droombestemmingen
Blog,  Op reis

Mijn favoriete droombestemmingen | Reizen buiten Europa

Droombestemmingen, klinkt zalig toch! Het is een droom die zowel ik als mijn man koesteren: verre reizen maken en de wereld ontdekken. Het verste waar we nu al geraakt zijn is Gran Canaria. Met kinderen is verre reizen maken niet zo simpel, zeker niet als je wil gaan rondtrekken. Nog maar te zwijgen over de kostprijs voor zo’n reis met een gezin van 5!

Deze droomreizen zijn dus toekomst dromen. Voor als de kinderen het huis uit zijn, of als ze die zelf voor een deel kunnen bekostigen. Want natuurlijk heb ik niets liever dan dat ze met ons meegaan. Of we ooit op onderstaande bestemmingen zullen geraken is nog maar de vraag. Maar dromen is altijd leuk.

Mijn favoriete droombestemmingen:

Zuid-Afrika
Bron foto

De wilde ongerepte natuur en wilde dieren zijn hier het aantrekkelijkst voor mij. Een safari maken staat dan ook hoog op mijn bucketlist! Olifanten, leeuwen en andere dieren in hun eigen habitat zien… Het lijkt me zo de moeite om het eens mee te maken! De beelden die ik zo vaak al op tv voorbij zag komen, wil ik liefst ook eens met mijn eigen ogen in het echt zien.

Indonesië
Bron foto

Dat ziet er zo prachtig uit!! De natuur en vooral de cultuur spreken me enorm aan. Vooral Bali lijkt me bijzonder, maar er zijn zoveel mooie eilandjes dat ik echt wel een rondreis wil maken naar de mooiste plekjes van Indonesië. Hiervoor wil ik dan ook echt wel tijd maken, geen reisje die we in een week gedaan zullen hebben.

Australië
Bron foto

Ook hier spreekt de natuur me erg aan! De bossen, stranden, maar ook de stad Sydney wil ik gezien hebben! Een reis naar Australië vraagt de nodige voorbereiding, het land is wel 250 keer groter dan België! Een roadtrip lijkt me dan ook een must. De natuur is prachtig en als je daar door moet rijden, dat kan niet tegenslaan denk ik. Ook de dieren die je er in het wild kunt zien, dat is iets waar ik naar uitkijk. Kangoeroe’s, koala’s of walvissen spotten…

De Malediven
Bron foto

Ook hier lijkt de natuur ongelofelijk mooi! Ik zie ons al uren snorkelen om de prachtige koraalriffen te bewonderen, zalig gewoon! En gaan duiken natuurlijk! Dat hebben we jaren geleden eens gedaan in Rhodos. Dat was zo leuk dat we dit zeker nog eens willen doen. En dit zal totaal niet te vergelijken zijn met wat we in de Malediven zouden kunnen zien. Wie weet zien we er schildpadden, dat zou de max zijn gewoon!

Thailand
Bron foto

Met kinderen naar Thailand gaan lijkt me super leuk. Ik hoor dat het Thaise volk heel kindvriendelijk is. De cultuur en de natuur spreken me vooral aan. Steden als Bangkok zeggen me niets. Maar de tempels, tempelgrotten, watervallen enz… spreken me des te meer aan. Als ik deze bucketlist over Thailand bekijk, is er niets wat ik zou willen missen! We zullen dan meteen maar een maand plannen zeker, haha 🙂

Het mag duidelijk zijn dat ik hou van de zon! Ik kies hier enkel voor zonnige bestemmingen. Naast het ontdekken van cultuur en natuur hou ik er ook van om gewoon relaxed in het zonnetje te gaan liggen. Met cocktail en bijhorende hapjes natuurlijk 😉

Of we deze reizen allemaal zullen kunnen doen? Dat zien we nog wel, ik zou al heel blij zijn als we één van deze reizen zouden doen! Ik zal waarschijnlijk ook een beetje rekening moeten houden met mijn man… Die heeft het ook wel voor grote steden als New York, dat ligt me net iets minder. Ik hou niet van drukte…

Heb jij ook zulke droombestemmingen? Laat het mij zeker weten, ik hoor het graag!

Bron omslagfoto

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

 • Lenna DuFin

  Hey,
  Wat een mooie droombestemmingen, ik kan me er alleen maar bij aansluiten. Bali lijkt me super en Zuid-Afrika staat ook zeker nog op mijn lijstje.
  Laat je niet afschrikken door de drukte van een stad als New York. Ben er geweest en ja, het is er inderdaad druk, maar er is ook zoveel moois te zien. Als je er ooit naartoe gaat, doe dan zeker Grand Central Station!

  • Stephanie

   Wij gaan er binnen 2 jaar naartoe, dan zijn we 10 jaar getrouwd 🙂 Eerst was ik er helemaal tegen om onze centen daar te gaan uitgeven… Maar intussen ben ik al overtuigd hoor 🙂 Al geef ik toch voorkeur aan mijn eigen lijstje hahaha! Ik ben wel nieuwsgierig naar New York, maar sowieso komt daar een blog over online als we geweest zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *