
Eenvoudig recept voor broodpudding: veelzijdig en lekker!
Bij mij kan er altijd wel een stukje broodpudding in. Het is iets dat zo veelzijdig is, je kan er telkens iets anders van maken en experimenteren. Ik hou van eenvoudige recepten waar niet al teveel werk aan is. Vandaar dit eenvoudig recept voor broodpudding. Tot nu toe is het nog nooit mislukt 🙂
De basisingrediënten voor deze eenvoudige broodpudding:
- 400 gram brood
- 600 ml melk
- +-150 gram zoetstof
- 5 eieren
- naar wens aan te vullen met rozijnen, fruit, chocolade…
Ik wil de basisingrediënten hieronder even toelichten. Iedereen kan namelijk broodpudding maken met wat je thuis hebt liggen. Het is de bedoeling dat je restjes opmaakt en geen vers brood hoeft te kopen of speciaal om fruit naar de winkel moet gaan.
Brood:
Met brood bedoel ik alle broodsoorten, sandwichen, melkpistolets, peperkoek, alle soorten bruin brood… Mijn laatste broodpudding heb ik gewoon gemaakt van rozijnenbrood… Ik heb al broodpudding gemaakt waarin waldkorn brood verwerkt was… Je ziet maar wat je over hebt in je keuken en dat kan je erin doen. Zoals ik al eerder zei: mijn broodpudding is nog nooit slecht geweest.
Zoetstof:
Ik gebruik normaal 150 gram kristalsuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Als ik broodpudding maak van sandwichen of zoete broodsoorten zoals rozijnenbrood, dan doe ik er heel wat minder suiker in.
Experimenteer er op los!
Ik hou van rozijntjes in broodpudding, ze zorgen ervoor dat de broodpudding niet droog is. Ik doe er 150 gram rozijnen bij. Heb je geen rozijnen in huis? Met stukjes appel bereik je hetzelfde. Ik deed ook al stukjes banaan in broodpudding, maar je kunt evengoed stukjes gedroogde vijgen in doen. Of wat dacht je van chocoladedruppels? Dit is het leuke aan broodpudding. Je kunt er alle kanten mee op en je maakt hem zo volledig naar je eigen smaak.
Bereidingswijze:
Heel simpel: Maak de melk lichtjes lauw en los er de suiker in op. Scheur het brood in stukjes en giet het mengsel van de lauwe melk over het brood. Klop de eieren even los en meng bij het brood. Voeg nu ook de andere ingrediënten zoals fruit enz… toe en laat even trekken zodat het brood goed week kan worden. Ik stamp het even na een pureestamper. Doe het deeg in een bakvorm. Ik leg zelf altijd bakpapier in de bakvorm zodat het niet blijft kleven. Nadien mag het 45 minuten op 180 graden in de oven.
Heb je dit recept met succes gemaakt? Laat zeker in een reactie weten wat jij er in gedaan hebt en hoe hij smaakt. Zo kun je anderen inspireren.
Smakelijk!
Ook verzot op dessertjes? Je vindt hier ook recepten terug van onder andere een eenvoudige appeltaart of de favoriete taart van het hele gezin: chocolade meringue taart met mascarpone en frambozen. Zo lekker!


24 reacties
Sabine
Hallo,
Super lekkere broodpudding,
grts
Thuisblijfmama.be
Dankjewel, super lief dat je dit even laat weten! x
Nele
Super lekker met blauwe bessen en appel.
Thuisblijfmama.be
Oh, goed om te weten! Bedankt voor de tip 🙂
Ingrid Van Genechten
Ga ik zeker proberen, maar is u oven hete lucht of gewoon..
Bedankt ziet er super lekker uit…
Thuisblijfmama.be
Dag Ingrid, ik zou het niet op hete lucht doen, want dan wordt het wat droog denk ik. Bedankt voor je reactie 🙂
Les
hete lucht oven lukt ook hoor!
ik doe er chocoladestukjes in en appel of rozijn.
Thuisblijfmama.be
Klopt! Het lukt zeker ook 🙂 Chocoladestukjes vind ik ook super lekker! Smakelijk!
Kerry
Simpel en super lekker, ik heb cranberries gebruikt! Bedankt 🙂
Thuisblijfmama.be
Oh, klinkt lekker!! Zou ik zelf nooit opgekomen zijn, bedankt voor je reactie!! Altijd leuk! 🙂
Gertrude
Is een lekker broodje. Ik heb appels, rozijnen en kaneel gebruikt, het is de eerste keer dat ik z’n broodje maak. Erg simpel en op een andere manier oud brood op maken.
Thuisblijfmama.be
Heel blij dat het je gesmaakt heeft!! En er is geen betere manier om oud brood weg te werken 🙂
Ellen
Zeer lekker! Heb de broodpudding met blauwe bessen gemaakt.
Een gemakkelijk receptje ook die niet veel tijd vergt. Het is de oven die het werk voornamelijk doet.
Thuisblijfmama.be
Ja, echt eenvoudig he, en zo lekker! Dankjewel voor je reactie, super tof!
Andy
met rozijnen laten weken in amaretto, suikervrije chocolade
Thuisblijfmama.be
Klinkt lekker!! 🙂
Wendy De Wael
ik ga het zometeen proberen maar met granola erbij en kandijsiroop. Vorige keer met de siroop was die superlekker. Rozijnen doe ik er niet in.
Thuisblijfmama.be
Zo leuk Wendy, heel benieuwd hoe die zal smaken! Leuk om zo te kunnen experimenteren he 🙂 Tot nu toe is die al altijd lekker geweest.
Saskia
Dat ziet er lekker uit, voor hoeveel personen is dit precies?
Dacht het met Kerst te gaan maken.
Thuisblijfmama.be
Hey Saskia, ik kan hier toch zeker voor 8 personen een stuk uit halen. Afhankelijk van hoe groot de porties zijn die je neemt natuurlijk 🙂
Jeannette
Heerlijke broodpudding\
Kan ik de helft in de vriezer bewaren ?
Thuisblijfmama.be
Dankjewel Jeannette! Geen idee of dit kan, zelf heb ik het nog niet geprobeerd 🙂
Anoniem
ik heb er ook nog glazuur opgedaan en een beetje speculooskruiden in het daag
Thuisblijfmama.be
Mmmmmm, klinkt super lekker! Ik heb nog nooit speculooskruiden gekocht. Bedankt voor de tip!