Griekse pastasalade met olijven en feta | Recept
Wij houden van slaatjes. Of dit nu met aardappelen, rijst of pasta is… Dat maakt ons niet uit. In de zomer is het lekker verfrissend, maar ook in de winter kan het smaken. Mijn man is geen fan van boterhammen op zijn werk. Dan is deze Griekse pastasalade met olijven en feta een gezond alternatief. Het is heel eenvoudig om te maken en neemt niet veel tijd in beslag. En eens je het gemaakt hebt kun je er gerust 3 dagen van eten. Echt, doe ik dus ook 😉
Griekse pastasalade met olijven en feta voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 250 gram Griekse pasta
- 1 rode ui
- 150 gram ontpitte olijven naar keuze (ik neem altijd groene met look)
- 1 rode paprika
- een halve komkommer
- 200 gram feta
- olijfolie
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Kook de pasta gaar en spoel af onder koud stromend water
- Versnipper de rode ui
- Snij de paprika in kleine blokjes
- Snij de olijven in 2 en dan nog eens in schijfjes
- Schil de halve komkommer en snij in blokjes
- Snijd de feta in kleine blokjes
- Meng alle groenten met de koude pasta
- Overgiet met flink wat olijfolie (wanneer je pasta te droog lijkt, gewoon wat extra olijfolie bij doen)
- Kruiden met gemalen zwarte peper
- Goed mengen en je Griekse pastasalade met olijven en feta is klaar!
Eet smakelijk!
Tip: Mijn Chili Con Carne recept is zeker ook een aanrader!
Lees ook: 5x eten tijdens een hittegolf
Ook lekker: Vegetarische maaltijdsalade met aardappelen.