De voordelen van Collect & Go
Blog,  Huishoudtips

Voordelen Collect & Go | online boodschappen doen

De voordelen van Collect & Go heb ik enkele jaren geleden aan den lijve mogen ondervinden. Ik ben er mee begonnen toen ik zwanger was van ons derde kindje. Door bekkeninstabiliteit was boodschappen doen echt een kwelling want ik kon amper stampen. Ook na mijn bevalling ben ik dit nog een tijdje blijven doen. Ik kan je meteen zeggen dat de prijzen online vaak wat duurder zijn dan in de winkel, maar dat kun je echt heel gemakkelijk gaan beperken. Ik leg het je zo uit.

Nu doe ik al enkele jaren terug gewoon boodschappen tot ik voorbije week toch eens mijn boodschappenlijst online ingaf en best wel schrok hoeveel goedkoper ik af was. We zitten momenteel in een situatie waarbij we wat extra moeten gaan besparen. Ik haal intussen alweer 3 weken na elkaar mijn boodschappen op via Collect & Go en ik schrik ervan hoe gemakkelijk het is om op deze manier geld te besparen.

Voordelen Collect & Go | online boodschappen doen

Je bespaart heel wat tijd

Om boodschappen te doen ben je snel meer dan een uur kwijt. Met Collect & Go staan je boodschappen klaar op het afgesproken uur en ben je binnen de kortste keer terug buiten. Meer tijd dus om leuke dingen te doen!

Je kunt heel wat geld besparen

Hoezo, geld besparen? Ja, sommige producten zijn online duurder dan in de winkel… Maar omdat je je minder snel laat verleiden om onnodige impulsaankopen te doen, koop je ook minder onnodige producten. Daarbij is het superhandig online alle promoties kunt zien. Zowel de extra korting acties als de rode prijzen. Als je aan de hand van deze producten je weekmenu kunt opmaken, dan kun je echt wel flink besparen.

Niet meer aanschuiven aan de kassa

Of in de winkel… Zeker wanneer je fulltime moet gaan werken en in het weekend je boodschappen moet doen, dan kan het heel druk zijn. Je ziet zo dat mensen zich gaan ergeren, en dan is boodschappen doen niet meer zo leuk. Dat je niet moet aanschuiven aan de kassa is ook een groot pluspunt.

Je kunt altijd meteen je boodschappenlijstje aanvullen

Wanneer je tijdens het koken merkt dat je peper bijna op is, dan kun je dit meteen aanvullen op je online boodschappenlijstje. Of wanneer je net je laatste vuilniszak zit. Zo heb je minder kans om iets van aankopen te vergeten. Heb je je boodschappen doorgegeven en bedenk je nadien dat je toch iets vergeten bent? Dan kun je dit nog snel navragen bij het ophalen van je boodschappen en mag je in de winkel nog halen wat je nodig hebt. Dit wordt dan gewoon op je rekening bij gescand.

Je kiest zelf waar en wanneer je je boodschappen afhaalt

Je boodschappen van Collect & Go hoeven niet enkel in je Colruyt winkel opgehaald te worden. Je kunt deze ook ophalen in Bio-Planet. Op de website kun je gemakkelijk en snel alle ophaalpunten in je buurt terugvinden. Ook het tijdstip waarop je je boodschappen wilt gaan ophalen kies je makkelijk zelf.

Binnenkort ook aan huis geleverd??

Op de website zag ik dat ze aan het testen zijn in verschillende winkels in Brussel om boodschappen aan huis te leveren. Dit zou voor veel mensen echt een uitkomst kunnen zijn. Het staat dus nog in de testfase, maar ik vermoed dat dit snel zal uitbreiden naar andere gemeentes! En ik geloof dat dit een succes zou worden.

Elk voordeel heeft z’n nadeel…

Het kan wat duurder uitkomen

Zo zijn de servicekosten 5,50 euro per afhaling. De servicekosten kunnen wel wegvallen indien je bepaalde producten aankoopt. Zie onderstaande foto… Indien er wat tussen zit dat je echt wel gebruikt, dan is het wel de moeite om die producten aan te kopen om zo die 5,50 euro niet te moeten betalen. Echter is het wel zo dat je vaak voor een grote hoeveelheid moet aankopen, en dat je dan misschien wel goedkoper af bent om gewoon de servicekosten te betalen. Het loont wel de moeite om dit te bekijken.

Ook sommige producten zijn wat duurder dan in de winkel maar zoals ik hierboven al zei, doordat je makkelijker de promoties kunt bekijken haal je dat er zo weer uit. De prijzen die je in de folder ziet staan in korting, zijn dezelfde prijzen die je online kunt terugvinden. Dus als je hier rekening mee houdt kun je echt wel netjes binnen budget je boodschappen bestellen.

Je krijgt vaak wel mooie proevertjes mee naar huis. Zo kreeg ik bij mijn laatste bestelling een liter Alpro Soya melk, een flesje bier en 500ml yoghurt van Oïkos mee naar huis. Wat natuurlijk wel al eens de moeite is.

Vergeet de plooiboxen niet

Reken ook dat alles in plooiboxen wordt gezet en dat je 5,95 euro waarborg per box moet betalen. Dat krijg je terug wanneer je de plooiboxen terug brengt. Doe je wekelijks je boodschappen, dan ruil je de gebruikte plooiboxen gewoon in en hoef je dan die kosten bij je volgende boodschappen niet meer te betalen.

Benieuwd hoe het allemaal in z’n werk gaat? Dan kun je via deze link gewoon eens proberen. Zo kun je meteen de vergelijking doen en deze voordelen van Collect & Go ervaren 😉

Deze blog werd niet gesponsord maar bevat wel affliliate links. Lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *