Blog,  Kids,  Kind 0-12

Melkkorstjes verwijderen: tips

Melkkorstjes kunnen een veelvoorkomend probleem zijn bij baby’s en kleuters, en hoewel ze meestal onschadelijk zijn, is het belangrijk om ze op de juiste manier te behandelen. In deze blog bespreek ik een veilige en effectieve methode om melkkorstjes bij zowel baby’s als kleuters te verwijderen.

Melkkorstjes (berg genoemd in Nederland) zijn een vette en gele afscheiding op de hoofdhuid van je kindje. Dit kan helemaal geen kwaad, het komt bij heel veel kinderen voor. Alleen ziet er niet zo mooi uit. Gelukkig bestaan er trucjes om de melkkorstjes makkelijk te verwijderen.

Melkkorstjes verwijderen doe je zo:

Met deze Galenco melkkorstjes olie kun je de haartjes inwrijven. Laat dit zeker een uurtje inwerken, indien het hardnekkig is kun je dit gerust een hele nacht in de haartjes laten. Let ook op dat je het haar van je kindje met een zachte shampoo wast!

Melkkorstjes verwijderen bij een baby:

Nadat de olie de korstjes heeft losgeweekt kun je met een zachte babyborstel de losse korstjes er uit kammen. Zorg ervoor dat de melkkorstjes wel los zitten zodat je de hoofdhuid van je baby niet beschadigt. Nadien nog even met een zachte babyshampoo na wassen is voldoende.

Voorzorgsmaatregelen voor baby’s:

  • Wees voorzichtig en geduldig tijdens het verwijderen van melkkorstjes om de gevoelige babyhuid niet te beschadigen.
  • Gebruik alleen producten die speciaal zijn ontworpen voor baby’s om irritatie te voorkomen.
  • Raadpleeg een kinderarts als de melkkorstjes aanhouden of erger worden.

Bij een peuter / kleuter doe je het zo:

Bij een wat ouder kindje kun je ook eerst zorgen dat de olie goed op het hoofdje heeft kunnen weken. Het is ideaal om dat er tijdens het badje met een fijne luizenkam uit te kammen. Wel opletten natuurlijk dat de korstjes los geweekt zijn en je deze niet meer vastkleven aan het hoofd!

Was nadien nog eens het haar van je kindje met een zachte shampoo. Zitten er dan nog stukjes die je er niet uit gespoeld krijgt? Dan gaan die er tijdens het drogen met de handdoek ook wel uit zijn. Bij lang haar kan een haardroger deze ook uit het haar blazen.

Veel succes,

Lees ook: Je kind voorbereiden op een eerste keer met een babysit? Zo doe je dat!

Afbeelding van jakobking85 via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *