Je week goed beginnen: foto van een vrouw die op bed zit en zich uitrekt.
Blog,  Mama zijn

Je week goed beginnen doe je zo| Kickstart je week!

Zit je hele week vol met energievreters? Verlies je steeds de spullen die je nodig hebt? Heb je geen inspiratie om te koken? Weet je weer maar eens niet wat je wil aandoen voor die belangrijke vergadering op het werk? Moet je na een lange werkdag weer maar eens boodschappen gaan doen?

Dan ben je, net als ik, een chaoot. Bovenstaande zaken zijn allemaal energievreters. Ze zorgen voor frustratie, stress en dat kunnen we best missen, toch?

Tijd om het beter aan te pakken! Je week goed beginnen doe je met een goede voorbereiding. Door een goede organisatie kunnen we die energievreters gaan minimaliseren. Tijd om voorbereid door de week te gaan. Klinkt zalig hé?!

Je week goed beginnen | Tips!

Voor onderstaande planning heb je wat tijd nodig in het weekend om je week voor te bereiden. Het zal je uiteindelijk tijdens de week heel wat tijd en stress besparen. Dus het is wel de moeite om dit zeker een kans te geven. Je zult me nog dankbaar zijn 😉

Leg je kleren klaar voor een hele week

Overloop de planning in je agenda. Vergaderingen, lunchafspraken, date night enz… Kijk welke kledij, schoenen en accessoires je die dagen wil aandoen. Haal alles uit je kast en hang het aan een kledingrek. Kies een kledingrek waar je niet alleen je kleding kunt aan ophangen, maar waar je ook bijpassende schoenen, handtassen en dergelijke op kwijt kunt. Zie onderstaande foto van kledingrek Linn. Zo heb je mooi overzicht van alles wat je die week aan moet doen.

Kledingrek Linn

Wanneer je ’s avonds je pyjama in duikt is een kledingrek ook ideaal om je kleding wat te laten luchten hierop.

Plan een weekmenu

Dit is zo’n belangrijk punt ook. Niets wat vervelender is dan na een lange dag nog te moeten bedenken wat je gaat eten. Met een weekmenu is dat duidelijk en heb je weer wat minder om tijdens de week over na te denken. Vind je het moeilijk om een weekmenu te plannen? Lees dan zeker deze tips. Overleg ook met je partner en eventueel oudere kinderen zodat iedereen kan meebeslissen.

Vergeet je ook niet om het ontbijt, lunch en vieruurtjes in te plannen?

Boodschappen plannen

Aan de hand van je weekmenu kun je nu ook je boodschappen plannen. Noteer alles wat je nodig hebt om de maaltijden voor je menu te maken. Vergeet niet om te denken aan huishoudartikelen die je nodig hebt, aan het ontbijt, tussendoortjes, fruit enzovoort. Schrijf alles op een boodschappenlijstje.

Overloop ik gedachten de gangen van je supermarkt en schrijf alles op in die volgorde. Zo kun je tijdens het winkelen netjes je lijstje overlopen en bespaar je weer tijd.

Probeer alles in één keer mee te nemen. Voor extra vlees of vers fruit kun je eventueel nog eens een tussenstop maken tijdens de week. Wanneer je een druk leven hebt zou ik zeker overwegen om online boodschappen te doen. Je bespaart flink wat geld hiermee en vooral veel tijd. Na je werkdag kun je gewoon snel je boodschappen ophalen en meteen naar huis rijden.

Stel een ochtendroutine op

Door elke dag dezelfde stappen te doen in een bepaalde volgorde, creëer je gewoontes. Wanneer gewoontes een routine worden gaan je ochtenden zoveel vlotter verlopen. Probeer zo productief mogelijk te zijn in je ochtendroutine. Maar hou het wel haalbaar. Probeer je smartphone opzij te leggen om afleiding zoveel mogelijk te voorkomen. Je zult zien dat de rest van je dag een stuk vlotter verloopt.

Sta ook op tijd op. Dat half uurtje extra kan ervoor zorgen dat je minder gejaagd bent en minder stress ervaart. Ik geloof oprecht dat als je je dag goed kunt beginnen, de rest van je dag ook vlotter zal verlopen. Iets met een juiste mindset 😉

Maar ga zeker ook op tijd slapen en zorg dat je tijd hebt voor ontspanning voordat je gaat slapen. Na een lange dag moet er tijd zijn om wat op adem te komen.

Heb jij nog tips om je week goed te beginnen?

#samenwerking

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *