Kleuter

Melkkorstjes verwijderen: tips

Wanneer je bij je baby gele korstjes in het haar ziet zitten, dan is de kans wel heel groot dat dit melkkorstjes zijn. De gele korstjes zitten tegen de hoofdhuid geplakt en voelen wat vettig aan.

Dit kan helemaal niet kwaad, het komt bij heel veel kinderen voor. Alleen ziet er niet uit. Gelukkig bestaan er trucjes om de melkkorstjes makkelijk te verwijderen.

Melkkorstjes verwijderen doe je zo:

Met wat babyolie kun je de haartjes inwrijven. Laat dit zeker een kwartiertje inwerken, indien het hardnekkig is kun je dit gerust een hele nacht in de haartjes laten. Let ook op dat je het haar van je kindje met een zachte shampoo wast!

Bij een baby:

Nadat het de olie de korstjes heeft losgeweekt kun je met een zachte babyborstel de losse korstjes er uit kammen. Nadien nog even met een zachte babyshampoo na wassen is voldoende.

Bij een peuter / kleuter:

Bij een wat ouder kind is het ideaal om dat er tijdens het badje met een fijne luizenkam uit te kammen. Wel opletten natuurlijk dat de korstjes los geweekt zijn en je deze niet meer vastkleven aan het hoofd.

Was nadien nog eens het haar van je kindje met een zachte shampoo. Zitten er dan nog stukjes die je er niet uit gespoeld krijgt? Dan gaan die er tijdens het drogen met de handdoek ook wel uit zijn. Bij lang haar kan een haardroger deze ook uit het haar blazen.

Veel succes,

Lees ook: Je kind voorbereiden op een eerste keer met een babysit? Zo doe je dat!

Afbeelding van jakobking85 via Pixabay

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.