eenvoudig recept voor broodpudding
Recepten

Eenvoudig recept voor broodpudding: veelzijdig en lekker!

Bij mij kan er altijd wel een stukje broodpudding in. Het is iets dat zo veelzijdig is, je kan er telkens iets anders van maken en experimenteren. Ik hou van eenvoudige recepten waar niet al teveel werk aan is. Vandaar dit eenvoudig recept voor broodpudding. Tot nu toe is het nog nooit mislukt šŸ™‚

De basisingrediƫnten:

  • 400 gram brood
  • 600 ml melk
  • +-150 gram zoetstof
  • 5 eieren
  • naar wens aan te vullen met rozijnen, fruit, chocolade…

Ik wil de basisingrediƫnten hieronder even toelichten. Iedereen kan namelijk broodpudding maken met wat je thuis hebt liggen. Het is de bedoeling dat je restjes opmaakt en geen vers brood hoeft te kopen of speciaal om fruit naar de winkel moet gaan.

Brood:

Met brood bedoel ik alle broodsoorten, sandwichen, melkpistolets, peperkoek, alle soorten bruin brood… Mijn laatste broodpudding heb ik gewoon gemaakt van rozijnenbrood… Ik heb al broodpudding gemaakt waarin waldkorn brood verwerkt was… Je ziet maar wat je over hebt in je keuken en dat kan je erin doen. Zoals ik al eerder zei: mijn broodpudding is nog nooit slecht geweest.

Zoetstof:

Ik gebruik normaal 150 gram kristalsuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Als ik broodpudding maak van sandwichen of zoete broodsoorten zoals rozijnenbrood, dan doe ik er heel wat minder suiker in.

Experimenteer er op los!

Ik hou van rozijntjes in broodpudding, ze zorgen ervoor dat de broodpudding niet droog is. Ik doe er 150 gram rozijnen bij. Heb je geen rozijnen in huis? Met stukjes appel bereik je hetzelfde. Ik deed ook al stukjes banaan in broodpudding, maar je kunt evengoed stukjes gedroogde vijgen in doen. Of wat dacht je van chocoladedruppels? Dit is het leuke aan broodpudding. Je kunt er alle kanten mee op en je maakt hem zo volledig naar je eigen smaak.

Bereidingswijze:

Heel simpel: Maak de melk lichtjes lauw en los er de suiker in op. Scheur het brood in stukjes en giet het mengsel van de lauwe melk over het brood. Klop de eieren even los en meng bij het brood. Voeg nu ook de andere ingrediĆ«nten zoals fruit enz… toe en laat even trekken zodat het brood goed week kan worden. Ik stamp het even na een pureestamper. Nadien mag het 45 minuten op 180 graden in de oven.

Heb je dit recept met succes gemaakt? Laat zeker in een reactie weten wat jij er in gedaan hebt en hoe hij smaakt. Zo kun je anderen inspireren.

Smakelijk!

Lees ook: Recept voor appeltaart: simpel en snel klaar.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

6 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.