilse!! Bedankt voor je reactie xxx
rosita van becelaere
zaal het zeker proberen ziet er lekker uit
Thuisblijfmama.be
Veel succes ermee! En ik hoor het graag of het gesmaakt heeft 🙂
Myriam Verberckmoes
Hallo Stephanie,
Bedankt dit recept te mogen delen! Prima taart, gemakkelijk en lekker!
Myriam
Thuisblijfmama.be
Dankjewel voor je lieve reactie Myriam!
Marie-Paule
Ik vond je recept vanmiddag toevallig op pinterest…door de mooie taart op de foto én “simpel en snel” in de titel was mijn interesse gewekt. Alle ingrediënten had ik in huis dus meteen uitgetest en goedgekeurd!
Simpel, snel maar vooral super lekker, dank je wel Stephanie
Thuisblijfmama.be
Oh, zo lief zeg!! Dankjewel 😀
Karen
Sinds kort weer aan het bakken. Deze taart ook al 2 maal gemaakt. Iedereen vindt hem záálig! Dank voor het lekkere en eenvoudige recept!
Thuisblijfmama.be
Oh, zo lief!! Dankjewel, dat doet deugd om te lezen 🙂
Marie-Rose
De appeltaart op hoeveel graden aub?
Thuisblijfmama.be
200 graden 🙂
Karen
(Ik gebruik overigens 2 flinke eetlepels goeie abrikozenjam ipv suiker bij de topping…. heerlijk 🙂
Thuisblijfmama.be
Mmmmmmm, ga ik ook eens proberen! Bedankt voor de tip! 🙂
Stella
Staat nu in de oven en Riekt al heel lekker
Thuisblijfmama.be
Oh, zalig!! Laat het smaken 🙂
Anoniem
Soeper snel super lekker,…,.
Thuisblijfmama.be
Dankjewel! 🙂
Kelly
Hoi, net gebakken en jammer genoeg iets te droog dus waarschijnlijk iets te lang laten bakken, maar wel lekker van smaak.
Thx voor de inspiratie
Thuisblijfmama.be
Dag Kelly, ik ga nog eens mijn tekst aanpassen ook. De oven moet op boven en onder warmte staan en zeker niet op ventilatie als je een heteluchtoven hebt 🙂
Rina
Ik heb ze ook vandaag gebakken en al geproefd, zeer lekker, maar ik heb een vraagje, mijn deeg was vloeibaar , zo het kunnen zijn door alles in de kenwood met de deeghaak te mengen in plaats van gewoon te mengen ???GRT.
Thuisblijfmama.be
Hey Rina, geen idee hoe dat komt. Maar als ze gelukt is en gesmaakt heeft ben ik al blij 😀
Ben Bakgraag
Beste,
Ik ben deze morgen met de simpele appeltaart begonnen ik heb geen oven maar een ferme koekenpan met hoge deksel die vond ik bij de kringwinkel! Ik heb volgens de regels van de kunst uw advies gevolgd en de appeltaart gebakken op laag vuur in die koekenpan ik ben er wel handiger in geworden want ik expirimenteer graag ook met brood bakken en dat gaat ook goed want ik koop geen Luchtbrood meer in de winkel,eigen gebakken brood is steviger zonder lucht in:-). Ik wil nog meer recepten van uw lijst proberen. De taart smaakt goed en de bovenzijde heb ik met de gasbrander bruin gemaakt!!
Bedankt
Groetjes Ben Bakgraag.
Thuisblijfmama.be
Super dat het zo goed gelukt is!! Speciale manier van bakken wel 😀
Groetjes,
Stephanie
Agnes V
Vandaag gemaakt. Erg lekker met de topping Mijn man lust nl geen abrikozenjam. zeker voor diverse herhalingen vatbaar. Een van de reacties vermeldde dat de cake na 25 min nog nat was. Klopt, dus 35 min in de oven gelaten, maar dan weer een beetje droog. Volgende keer 30 min. Gewoon uitproberen dus.
Bedankt voor het recept. Zeer blij mee
Thuisblijfmama.be
Hey Agnes, het zal wat afhangen van oven tot oven misschien? Blij dat je tevreden bent met het recept, dankjewel voor je reactie! 🙂
Machteld Calsyn
hey Stefanie, voor de eerste keer jou appeu gebakken
Reuze simpel en zéér lekker. voor herhaling vatbaar. hartelijk dank voor het recept. liefs.
Thuisblijfmama.be
Dat doet me plezier Machteld! Dankjewel 🙂