De mama tag
Blog,  Mama zijn

De mama tag! 20 vragen over het moederschap

Omdat ik het echt leuk vind om tags in te vullen – zo leer je me beter kennen – ben ik zelf op zoek gegaan naar verschillende leuke tags. Vandaag heb ik deze tag ingevuld. De mama tag! Ik vond hem bij Marieke van Babybanjo.nl. Het moederschap is een van de leukste dingen om over te praten!

De mama tag!

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Hmmmm, dat is intussen wel al duidelijk, niet?

2. Zou je het anders willen?

Neen, echt niet! Integendeel, als ik de tijd kon terugdraaien bleef ik al eerder thuis! Hoewel het beperkingen met zich mee brengt, is het ook echt een verrijking voor ons leven.

Lees ook: De voor- en nadelen van thuisblijfmoeder zijn.

3. Mijn kind slaapt altijd in zijn eigen wiegje of bedje?

In eigen bedje, het lijkt me niet leuk voor mijn nachtrust om mijn bed met de kinderen te moeten delen. Maaar, ik maak heeeeel af en toe een uitzondering voor ons zoontje. Echt heel af en toe.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Euhmmmm…. Geen idee eigenlijk! Een eigen bed? :p Er is niets waarvan ik denk: dat is nu eens ECHT een goeie koop geweest… Behalve de noodzakelijke dingen zoals een park of een eetstoel natuurlijk.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Ik heb altijd 3 kinderen gewild, en ik heb het geluk dat ik er 3 heb mogen krijgen. Dat we van beide geslachten kinderen hebben is leuk.

6. Date night met je partner, hoeveel dagen/avonden per maand?

Veel te weinig… de keren dat wij met ons tweetjes weg gaan is op 1 hand te tellen. Ik zeg altijd dat we er verandering in moeten brengen… maar buiten eens te gaan eten of naar een komiek gaan kijken doen we niets alleen. En hoewel dat leuk is hebben we daar beide niet zoveel behoefte aan. Ik denk dat we onze beide best voelen thuis, met de kindjes erbij.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Eerlijk? Op dit moment is dit samen op de Wii-u spelen. *oeps* In de zomer kijken ze er niet naar om, maar in de winter is dit een van hun favoriete bezigheden.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Er zijn wel dingen die ik, achteraf gezien, niet meer zou aangekocht hebben. Zoals een speeltapijt of bepaalde stukken speelgoed… Bij een eerste kindje denk je dat je zoveel nodig hebt en MOET kopen. Bij een tweede weet je wel beter…

9. Het favoriete eten van je kindje?

Kyara: spaghetti bolognese

Ylana: frietjes

Vince: frietjes en spaghetti bolognese hahaha 🙂

10. Heb je een grotere (gezins)auto aangeschaft?

We hebben een Peugeot Partner Tepee gekocht. Een klassieker onder de gezinswagens dus. Maar de kinderen hebben elke een aparte zetel en veel beenruimte. Ook de koffer is ruim genoeg voor al ons materiaal als we op reis gaan. Ideaal!

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik was pas 17 toen ik moeder werd… ik was een slank meisje en nu 14 jaar later zijn daar dik 15 kilo bijgekomen! *bloos* 5 kilo extra per kind dus.

12. Wat is je droomvakantie met kids?

Als er maar zon, zee en een zwembad is! Ik zou het zalig vinden om met de kinderen op safari te gaan in Zuid-Afrika, maar mijn man ziet dat niet zitten wegens ‘onveilig’. Jammer dus…

Lees ook: Mijn favoriete droombestemmingen.

13. En je droomvakantie zonder kids?

Waar er zon is en mooie natuur! Wij (mijn man en ik) hopen later verre reizen te kunnen doen buiten Europa. We willen graag de wereld zien en hopelijk komt dat er ooit van.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Mijn leven is zoveel leuker met kinderen! Ik ben tamelijk op mezelf en maak niet snel vrienden. Mijn gezin is alles voor mij.

15. Mijn hart smelt als ik…

… onze 3 kinderen samen plezier zie maken. Liefst op een moment dat we met heel het gezin op uitstap zijn en we zien dat ze hiervan genieten! Dan kan ik kijken naar hen en denken: ‘Dat hebben we toch goed gedaan!’ En ja, dan staan de traantjes van geluk soms in mijn ogen. #emo

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?

De meeste kledij kopen we in H&M. Maar nu de oudste al 13 is zal ze waarschijnlijk, net als de mama, liefst naar de Zeb gaan.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Make-up draag ik haast niet, enkel als we eens naar een feestje moeten. Ik bijt al een klein jaar niet meer op mijn nagels en begin vaker nagellak te dragen. Maar een echt favoriet merk heb ik nog niet, ik ben nog op ontdekking. Ik zoek steeds manieren om ecologisch te leven, dus ik hoop op vlak van haar en huidverzorging iets te vinden wat hierop aansluit.

Lees ook: 13 tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

18. A-merk of huismerk?

Beide, ik probeer steeds vaker huismerken te kopen. Maar als het over verzorgingsproducten gaat ga ik altijd voor merk.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ik ben geboren voor het moederschap. Ik zei als kind altijd al dat ik later mama wou worden. Ik was voor het eerst mama op mijn 17 en dat is me heel goed bevallen!

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

De liefde die je voor je kind voelt, die innige band die je met niets anders kunt vergelijken. Je kind zien opgroeien tot zorgzame, lieve en verstandige tieners…

Afbeelding van Ben Kerckx via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *