Kiezen voor een nakomertje
Kinderen,  Over mij,  Persoonlijk

Kiezen voor een nakomertje of niet?

Onze dochters waren al 7 en 9 jaar toen hun broertje werd geboren. Wel 1,5 jaar lang hebben we in twijfel gezeten of er wel nog een derde kindje zou komen. Ik wou altijd al een gezin met 3 kinderen. Zowel mijn man als ik komen beiden uit een gezin van 3 kids. Na de geboorte van onze tweede dochter en alle wat erbij kwam kijken (huilbaby en depressie) had ik echt wel genoeg aan onze 2 bengeltjes.

Kiezen voor een nakomertje, of toch maar niet…

Kinderen ‘neem’ je niet zomaar… Er komt heel wat bij kijken. Een nieuwe baby is een hele aanpassing in je gezin. Je vraagt je af of een baby nog wel leuk is voor de oudere kinderen. Gaat een baby wel nog passen in het gezin? Gaan de oudere kinderen niet teveel moeten opgeven wanneer er terug een baby in huis komt? Is er wel ruimte genoeg? Enz…

Pas toen ik een negatieve zwangerschapstest deed werd het allemaal duidelijk

Na 18 maanden twijfelen of we wel nog echt een kindje wilden, voelde ik me niet al te best. Ik was misselijk, mijn buik was gezwollen en ik voelde me gewoon iet top. Ik dacht dat ik misschien wel zwanger kon zijn, dus ik deed een zwangerschapstest. Toen de test negatief was, begon ik tegen alle verwachtingen in te wenen. Toen werd het echt wel duidelijk dat die kinderwens nog hoog zat. Ik kreeg terug die verlangens naar nog een baby. Nog eens zwanger zijn, want ondanks bekkenbodem instabiliteit was ik altijd graag zwanger. Ik had gewoon nog zoveel liefde te geven. Die gevoelens kwamen op en af, ik had zo’n intens verlangen naar nog een kindje. Dit verlangen was geen gevoel dat zomaar zou over gaan.

De meisjes zouden 7 en 10 jaar zijn bij te geboorte, dit kindje zou dus een nakomertje worden.

Dat was dus ook weer een reden om te gaan piekeren… Zouden ze dit wil leuk vinden? Weer zo’n kleine erbij die misschien wel een huilbaby kan zijn waar ze zich aan kunnen ergeren? Een peuter die aandacht gaat vragen terwijl zij huiswerk moeten maken en studeren? Even geen vliegreisjes meer, want met een kleintje is dat toch minder evident natuurlijk. We hebben geen zin om tijdens zo’n vakantie over de middag op de kamer te moeten blijven omdat het kleintje nog nood zou hebben aan een slaapje over de middag?

Kiezen voor een nakomertje

Toen de knoop was doorgehakt, zijn we er volledig voor gegaan!

Ik heb toen mijn spiraaltje laten verwijderen en ben flink gestart met het innemen van foliumzuur en vitaminen. We waren snel zwanger en ook onze dochters waren door het dolle heen!! Ze waren zo intens gelukkig met de baby in mama’s buik. Ik word er emotioneel van als ik eraan terug denk, mijn schatjes!! Ze hebben mijn buik zien groeien, hebben de baby zo vaak voelen schoppen en mijn buik zien golven door de bewegingen dat dit wondertje maakte, zalig vonden ze dat!! Onze tweede dochter heeft zelfs een schop gehad tegen haar hoofd toen ze aan het luisteren was. Lachen dat we toen gedaan hebben!

De meisjes gingen bijna iedere keer mee naar de gynaecoloog.

Ook op de dag toen we het geslacht te weten kwamen. De gynaecoloog vroeg of ze een broer of een zus wilden en beide zeiden ze met volle overtuiging dat ze liefst een broertje wilden. En dat is wat ze al de hele zwangerschap duidelijk hadden gemaakt. Ze spraken over een broertje alsof ze 100% zeker waren dat de baby een jongen zou zijn.

Toen de gynaecoloog aan de echografie begon, zag ze het meteen: we kregen een jongen, een zoontje, een broer. De reactie die we toen met ons drietjes gaven (manlief was aan het werk) was onvergetelijk, we riepen en weenden van blijdschap. Zelfs de gynaecoloog vond het ontroerend om te zien. We konden ons geluk  niet op! Enkele leuke maanden later was het zover: Vince kwam op 21/12/2014 op deze wereld.

Hoe wij het ervaren… 5 jaar later…

Nu, 5 jaar later, kan ik zeggen dat het een van de beste beslissingen was die we hebben genomen in ons leven. Nog elke dag genieten we alle 4 van dat kleine mannetje en zijn grappige streken. Zijn zotte snoet doet ons elke dag breed lachen en zijn lieve gebaren laten ons telkens opnieuw smelten. Hij is een intussen uitgegroeid tot een heel lieve kleuter. En elke dag lachen we met zijn grappige vragen en opmerkingen.

Kiezen voor een nakomertje
Zie die verliefde snoetjes!! Wat een rijkdom!

Twijfel jij soms om voor een nakomertje te gaan? Of heb je zelf een nakomertje? Laat gerust weten in een reactie hoe het bij jou gegaan is.

Lees ook: Voordelen van een groot leeftijdsverschil tussen kinderen.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

6 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.