Kiezen voor een nakomertje
Lifestyle

Kiezen voor een nakomertje of niet?

Wel 1,5 jaar lang hebben we in twijfel gezeten hierover. Nog een kindje, of toch niet meer? Ik heb altijd een gezin gewild met 3 kinderen. Zowel mijn man als ik komen beiden uit een gezin van 3. Na de geboorte van onze tweede dochter en alle wat erbij kwam kijken (huilbaby en depressie) had ik echt wel genoeg aan onze 2 bengeltjes.

Maar toen deed ik een zwangerschapstest die negatief was. In plaats van blij te zijn begon ik, tegen alle verwachtingen in, te wenen…

Ik kreeg terug die verlangens naar nog een baby. Nog eens zwanger zijn, want ondanks bekkenbodem instabiliteit was ik altijd graag zwanger. Ik had gewoon nog zoveel liefde te geven. Die gevoelens kwamen op en af, ik had zo’n intens verlangen ernaar tot ik uiteindelijk mijn man kon overtuigen en ik zelf weer aan het twijfelen sloeg. Na die vele maanden was ik echt wel overtuigd: ik wilde echt nog een derde kindje erbij! Dit verlangen was geen gevoel dat zomaar zou over gaan.

De meisjes zouden 7 en 10 jaar zijn bij te geboorte, dit kindje zou dus een nakomertje worden.

Dat was dus ook weer een reden om te gaan piekeren… Zouden ze dit wil leuk vinden? Weer zo’n kleine erbij die misschien wel een huilbaby kan zijn waar ze zich aan kunnen ergeren? Een peuter die aandacht gaat vragen terwijl zij huiswerk moeten maken en studeren? Even geen vliegreisjes meer, want met een kleintje is dat toch minder evident natuurlijk. We hebben geen zin om tijdens zo’n vakantie over de middag op de kamer te moeten blijven omdat het kleintje nog nood zou hebben aan een slaapje over de middag?

Kiezen voor een nakomertje

Toen de knoop was doorgehakt, zijn we er volledig voor gegaan!

Ik heb toen mijn spiraaltje laten verwijderen en ben flink gestart met het innemen van foliumzuur en vitaminen. We waren snel zwanger en ook onze dochters waren door het dolle heen!! Ze waren zo intens gelukkig met de baby in mama’s buik. Ik word er emotioneel van als ik eraan terug denk, mijn schatjes!! Ze hebben mijn buik zien groeien, hebben de baby zo vaak voelen schoppen en mijn buik zien golven door de bewegingen dat dit wondertje maakte, zalig vonden ze dat!! Onze tweede dochter heeft zelfs een schop gehad tegen haar hoofd toen ze aan het luisteren was. Lachen dat we toen gedaan hebben!

De meisjes gingen bij iedere keer mee naar de gynaecoloog.

Ook op de dag toen we het geslacht te weten kwamen. De gynaecoloog vroeg of ze een broer of een zus wilden en beide zeiden ze met volle overtuiging dat ze liefst een broertje wilden. En dat is wat ze al de hele zwangerschap duidelijk hadden gemaakt. Ze spraken over een broertje alsof ze 100% zeker waren dat de baby een jongen zou zijn.

Toen de gynaecoloog aan de echografie begon, zag ze het meteen: we kregen een jongen, een zoontje, een broer. De reactie die we toen met ons drietjes gaven (manlief was aan het werk) was onvergetelijk, we riepen en weenden van blijdschap. Zelfs de gynaecoloog vond het ontroerend om te zien. We konden ons geluk  niet op! Enkele leuke maanden later was het zover: Vince kwam op 21/12/2014 op deze wereld.

Nu, 4 jaar later, kan ik zeggen dat het een van de beste beslissingen was die we hebben genomen in ons leven. Nog elke dag genieten we alle 4 van dat kleine mannetje en zijn streken. Zijn zotte snoet doet ons elke dag breed lachen en zijn lieve gebaren laten ons telkens opnieuw smelten. Hij is een intussen een heel grappige lieve kleuter geworden. (die krijg z’n zin krijgt met af en toe een bijhorend futje, maar hé, welke kleuter heeft dat niet? 😉 )

Kiezen voor een nakomertje
Zie die verliefde snoetjes!! Wat een rijkdom!

5 x waarom ik iedereen een nakomertje zou aanraden

(Als ik je al niet had kunnen overtuigen met mijn verhaal)

  1. De oudste kinderen beleven de zwangerschap en de geboorte van hun broertje of zusje heel intens. Je kunt je kindje bij alles betrekken: namen kiezen, geboortekaartje, doopsuikers, eerste kleertjes enz… Echt heel leuk voor zowel kind als ouder.
  2. Doordat je zelf de zorg niet meer hebt voor meerdere kleine kindjes kun je extra genieten van deze baby. Dat was wel een verschil als toen ik 2 kleine meisjes in huis had. Je hebt dan je handen vol met beide kinderen. Nu waren de meisjes al zelfstandig en hoefde ik hen niet meer te helpen met douchen en zo.
  3. Het is echt puur genieten om je grote kinderen zo intens te zien genieten van een baby in huis. En ook nu Vince al een flinke kleuter is blijft het leuk! Het zorgende die in de oudere kinderen zit is zo mooi om mee te mogen maken.
  4. Een kleintje in huis houdt je jong! We hebben nog 7 jaar langer om ons jonge te voelen, hahaha 🙂
  5. Ik kan stilaan wennen aan het idee dat de kinderen later het huis uit gaan. Ik heb nog altijd mijn zoontje die ik wat langer kan vertroetelen voordat ik met het legenestsyndroom zit.

Twijfel jij soms om voor een nakomertje te gaan? Of heb je zelf een nakomertje? Laat gerust weten in een reactie hoe het bij jou gegaan is.

Delen is lief!
error

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *