Blog,  Mama zijn

Wat ik het meeste mis aan zwanger zijn.

Er komen weer babytjes aan in de familie, zooo leuk!! Baby’s zijn zo schattig! Ik kan al niet meer wachten om er terug eentje in mijn armen te houden! Een lieve baby met schattige kleine handjes, voetjes, neusje… in veel te schattige babykleding! Ik smelt al weg bij het idee alleen al.

Het doet me wegdromen naar de tijd waarin ik zwanger was… Ik ben altijd graag zwanger geweest, ondanks de kwaaltjes en de pijntjes.

5 x wat ik het meeste mis aan zwanger zijn:

1. Zonder enige twijfel, en met grote voorsprong: de bewegingen in mijn buik!!

Wat zalig vond ik dat. Die eerste schopjes zijn schattig. En als de baby groter is en je buik aan het golven gaat… schitterend gewoon! Ik herinner me meteen dat Ylana haar hoofdje op mijn buik had gelegd om te luisteren naar haar broertje… Toen ze plots een schop kreeg tegen haar wang, hilarisch was dat! Ik heb trouwens filmpjes staan van mijn golvende buik. Ik kan dus altijd nog wat nagenieten.

2. Shoppen voor de baby!

Wat was het leuk om spulletjes te kunnen gaan kopen voor een baby. Ik wachtte altijd af tot ik het geslacht wist van onze kindjes. Genderneutraal opvoeden? Neeeeh, niets voor mij. 😉 De meisjes droegen een overdosis aan roze, terwijl ons zoontje leuke hemdjes en stoere broekjes droeg! Vooral de collectie van Noppies kon me telkens weer bekoren! Ook een geboortelijst aanleggen en kunnen kiezen voor al dat mooie babymateriaal vond ik super leuk om te doen!

3. Zonder schaamte met een dikke buik rond waggelen.

Integendeel, met grote trots die buik nog eens extra accentueren! Gewoon schaamteloos kunnen genieten van eten zonder je buik te moeten intrekken. Mja… Toch een mooie tijd als je zwanger bent, hihi! De dikke buik heb ik nog, maar accentueren, dan doe ik al lang niet meer 😉

4. De bezoekjes aan de gynaecoloog!

En dan vooral uitkijken naar de volgende echografie!! Ik weet nog goed dat ik bij mijn eerste zwangerschap maar 3 echo’s mocht krijgen… Tot ik er haast om smeekte en toch nog een 4de echo kreeg. Bij de volgende 2 zwangerschappen kreeg ik bij elk bezoekje een mooie echografie. Zwanger zijn is toch telkens weer een wonder, of het nu een eerste zwangerschap is, een tweede, derde…. Het blijft altijd even speciaal.

5. Het warme gevoel dat je krijgt, wetende dat er een klein mensje in je aan het groeien is…

Ook wel een gevoel van fierheid, geborgenheid…Het blijft me verbazen hoe iets dat ooit zo minuscuul was… kan uitgroeien tot een kleine baby. Ik vond zwanger zijn zo’n speciaal gevoel geven. Herkenbaar?

Was jij graag zwanger? En wat mis jij het meeste aan het zwanger zijn? Laat het me zeker weten 🙂

Lees ook: Gezinsuitbreiding, van 3 naar 4 kinderen?

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *