Lifestyle

Gezinsuitbreiding: van 3 naar 4 kinderen?

Ik denk dat de meeste moeders dit wel hebben: komt er nog een kindje of is het dit keer echt de laatste keer? Na onze eerste dochter wist ik wel zeker dat we het niet bij 1 kindje zouden houden. We hebben altijd 3 kinderen gewild, maar na de geboorte van onze tweede dochter hadden we toch onze twijfels. Ze was een huilbaby en sliep pas door aan de leeftijd van 2 jaar. Na een postnatale depressie en 2 jaar zonder slaap zag ik een derde kindje echt niet meer zitten. Geen gezinsuitbreiding meer… voorlopig.

Kriebel kriebel.

Inderdaad, na enkele jaren begon het toch te kriebelen. 10 jaar na de geboorte van onze oudste dochter, en 7 jaar na de geboorte van de jongste, is ons zoontje geboren en maakte ons gezinnetje compleet. Het is de beste beslissing geweest die we konden maken. Een achterkomertje krijgen met 2 grote meiden is zo leuk! Zelfs na 3 jaar blijven de meiden zot van hun kleine broer.

Is de cirkel nu rond? Of willen we nog een kindje?

Toen ik zwanger werd van ons zoontje, had ik echt het idee dat 3 kinderen wel genoeg was. Ook na de geboorte had ik het gevoel dat het compleet was. Maar toch… het idee om nog een vierde te krijgen heeft wel vaker door mijn hoofd gespookt. Kinderen krijgen is toch het leukste wat er is? De onvoorwaardelijke liefde en het plezier dat een kind in een gezin brengt, is het mooiste wat je kunt hebben.

De praktische kant.

 

Om even heel praktisch te denken: De achterbank is, zoals je ziet, al gevuld met liefde. Daar past geen kindje meer bij, of we moeten ons een andere auto aanschaffen. De kamers zijn gevuld, met nog een extra kindje moeten we echt gaan verhuizen en dat zorgt voor een grotere financiële last. Ik weet: als je echt nog een kindje wil, dan maakt die grotere auto of een groter huis niet veel uit.

Mijn lichaam heeft al genoeg afgezien!

Mijn lichaam is zowat kapot al. Bekkeninstabiliteit en vooral mijn hernia zouden mij het wel heel erg lastig maken. Een extra zwangerschap zou me meer kwaad dan goed doen. Ik heb nu al dagelijks last van mijn rug en mijn bekken. Nog eens zwanger worden mag ik mezelf niet meer aandoen.

Voor ons geen gezinsuitbreiding meer, genoeg is genoeg.

Als je echt nog kinderen wil, dan is die nieuwe wagen of een groter huis vaak geen probleem. Je neemt het zoals het komt en er is voor elk probleem een oplossing. Het feit dat ik zo denk maakt ook duidelijk dat er voor mij geen kindjes meer bij moeten komen. We zijn gezegend met 3 gezonde kinderen die we alles kunnen geven wat ze nodig hebben. We zijn gelukkig en voelen ons compleet. Kinderen krijgen is een hoofdstuk dat we kunnen afsluiten. 

Hoeveel kinderen hebben jullie? En komen er nog bij of is heb je ook het idee dat je gezinnetje compleet is?

Delen is lief!
error

2 Reacties

  • floortje

    Ik heb 2gezonde lieverds van 8 en 6j, de kriebeltjes heb ik ook af en toe hoor zeker als er een vriendin zwanger is, en ik overal baby’tjes zie….maar ik heb hypertensie en van mijn 2de heel veel medicatie moeten slikken om de bloeddruk laag te houden, nadeel van die medicatie is dat het pillen zijn uit het jaar stilletjes waarvan ze weten dat het “veilig”is voor het ongeboren kindje, en toen ik ze slikte viel ik om van de vaak, heb 9maanden als een zombie doorgebracht en daardoor weinig kunnen genieten van mijn eerste…(helaas) de kans op een vroeggeboren kindje is enorm, en dat risico willen we niet nemen, bovendien zou het weer een extra financiële kost meebrengen,wat ook niet evident is, en ze blijven natuurlijk niet klein hé en willen ook eens wat…maar die kriebeltjes hé…. 🙂 het zal wachten worden tot ik oma word vrees ik.
    Liefs Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *