Blog,  Minimalisme

Meer luxe met minder | Minimaliseren kun je leren

Zoals je hier op mijn blog kunt zien ben ik al enkele jaren bezig met minimalisme. Mijn eerste bron van inspiratie was Annelies Mentink. Oftewel onze Vlaamse Marie Kondo šŸ˜‰ Het begon enkele jaren geleden met een opruim ABC waarbij we elke dag moesten ontspullen. En wat we die dag moest opruimen, begon met een letter van het alfabet. In kleine stapjes werken waardoor het allemaal haalbaar was.

Ik deed inspiratie op in het eerste boek van Annelies: “Opruimen maakt gelukkig’, volgde haar op haar Facebook pagina en gesloten Facebook groep (echt een aanrader voor wie inspiratie zoekt!). Nu heeft Annelies een tweede boek uit: “Meer luxe met minder, minimaliseren kun je leren’ en ik was razend benieuwd hiernaar natuurlijk. Bij deze mijn boekreview:

Meer luxe met minder | Minimaliseren kun je leren

Wil jij bewuster gaan leven, minder geld uitgeven aan dingen die niet belangrijk zijn? Meer tijd hebben voor wat echt belangrijk is en wat duurzamer gaan leven? Dan kun je alle info die je hierover nodig hebt in dit boek terugvinden! In elke woord, in elke letter van dit boek kan ik mezelf terugvinden. Echt een bron van inspiratie! Minimalisme geeft zoveel vrijheid en brengt rust in je huis en in je hoofd.

Het boek gaat niet enkel over spullen je huis uit krijgen. Het gaat ook over hoe je je geld beter kunt uitgeven. Hoe je beter 1 degelijk en duurzaam stuk kleding kunt kopen in plaats van een volle zak in een spotgoedkope winkel. Want zoals ze zegt: als een koffie meer kost dan een t-shirt… met wat zijn we dan bezig? Mensen moeten zich veel meer bewust worden van de wereld rondom hen. En dit is waar dit boek over gaat!

Leren om terug te gaan naar de essentie van het leven

Dit boek leert je om terug te gaan naar de essentie van het leven. Alles wat je nu vanzelfsprekend lijkt, krijgt terug een belangrijke plaats in je leven. Spullen geven je stess, want alle spullen moeten een plaatsje krijgen, alle spullen moeten onderhouden worden. Tijd maken voor wat echt belangrijk is. Op zoek gaan naar wat je echt gelukkig maakt.

Welke onderwerpen worden besproken?

Stess, burnout & depressie

Stappenplan voor meer structuur in je huishouden

Hoe begin je met ontspullen?

Consuminderen en toch de economie laten draaien

Minder willen in plaats van minder bezitten

Alles wat je wil weten over duurzaamheid

De kracht van me-time en een levensmissie hebben

Dit en nog zoveel meer!

Wat minimalisme voor mij persoonlijk deed

Gelukkiger worden met minder… Of dit echt werkt? Daar ben ik het levende bewijs van. Wij krijgen vaak de vraag: hoe doen jullie dat? Als gezin van 5 op 1 inkomen? Wel, dankzij minimalisme. En we zijn gelukkiger dan toen we beide uit gingen werken en ik 2 depressies kreeg omdat ik niet met de stress om kon.

Mede dankzij Annelies durf ik echt beweren dat ik de helft van onze spullen weg deed. Onze overvolle zolder is nu leeg en klaar om een slaapkamer van te maken. Onze overvolle kelder (die loopt onder het volledige huis) voelt nu heel ruim aan. En niets van alle spullen dat we wegdeden hadden we nodig. De rust die dit mij geeft is echt enorm. Het is een proces geweest van enkele jaren en ik ben er nog niet. Maar het is niet meer onoverzichtelijk. Er is echt al licht te zien aan het einde van de tunnel.

Nog even dit:

Volg je Annelies op haar Facebookpagina en Facebookgroep? Annelies is een professionele opruimcoach sinds 2015. “Meer luxe met minder.” is het tweede boek van Annelies, het eerste boek heet “Opruimen maakt gelukkig”

Ook leuk: Het duurzame gezin: boek review.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiƫle vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.