Foto van het boek Dear Good Morning.
Blog,  Me-time

Review Dear good morning door Lienke De Jong

Het is al langer dat ik productiever wil zijn ’s morgens. Ik geloof dat je met een goede ochtendroutine heel wat kunt bereiken om tijdens de dag wat meer rust te kunnen vinden. Ik was dus heel benieuwd naar deze ‘succesformule om wél elke ochtend fit en energiek op te staan’.

Dit boek is voor iedereen die wil opstaan met meer energie. Voor mensen die nood hebben aan meer structuur en ’s morgens een frisse enthousiaste start van de dag willen maken. Gedaan met excuses maken. (Want deze worden één voor één besproken en weerlegd) Er zit trouwens een hele community achter Dear good morning, al sinds 201! Er is een website waar je tonnen aan inspiratie en motivatie kunt terugvinden. Zeker de moeite om eens te bekijken, er staan onder andere heel wat workouts die je kunt volgen. Maar goed, nu terug naar het boek!

Boek review Dear good morning.

Over beter slapen

HET boek over vroeg opstaan, goed slapen en een positieve mindset. Om vroeg en energiek te kunnen opstaan, is het belangrijk om ook goed uitgerust te zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat is toch zeker het geval bij mij. Het eerste deel van het boek gaat dan ook over beter slapen.

Waarom is slaap zo belangrijk? Hoe zit je slaap in elkaar en hoeveel slaap heb je nodig? En wat met wisselende diensten, nachtwerk, powernapjes en snoozen? Ik vind dit persoonlijk een heel interessant onderdeel van het boek. Alles is dan ook wetenschappelijk onderlegd, er staat geen zever in. Je vindt ook een actieplan voor beter slapen in het boek.

Eerder opstaan

In dit deel van het boek vind je alle motivatie die je nodig hebt om vroeger op te staan. Iedereen kan bevestigen dat als je niet op tijd opstaat, je ochtenden (en soms heel je dag) in het honderd kan lopen. Je moet je haasten, zit te brullen op je kinderen dat ze moeten door doen en alles lijkt dan tegen te vallen. Dat is ook hier zo. Net op momenten met de meeste stress en het grootste tijdtekort lijken de kinderen hun schoenen niet te vinden, zijn ze hun schoolagenda kwijt, of moet ik in alle haast mijn sleutels zoeken.

Het kan anders! Zelfs maar 15 minuten eerder opstaan kan een groot verschil maken. Gedaan met stresserende ochtenden! Leer om je ochtenden goed voor te bereiden. Leer over de 15-secondenregel. Maak een goeie ochtendroutine op. Het maakt een wereld van verschil.

Fitter worden

Het mag duidelijk zijn dat Lienke een sportief persoon is. Haar ochtenden starten altijd met een workout. En dat heeft alleen maar voordelen. Lienke leert je alles over de waarde van sport. De fysieke waarde, maar ook de emotionele, sociale en… waarde. Aan motivatie geen gebrek in ieder geval.

Alle positieve effecten van sport + alle positieve effecten van goed slapen + euforie van vroeg opstaan = OMG (ongekend magistraal gevoel)

Sporten hoeft niet uitgebreid te zijn. Je hoeft geen half uur te lopen. Start met 1 minuut sporten, daarna bouw je op. Je kunt heel wat doen in 7 minuten. Wat ik persoonlijk leuk vind, en nu zelf doe sinds ik het boek heb gelezen, dat is youtube opzetten en leuke workouts doen op mijn matje.

Hier vind je tips om te starten met hardlopen.

Gemotiveerd blijven

Dit is de laatste stap van de Dear good morning ochtenroutine. En deze is natuurlijk belangrijk om je nieuwe ochtendroutine te kunnen volhouden. Lienke legt uit wat motivatie is en hoe je jezelf kunt motiveren. Hoe belangrijk is een positieve mindset en wat doet een negatieve minset met je?

Een gewoonte maken van je nieuwe routine is belangrijk. In het boek vind je heel wat pagina’s die je zelf kunt invullen. Over je slaap, evaluatiemomenten over je ochtenden. Je kunt je motivatie invullen om fitter te worden en dag na dag. Je leert je valkuilen herkennen en leert een hele ochtendroutine maken. In het boek vind je heel wat verhalen van andere mensen die hun ochtenden beter zijn gaan inplannen. Lees wat de veranderingen met hen hebben gedaan.

Ik vind het persoonlijk een heel motiverend boek. En zoals eerder aangegeven: kun je nog altijd wat meer motivatie gebruiken? Volg dan zeker de Instagrampagina en website van Lienke. Daar vind je workouts, ontbijtinspiratie, motivatiefilmpjes enz.

Heb jij een goede ochtendroutine? Of kun je hier ook wel hulp bij gebruiken? Het boek van Lienke kun je hier kopen.

Lees ook: Je week goed starten doe je met deze tips.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *