Blog,  Lifestyle,  Recepten

Vegan slaatje met gekruide tofoe en mango | Recept

De temperaturen lopen op tot over de 30°. Het begin van een hittegolf? Misschien! Ik weet in ieder geval dat we flink uit de middagzon blijven en het huis zo koel mogelijk willen houden. Tijd voor frisse slaatjes. Omdat ik het zelf moeilijker vind om te koken in de zomer dan in de winter, probeer ik elk gerechtje wat echt lekker is bij te houden op deze blog. Zo hou ik de recepten bij en kan ik ook jullie misschien inspireren. Dit vegan slaatje met gekruide tofoe en mango is echt het lekkerste slaatje wat ik ooit gemaakt heb. Tot nu toe tenminste… Het zou helemaal niet eerlijk zijn om het voor mezelf te houden, bij deze dus:

Vegan slaatje met gekruide tofoe en mango

Dit slaatje is ruim voldoende voor 2 personen, de mango kocht ik uit de diepvries en dit is oprecht even lekker als wanneer je deze vers koopt. Je hebt alleen de zekerheid dat hij lekker rijp is om te eten. De zonnebloempitten heb ik standaard in huis en gebruik op bijna alle slaatjes.

Ingrediënten:

 • 200 gram gekruide tofoereepjes
 • 1 zoete puntpaprika
 • fijnproevers sla
 • 1 mango
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 teentje knoflook
 • zonnebloempitten
 • peper en zout

Bereidingswijze:

 • Was de rode puntpaprika en snij deze doormidden. Verwijder de zaadjes en snij in fijne reepjes.
 • Snij de mango in blokjes of laat ze stukjes diepvries mango ontdooien.
 • Neem een klein kopje voor het sausje en doe hierin 3 eetlepels olijfolie en een eetlepel citroensap. Pers hierin het teentje look uit en kruid met peper en zout.
 • Bak de tofoereepjes in wat olijfolie voor 5 minuten.
 • Schik wat van de fijnproevers sla op de borden, verdeel de reepjes zoete puntpaprika hierover en de blokjes mango. Verdeel het sausje met het knoflook over de borden en bestrooi met wat zonnebloempitten. Verdeel als laatste de tofureepjes en klaar!

Een heel eenvoudig receptje waar je amper werk aan hebt en wat naar mijn smaak echt super lekker is! Eet smakelijk!

Ook lekker: Vegetarische maaltijdsalade met aardappelen.

Voor meer inspiratie: 5 x eten tijdens een hittegolf.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.